چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۰۹ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۱۱۵۷
سرپوش فوتبالی

سومین متهم فساد در فوتبال بازداشت شد

کسی می‌تواند مهدی تاج را بازخواست کند؟ | ورود AFC به پرونده فساد در فوتبال ایران

فساد مهدی تاج در فوتبال,تبانی در فوتبال ایران
نکته عجیب ماجرا در این بین، بازداشت مشاور ویژه مهدی تاج، رئیس فدارسیون فوتبال، در پرونده فساد در فوتبال است. فریبرز محمودزاده که تازه‌ترین چهره بازداشتی در این پرونده است، مشاور مهدی تاج در امور حقوقی است که آبان سال گذشته با حکم تاج، دوباره پایش به فدراسیون فوتبال باز شد.

روزنامه شرق نوشت: فساد در فوتبال ایران دیگر موضوع پوشیده‌ای نیست و تعدادی از نهاد‌های بازرسی آستین همت بالا زده‌اند تا برخوردی با مسببان امر داشته باشند. اگرچه پیش از این و در سال‌های مختلف از وجود و بروز فساد در فوتبال ایران سخن رانده و نقد‌ها نوشته شده بود، اما هیچ‌وقت به اندازه زمان کنونی، برخورد با متخلفان در دستور کار نبوده است. دلیلش واضح است؛ این بار پرونده رسیدگی از فدراسیون فوتبال گرفته شده و به نهاد‌های قضائی، بیرون از ساختمان سئول، سپرده شده است. اینجا اولین جرقه امیدواری برای رسیدگی به پرونده‌های فساد زده شد و حتی در روز‌های اخیر چندین نفر احضار و چند نفر هم بازداشت شده‌اند.

ماجرای فساد اخیر مربوط به باشگاه مس رفسنجان است؛ آن‌هم در سال ۱۴۰۰ و زمانی که این تیم در لیگ یک فوتبال ایران حضور داشت. پرونده‌های منتشر‌شده نشان می‌دهد مسئولان وقت این باشگاه با پرداخت رشوه به کمیته‌های مختلف در فدراسیون فوتبال، مقدمات صعود به لیگ برتر را فراهم کرده‌اند. ابعاد پرونده به قدری گسترده شده که فدراسیون خودش را از زیر بار رسیدگی به این ماجرا کنار کشیده و گفته نهاد‌های قضائی ورود کنند. در روز‌های نخست و طبق اولین اخبار منتشرشده، ادعا شد به افراد مختلفی در این پرونده، نفری ۲۵ سکه رشوه داده شده، ولی بعید است موضوع به همین سکه‌ها خاتمه پیدا کند؛ چراکه شایعه شده رقم هنگفتی که قریب به ۲۰۰ میلیارد تومان است، در این بین مفقود شده است. از شواهد امر پیداست که این پرونده گریبان افراد زیادی را خواهد گرفت؛ بااین‌حال مسئله اینجاست که آیا این‌بار به‌طور جدی قرار است با فساد در فوتبال برخورد شود یا اینکه با بازداشت یکی، دو نفر قرار است سروته این ماجرا بسته شود؟

این پرسش، مهم‌ترین آزمون نهاد‌های قضائی است تا بزرگ‌ترین ابهام موجود در این زمینه را از بین ببرند. تا قبل از رسیدن به پاسخ نهایی چنین ابهامی، بهتر است به‌طور مختصر هم که شده، برخی زوایای پنهان یا کمتر‌گفته‌شده در این پرونده را بررسی کرد تا نقش فدراسیون فوتبال در این ماجرا برجسته‌تر شود.

پای افراد زیادی در میان است

بدون پرداختن یا شاید نیاز به جزئیات بیشتر، از همین حالا می‌توان حدس زد که نه دو یا سه نفر، بلکه افراد زیادی پایشان در این پرونده گیر است که باید به همه ابعاد آن رسیدگی شود. فعلا عنوان شده افرادی از کمیته داوران، مسئولان برگزاری مسابقات و سازمان لیگ، در این فساد دست داشته‌اند. در این پرونده تا به الان دو نفر، یعنی خداداد افشاریان، رئیس کمیته داوران و فریبرز محمودزاده، مسئول وقت برگزاری رقابت‌های لیگ یک و البته عضوی از سازمان لیگ بازداشت شده‌اند.

ساده‌انگاری است اگر تصور شود فقط همین دو نفر توانسته‌اند با زدوبند در این فساد ایفای نقش کنند. مثلا اگر رئیس کمیته داوران متهم شده، طبیعی است که داورانی هم در این فساد نقش داشته‌اند. به عبارتی، رئیس دستور تبانی داده و مجریانی، این تبانی را در زمین فوتبال رقم زده‌اند. پس تا به اینجا نه یک شخص، بلکه مجموعه‌ای از افراد درگیر در حوزه داوری، متهم هستند. درباره سازمان لیگ و چینش احتمالی مسابقات به سود تیمی خاص هم که ناگفته پیداست باید به صورت تیمی و گروهی چنین پروژه‌ای را پیش برد؛ چرا‌که قطعا رأی یک نفر در این زمینه کارگشا نخواهد بود.

این دو موضوع فعلا اتهامات ثابت‌شده‌ای است که می‌توان به‌طور قطع به آن‌ها پرداخت، وگرنه کم نیستند شایعه‌هایی که خبر می‌دهند یکی، دو کمیته دیگر مستقل در فدراسیون فوتبال نیز همچنان درگیر این پرونده هستند و «به‌زودی» قرار است آن‌ها هم احضار شوند.

چه کسی می‌تواند به تاج بگوید بالای چشمت ابروست

ابهامات پرونده موجود به قدری زیاد است که نباید ذهن و زمان را محدود به یک دوره یا یک سال خاص کرد. افرادی که پایشان در این پرونده گیر است، سال‌هاست در فدراسیون فوتبال نقش داشته‌اند. طبیعی است که آن‌ها با طیب خاطر در رقم‌زدن چنین زدوبند‌هایی دست داشته‌اند و اگر رسیدگی به صورت مطلوب صورت بگیرد، «به‌زودی» پای باشگاه‌های دیگری هم به این پرونده کشیده می‌شود. ساده‌لوحانه است اگر تصور شود این مجموعه حاضر در فدراسیون فوتبال فقط در یک بازه زمانی کوتاه مشغول به چنین کار‌هایی شده و پس از آن توبه کرده و دیگر سمت چنین مواردی نرفته‌اند.

نکته عجیب ماجرا در این بین، بازداشت مشاور ویژه مهدی تاج، رئیس فدارسیون فوتبال، در پرونده فساد در فوتبال است. فریبرز محمودزاده که تازه‌ترین چهره بازداشتی در این پرونده است، مشاور مهدی تاج در امور حقوقی است که آبان سال گذشته با حکم تاج، دوباره پایش به فدراسیون فوتبال باز شد.

در حکمی که مهدی تاج آن روز‌ها برای محمودزاده زده بود، چنین نوشته شده بود: «با توجه به تخصص، تعهد و تجارب ارزشمند جناب‌عالی، به موجب این ابلاغ، به سمت مسئول پیگیری‌های ویژه حقوقی فدراسیون فوتبال منصوب می‌شوید. امید است با تلاش مستمر جناب‌عالی و دیگر همکاران در راستای مسئولیت این امر، شاهد ارتقای بیش از پیش فدراسیون فوتبال باشیم. موفقیت و بهروزی روزافزونتان را در انجام وظایف مهمی که بر عهده دارید از خداوند منان مسئلت دارم».

البته محمودزاده چهره ناشناسی در فوتبال ایران نبود؛ او پیش‌تر سال‌ها مسئول مسابقات لیگ آزادگان بود و سمت مهمی مثل مسئول نقل‌و‌انتقالات لیگ فوتبال را هم بر عهده داشت. در آن روزها، در پی تخلفات صورت‌گرفته، عذر محمودزاده از فدراسیون فوتبال خواسته شد، اما با بازگشت مهدی تاج به فدراسیون فوتبال، او دوباره به این نهاد برگشت و این بار در نقش مشاور رئیس فدراسیون فوتبال مشغول به کار شد.

حالا که مشاور ویژه رئیس بازداشت شده، مهدی تاج هم طبق انتظار روزه سکوت گرفته و توضیحی درباره این بازداشت نداده است. عمق فاجعه مربوط به جایی است که چنین زدوبند‌هایی در این فدراسیون در سال‌های اخیر صورت گرفته، ولی رئیس فدراسیون و کمیته‌های اخلاق و قضائی از وجودش بی‌خبر بوده‌اند. این «بی‌خبری» البته چندان اثبات‌شده نیست و حالا باید نهاد‌های قضائی با ورود بدون تعارف به این بخش هم، ابهامات رایج را از بین ببرند.

هرچند که ظاهرا برای خواستن توضیحات بیشتر از مهدی تاج، باید‌ها و نباید‌هایی وجود دارد. این همان موردی است که اجازه نمی‌دهد افکار عمومی به راحتی با این فرضیه کنار بیاید که این بار رسیدگی به پرونده فساد در فوتبال تا انتها پیگیری خواهد شد. دلیلش ساده است؛ مخاطبان فوتبال از رسیدگی ناقص به پرونده ویلموتس‌گیت که مهدی تاج روزگاری متهم ردیف اول آن بود، سرخورده شده‌اند. تاج که آن زمان حین درگیری قضائی با همان پرونده از سمتش در فدراسیون فوتبال استعفا داده بود، دوباره با حمایت، به‌عنوان رئیس فدراسیون برگزیده شد، اما هرگز مشخص نشد داستان قرارداد وحشتناکی که او با ویلموتس بسته بود، چه سرانجامی پیدا کرد.

حالا انتظار می‌رود این بار کسی جرئت این را پیدا کند تا حداقل به‌عنوان مطلع هم که شده، مهدی تاج و دیگر اعضای فدراسیون فوتبال را فرابخواند و بابت رخ‌دادن چنین فساد عجیب‌و‌غریبی که تا بیخ گوش رئیس فدراسیون رخنه کرده و گریبان مشاور ویژه او را هم گرفته است، توضیحاتی قانع‌کننده بخواهد و اگر تخلفی صورت گرفته، برخوردی قاطع انجام دهد.

 ورود AFC به پرونده فساد در فوتبال ایران/احتمال محرومیت مادام‌العمر مجرمان پرونده 

 کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامه‌ای مهم به فدراسیون فوتبال ایران روی پرونده مبارزه با فساد صورت گرفته در باشگاه مس رفسنجان تاکید کرده است.

فساد مهدی تاج در فوتبال,تبانی در فوتبال ایران

به گزارش ایلنا، در نامه‌ای که کنفدراسیون فوتبال آسیا که برای فدراسیون فوتبال ایران ارسال کرده است از فدراسیون فوتبال ایران خواسته شده گزارش شفافی از پرونده مبارزه با فساد صورت گرفته در باشگاه مس رفسنجان ارایه دهد.

در این گزارش آمده است: فدراسیون فوتبال ایران در پاسخ به این نامه تاکید کرده است که پرونده از سوی دادگاهی در کرمان در دست بررسی است و فدراسیون فوتبال ایران منتظر است، دادگاه صالحه آرای خود را در خصوص خاطیان صادر کند و بعد از آن بررسی فوتبالی پرونده را در دست خواهد گرفت.

فدراسیون فوتبال ایران در این نامه اشاره کرده است؛ همسو و موازی با دادگاه صالحه در کرمان رسیدگی به این پرونده را آغاز کرده است تا جایی که افراد احضار شده از سوی دادگاه سمت اجرایی خود را در تشکلیلات فدراسیون فوتبال از دست داده‌اند تا رسیدگی به این پرونده دچار اختلال نشود.

به احتمال قوی بعد از صدور آرای از سوی دادگاه کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال آرای سنگینی را علیه محکومین فوتبالی پرونده صادر خواهد کرد که شاید برخی از این آراء ممنوعیت مادام‌العمر مدیران از خدمت در فوتبال باشد.

سومین متهم فساد در فوتبال بازداشت شد
حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی با بیان اینکه تعداد بازداشتی‌های پرونده فساد در فوتبال به ۳ نفر رسید، اظهار کرد: صبح امروز و در ادامه رسیدگی به پرونده فساد در یکی از باشگاه‌های فوتبال، یکی از مسئولان سابق سازمان لیگ به دستگاه قضایی در استان کرمان احضار و به اتهام اخذ رشوه با قرار تامین مناسب روانه زندان شد.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
دزد اصلی راس کاره .وقتی میدونستید اون دزده چرا دوباره اوردینش سر کار.؟!
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۱۲ تیر
    جام ملت های اروپا
    اتریش - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • چهارشنبه ۱۳ تیر
    کوپا آمریکا
    برزیل - کلمبیا
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    کاستاریکا - پاراگوئه
    ۰۴:۳۰
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش