شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۴۹ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۷۰۵
بورس و سهام

روایت مهم رییس بورس از ماجرای کشف ماینر در زیرزمین بورس تهران/ ۹۰ درصد قضیه روشن است

محمدعلی دهقان دهنوی,رئیس سازمان بورس
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مساله وجود ماینر در شرکت بورس تهران به ماه‌های پایانی سال ۹۸ برمی‌گردد، یک کمیته شامل دو نفر از اعضای هیات مدیره شرکت بورس تهران به همراه مدیرعامل و چند تن از مدیران شرکت بورس تصمیم می‌گیرند که تعدادی دستگاه ماینر خریداری و بهره‌برداری کنند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، «محمدعلی دهقان دهنوی» درباره بحث مربوط به کشف ماینر (دستگاه استخراج ارز دیجیتال) در شرکت بورس تهران افزود: این موضوع در حال رسیدگی است و ممکن است ابعاد آن به درستی و شفاف، روشن نشده باشد؛‌ بنابراین مرسوم نیست لحظه به لحظه گزارش داده شود.

وی ادامه داد: آن چیزی که می‌خواهم درباره ماینرها در شرکت بورس بگویم، مجموعه اطلاعاتی است که تا این لحظه بر اساس مستندات موجود به دست آمده است و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد قضیه روشن شده است.

دهقان دهنوی اظهار کرد: عده‌ای هنوز فرق بین شرکت بورس و سازمان بورس را نمی‌دانند، به این افراد باید توضیح داد که شرکت بورس تهران یکی از شرکت هایی است که در عملیات اجرایی بازار سرمایه و در کنار شرکت های فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی انجام وظیفه می کند و این چهار شرکت و چند شرکت دیگر در بازار سرمایه تحت نظارت سازمان بورس هستند اما از لحاظ مدیریتی و مالکیتی ارتباطی با یکدیگر نداشته و تنها تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار هستند.

روایت مهم رییس بورس از ماجرای کشف ماینر در زیرزمین بورس تهران/ ۹۰ درصد قضیه روشن است

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: عده ای آگاهانه و یا ناآگاهانه بیان کردند که در زیرزمین سازمان بورس ماینر پیدا شده و یا در سازمان بورس فساد اتفاق افتاده است در حالی که  کل جریان در شرکت بورس تهران رخ داده است و آن هم بیش از یکسال قبل بوده است. بخشی از این صحبت ها ناآگاهانه بوده و با روشن شدن تمایز سازمان بورس و شرکت بورس حل می شود ولی آن بخشی که آگاهانه بوده جفا در حق همکاران من است و مسایلی عنوان می‌کنند که ناجوانمردانه است.

وی اظهار کرد: آیا اگر در شرکت بورس تخلفی اتفاق افتاده است و سازمان بورس خود به عنوان یک دستگاه نظارتی قبل از هر دستگاه نظارتی دیگر آن را کشف و موضوع را گزارش کرده، باید بگوییم سازمان بورس تخلف کرده و باید از آن تحقیق و تفحص صورت بگیرد؟ سازمانی که کشف تخلف کرده و شجاعانه گزارش کرده و در حال بررسی و برخورد با آن تخلف است را در جایگاه متخلف می‌گذارند آیا این نشانه ای غیر از اغراض شخصی و کینه ورزی است.

دهقان دهنوی در توضیح بیشتر تخلف صورت گرفته افزود: زمانی که ابعاد موضوع بیان شود بیشتر متوجه می‌شوید که عده ای چگونه به فکر بهره‌برداری های مغرضانه و سیاسی از این قضیه افتادند و بر علیه بازار سرمایه می‌خواهند از آن استفاده کنند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: بر اساس مستندات موجود و بررسی‌های انجام شده و گزارش هایی که دریافت شده و همچنین توضیحاتی که از اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت بورس دریافت شده، این موضوع به ماه‌های پایانی سال ۹۸ برمی گردد که در آن یک کمیته شامل دو نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت بورس تهران به همراه مدیرعامل و چند تن از مدیران شرکت بورس تصمیم می گیرند که تعدادی دستگاه ماینر خریداری و بهره‌برداری کنند.

وی خاطر نشان کرد: آنان ادعا می کنند که در آن زمان به دنبال کار تحقیقاتی در این زمینه، استفاده از امکانات موجود و فعالیت اقتصادی بوده و در همین راستا  در دو نوبت یکبار به تعداد ۵۰ دستگاه و یک نوبت به تعداد  ۳۲ دستگاه ماینز خریداری شده است.

دهقان دهنوی افزود: این دستگاه‌ها در ابتدای سال ۹۹ خریداری و شروع به بهره‌برداری می شود اما به گفته آنان، در آن زمان استفاده از این دستگاه ها به شکل امروز، تخلف شمرده نمی شده و راحت‌تر می‌توانستند کار را انجام دهند. بنابراین تا شهریورماه  حدود سه و نیم بیت کوین ماین کردند و بعد هم آن را متوقف می کنند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص ورود سازمان به این موضوع گفت: این اقدام نه تنها برخلاف شرح وظایف و اساسنامه شرکت بورس بوده بلکه نحوه گزارش دهی و ثبت این اطلاعات مالی هم به صورت ناقص انجام گرفته است یعنی در حساب های شرکت بورس خریداری دستگاه‌ها ثبت شده ولی بیت کوینی که ماین شده در حساب های شرکت نیامده است که البته در توجیه آن هم عدم وجود یا ابهام در استانداردهای ثبت حسابداری را بیان کرده اند.

وی در ادامه توضیح داد: با این بررسی ها وقوع تخلف در شرکت محرز شد و سازمان بورس در راستای اهداف اصلی خود یعنی ارتقای شفافیت وظیفه خود دانست که از این موضوع پرده بردارد و من به عنوان رئیس سازمان به این موضوع پایبند هستم که اگر تخلفی شد باید با آن برخورد شود.

دهقان دهنوی افزود: این روزها با دو طیف افراد مواجه هستیم یک گروه به ما می‌گویند چرا موضوع به این کوچکی یعنی در مقایسه با حجم فعالیت مالی شرکت بورس که بالغ بر هزار میلیارد تومان است موضوعی با ارزش در حد ۳ میلیارد تومان کوچک شمرده می شود را بیان و شفاف کردید تا افراد ناآگاه با مغرض پر و بال به آن بدهند و حاشیه از آن بسازند که در پاسخ به این دسته از دوستان من معتقد هستم  اگر تخلفی صورت گرفته صرفنظر از اندازه آن، وظیفه من این است که شناسایی و گزارش کنم و این درحالی است که این اتفاق در دوره‌ای افتاده که من در سازمان بورس و اوراق بهادار حضور نداشتم.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: از سوی دیگر برخی از افراد موضوع را بزرگ می‌کنند که می‌خواهند از آن بهره برداری های دیگری کند. عده‌ای دشمنی با بازار سرمایه دارند و خواهان نفع بردن از این قضیه هستند و عده ای دیگر به دلیل دشمنی با آدم های خاص در بازار سرمایه فکر می‌کنند که الان یک سوژه به دست آوردند که از آن سوژه می توانند به نفع منافع و مقاصد خود بهره‌برداری کنند.

وی تاکید کرد: پاسخ من به همه این افراد این است که بهره‌برداری سیاسی، غیر سیاسی و غیر حرفه ای برای شما جز رسوایی چیزی به همراه نخواهد داشت و سازمان بورس در این قضیه نه از مسیر شفافیت خارج می شود و نه از مسیر عدالت، این راه استوار ماست.

 از نخستین روزهای مهر ماه مساله علنی شدن کشف چند دستگاه ماینر در زیر زمین ساختمان شرکت بورس توسط حراست و تعلق این دستگاه‌ها به فردی خاص با هجمه‌های بسیاری از سوی سهامداران و مسوولان حاضر در سازمان بورس همراه شد که در نهایت سازمان بورس اطلاعیه‌ای در مورد ماینرهای کشف شده در ساختمان شرکت بورس تهران شفاف سازی و وجود آن در این شرکت را تایید کرد.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش