دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۸ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۱۴۹
بورس و سهام

شاخص بورس ۵۰۸ واحد دیگر صعود کرد

موج مثبت بازگشایی سهام

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام,بورس تهران

به گزارش دنیای اقتصاد، روز گذشته بورس تهران، یکی از پرخبرترین روزهای خود را پشت‌سر گذاشت. شاخص بورس بیش از ۵۰۰ واحد رشد کرد و به عدد ۸۰ هزار و ۶۷۱ واحد رسید. ضمنا ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم در بورس تهران تقریبا به ۹۹ میلیارد تومان رسید، این در حالی بود که ۱۱۳ نماد بورسی متوقف بود.

 

از میان این ۱۱۳ نماد، ۷۶ نماد به دلیل برگزاری مجامع خود متوقف بودند که شامل تعدادی از نمادهای بزرگ و مهم بازار از جمله لیدرهای خودرویی، بانکی‌ها و پالایشی‌ها بودند. در این میان تعدادی از نمادهای متوقف شده در روزهای گذشته با بازگشت خیره‌کننده خود به تابلوی معاملات، رونق بازار را دوچندان جلوه دادند. اما اخبار حاشیه‌ای از مجامع برگزار‌شده در روز گذشته، بعضا تعجب تحلیلگران و فعالان بازار را در پی داشت.

 

صعود قابل پیش‌بینی بورس

طی روزهای گذشته در گزارش‌های «دنیای‌اقتصاد» اشاره شده بود که بازار سهام آمادگی مناسبی برای صعود از خود نشان می‌دهد. از طرفی طی هفته‌های اخیر قیمت‌های سهام در بورس کاهش قابل‌توجهی را تجربه کرده بود. این در حالی بود که گزارش‌های ماهانه شرکت‌ها (به‌ویژه شرکت‌های کالایی و وابسته به قیمت‌های جهانی) نوید رشد ارزش شرکت‌ها را می‌داد.

 

حالا پس از انتشار گزارش‌های سه ماهه شرکت‌ها (اغلب شرکت‌های بورسی دارای سال مالی منتهی به پایان اسفند هستند) انگیزه‌ها برای ورود سهامداران و فعالیت در سمت تقاضای سهام بیشتر شده است. نکته دیگری که باعث بهبود فضای روانی بازار سهام شد، عرضه اولیه شرکت به‌پرداخت ملت، به‌عنوان اولین عرضه اولیه سال ۹۶ در بورس تهران بود. جدا از آنکه این عرضه اولیه توانست تا حدودی فعالان بازار سهام را برای ورود به بازار ترغیب کند، نمایانگر قدرت نقدینگی پارک‌شده در کنار تالار حافظ بود.

 

در اولین روز عرضه «پرداخت» و در اولین ساعات معاملات عادی سهام پس از فرآیند «بوک بیلدینگ»، بیش از ۳ هزار میلیارد تومان سفارش خرید ثبت شد. این رویداد نوعی قدرتنمایی صاحبان نقدینگی تلقی شد و حالا فعالان بازار سهام امیدوار هستند همزمان با ارتقای احتمال رشد سودآوری شرکت‌ها، قدرت نقدینگی نیز به کمک بورس تهران آمده و رشد ادامه‌دار قیمت‌های سهام را رقم بزند.

 

در همین راستا روز گذشته شاهد رشد تقاضا در اغلب گروه‌ها و نمادهای بازار سهام بودیم. رشد شاخص بورس در روز گذشته بیشتر مرهون بازگشایی نماد دوقلوهای سنگ‌آهنی بود. نماد شرکت‌های سنگ‌آهنی چادرملو و گل‌گهر روز گذشته پس از برگزاری مجمع عادی سالانه و تقسیم سود نقدی بازگشایی شد. همان‌طور که انتظار می‌رفت، این نمادها با استقبال فعالان بازار سهام مواجه شدند و هریک به ترتیب با رشد قیمت ۶/ ۷ و ۱۳ درصدی مواجه شدند و در نهایت جمعا شاخص بورس را تقریبا ۲۸۰ واحد ارتقا دادند.

 

در روز گذشته برگزاری مجامع شرکت‌های پالایشی و معدنی و فلزی‌ها ادامه یافت. در حال حاضر به نظر می‌رسد شیوه تقسیم سود و همچنین عملکرد سه ماهه اغلب این شرکت‌ها بهتر از انتظارات فعالان بازار سهام شکل گرفته است، بنابراین همزمان با برگزاری مجامع این شرکت‌ها و اقبال فعالان بازار به نمادهای بازگشایی شده، برای نمادهای «وامید»، «وغدیر» و «پارسان» نیز به‌عنوان هلدینگ‌های تاثیرپذیر تقاضای قابل‌توجهی شکل گرفت. ضمنا طی معاملات روز گذشته نمادهای «حتاید» و «فباهنر» نیز بازگشایی‌های قابل‌توجهی را تجربه کردند.

 

با این روند و فضایی که در میان فعالان بورس تهران شکل گرفته است، حالا رفته‌رفته باید منتظر شکست قله دو ساله بورس تهران (سطح ۸۱ هزار و ۵۰۰ واحد) باشیم. شاخص بورس تهران طی دو سال گذشته هربار به محدوده ۸۱ تا ۸۲ هزار واحد نزدیک شده است، افزایش فشار فروش و کاهش توان خریداران، آن را به سطوح پایین‌تر هدایت کرده است.

 

حالا اما به نظر می‌رسد قله دو ساله بورس تهران پتانسیل تبدیل شدن به کف جدید شاخص را داشته باشد. در روزهای آینده شاهد بازگشایی نمادهای فلزی و پالایشی بیشتری خواهیم بود که می‌توانند شاخص بورس را با جهش‌های معنادار مواجه کنند. هرچند باید به این نکته توجه داشت که همزمان با بهبود فضای روانی فعالان بازار، اتفاقاتی در حاشیه بازار در حال رخ دادن است که می‌تواند تا حدودی نگران‌کننده باشد.

 

رفتار شبهه برانگیز در برگزاری مجامع

همان‌طور که اشاره شد، روز گذشته روزی پرخبر برای بازار سرمایه بود. تعدادی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بورسی از جمله بانک ملت، گروه سایپا و ایران‌خودرو مجامع سالانه خود را روز گذشته برگزار کردند. در حاشیه این مجامع اتفاقاتی رخ داد که به‌صورت کلی نمی‌تواند چندان مثبت ارزیابی شود. مجمع عمومی صاحبان سهام گروه سایپا، دیروز در حالی صورت‌های مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ را مورد تصویب قرار داد که حسابرس قانونی شرکت، نکات قابل توجهی را به‌عنوان بند حسابرس اعلام کرده بود. زیان انباشته در ترازنامه تلفیقی گروه از بین رفته بود.

 

این در حالی است که زیان انباشته در ترازنامه تلفیقی برای تاریخ ۲۹‌اسفند ۱۳۹۴، بیش از ۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته نشان می‌داد. حالا سایپا نه تنها زیان انباشته ندارد، بلکه در ترازنامه تلفیقی خود سود انباشته گزارش کرده است.با وجود تذکر حسابرس قانونی شرکت و همچنین تذکرات مکرر نماینده سازمان بورس در مجمع عمومی سالانه سایپا، صورت‌های مالی شرکت مورد تصویب قرار گرفت و ۸ ریال سود به ازای هر سهم تقسیم شد.

 

سازمان بورس پیشتر با انتشار اطلاعیه‌ای در کدال، دلایل عدم شفافیت صورت‌های مالی گروه سایپا را اعلام کرده بود، با این وجود هیات رئیسه مجمع بدون توجه به درخواست نماینده سازمان، صورت‌های مالی را تصویب و اقدام به تقسیم سود نقدی کرد.

 

همزمان با این اتفاق، در حالی که انتظار می‌رفت مجمع عمومی سالانه بانک ملت به دلیل ارائه نشدن صورت‌های مالی حسابرسی‌شده منتهی به ۳۰ اسفند ۹۵ در تاریخ مقرر (حداکثر ۱۰ روز پیش از تاریخ برگزاری مجمع) به تعویق افتد، بانک ملت روز گذشته مجمع خود را با ارائه مجوز بانک مرکزی برگزار کرد. گزارش‌های مالی حسابرسی شده شرکت تا آخرین ساعات روز گذشته در شبکه کدال منتشر نشده بود.

 

عرضه اولیه بدون عرضه ثانویه

از اتفاقات جالب‌توجه روز گذشته، ادامه‌دار شدن صف خرید پرحجم در نماد شرکت به‌پرداخت ملت بود. در دومین روز معاملاتی نماد «پرداخت» تقریبا به‌طور مستمر بیش از ۱۰۰میلیون سهم در صف خرید قرار گرفته بود. در طرف دیگر عرضه‌کنندگان بالقوه «پرداخت» تنها اقدام به عرضه ۸۰ هزار سهم کردند. به عبارت بهتر حتی به اندازه حجم مبنای شرکت (۳۸۰ هزار سهم) نیز عرضه صورت نگرفت و قیمت پایانی سهم تنها یک درصد رشد را نشان داد. این در حالی بود که با توجه به وعده عرضه مجدد سهام، انتظار می‌رفت گروه مالی ملت دست‌کم به اندازه حجم مبنا در سمت عرضه قرار بگیرد.

 

هاشم آردم

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش