اقتصاد عربستان سعودی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی ۱۱.۸ درصد بزرگتر شد و به این ترتیب سریعترین رشد اقتصادی این کشور از سال ۲۰۱۱ تا کنون به لطف بهای نفت و تولید رقم خورد.
رشد تولید ناخالص داخلی عربستان در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۹.۹ درصد برآورد شده بود.
به گزارش بلومبرگ، رشد تولید ناخالص داخلی در بخش غیر نفتی که موتور محرکه تولید اشتغال است نیز ۵.۴ درصد بوده است.
براساس این گزارش اقتصاد نفتی عربستان سعودی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۳.۱ درصد رشد داشته است.
به گزارش این خبرگزاری آمریکایی، افزایش بهای انرژی تحت تاثیر جنگ در اوکراین که شرکای تجاری، تولیدی و مصرفی را تغییر داده است، در این رشد قابل توجه تولید ناخالص داخلی موثر بوده است.
امروز نفت ۴۰ درصد گرانتر از آغاز سال جاری میلادی معامله میشود. روسیه در نیمه اسفندماه به اوکراین حمله کرد و از آن پس بهای نفت صعودی شد و به بالای ۱۰۰ درلار برای هر بشکه رسید.
این روند برای عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان به معنی افزایش درآمد نفتی است.
البته باوجود این درآمد نفتی چشمگیر، عربستان سعودی با جدیت به دنبال ایجاد تنوع در منابع درآمد اقتصادی است و پروژههای متعددی از جمله نئوم و ساختمان شهر «لاین» را برای جذب سرمایههای خارجی، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد غیرنفتی در دست دارد.
یکی از اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی افزابش درآمدهای غیرنفتی به ۶.۴ تریلیون ریال و تبدیل این کشور به یکی از ۱۵ اقتصاد بزرگ جهان است.
صندوق بینالمللی پول نرخ رشد اقتصادی عربستان برای سال ۲۰۲۰ را ۷.۶ درصد و برای سال پس از آن را ۳.۷ درصد برآورد کرده است.
این درحالی است که نرخ بیکاری در عربستان سعودی نیز به پایینترین میزان از سال ۲۰۰۸ تا کنون رسیده است.
- 13
- 6