دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۰۳ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۹۶۸
سرپوش فوتبالی

توحش به‌جای تمدن

اسیدپاشی به فوتبال کشیده شد

تگا آگبرهیر,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال
توصیف دردی که در آن لحظه داشتم، امکان ندارد. فکر می‌کردم هرگز نمی‌توانم در زندگی‌ام هیچ‌چیز را ببینم. تقریبا صددرصد مطمئن بودم.

اسیدپاشی؛ پدیده شومی که هر از گاهی خبری تلخ درباره آن منتشر می‌شود. مراجعه به منابع قابل اعتماد نشان می‌دهد این واقعه ناگوار تقریبا همه جای دنیا رخ می‌دهد اما در برخی مناطق رواج بیشتری دارد مثل جنوب آسیا. انگیزه‌های آن را انتقامجویی و تسویه‌حساب‌های شخصی، نژادپرستی، جنسیت‌گرایی، خشونت‌گرایی و... برشمرده‌اند. بیشتر قربانیان آن زنان و اقلیت‌ها هستند. آمار بالای اسیدپاشی در کشوری مانند بنگلادش باعث تشکیل یک سازمان غیردولتی با نام «بنیاد نجات‌یافتگان اسیدپاشی» شده. قربانیان با آسیب‌دیدگی شدید جسمی از جمله در ناحیه چشم، گوش، دهان، بینی، صورت و دستان مواجه می‌شوند و باید چندین‌بار تحت عمل جراحی قرار گیرند، ضمن اینکه نباید از آثار مخرب اسیدپاشی بر روح و روان قربانیان نیز غافل شد.

 

تگا آگبرهیر نوجوان ۱۶ساله و سیاه‌پوست ایرلندی، آخرین قربانی اسیدپاشی است. او که بازیکن تیم زیر ۱۷ سال باشگاه لیگ برتری واترفورد یونایتد است، به‌همراه دو دوستش مورد این حمله وحشیانه قرار گرفته و دو نفر دیگر آسیب دیده‌اند. هر سه نفر به‌سرعت به بیمارستان کوک و بخش سوختگی آن انتقال یافته‌اند. تگا دچار سوختگی درجه اول شده زیرا مواد اسیدی خورنده روی صورتش پاشیده شده.

 

نیروی پلیس ایرلند موسوم به «گاردای» تحقیقات گسترده‌ای برای پیداکردن مجرمان آغاز کرده و چهار نفر را در ارتباط با این پرونده دستگیر کرده بود که بدون قید وثیقه آزاد شدند. گاردای با فراخوان عمومی خواسته تمام کسانی که اطلاعاتی درباره این جرم دارند، با شماره اعلام‌شده تماس بگیرند. با توجه به اینکه هنوز مجرمان پیدا نشده‌اند درباره انگیزه‌های ارتکاب جرم هم نمی‌توان اظهارنظر کرد.

 

چارلی فلاناگان وزیر دادگستری ایرلند هم گفت: «من به‌دنبال گزارش کامل ماجرا هستم. از نظر من یک اقدام جنایتکارانه رخ داده و از همه مردم می‌خواهم هر اطلاعاتی دارند در اختیار پلیس بگذارند. این نوع رفتار در هیچ جامعه متمدنی پذیرفته نیست.»

 

می ترسیدم دیگر نبینم

تگا در بیمارستان با خبرنگار شبکه رادیویی واترفورد صحبت کرد و گفت بعد از این حادثه می‌ترسیده دیگر هیچ‌وقت نتواند ببیند: «می‌توانم با هر دو چشمم ببینم اما ورم کرده و بازکردن‌شان واقعا سخت است. دکترها می‌گویند بینایی‌ام شاید مثل قبل شود، ممکن است نیازی به جراحی پوست نباشد. باید چند هفته تحت درمان باشم تا مشخص شود.»

 

او ادامه داد: «توصیف دردی که در آن لحظه داشتم، امکان ندارد. فکر می‌کردم هرگز نمی‌توانم در زندگی‌ام هیچ‌چیز را ببینم. تقریبا صددرصد مطمئن بودم. از همه کسانی که برایم پیام فرستادند و آروزی بهبودی‌ام را داشتند، تشکر می‌کنم. آنها به من کمک زیادی کردند تا این روزهای سخت را پشت سر بگذارم. هر روز دارم بهتر می‌شوم.»

 

وحشت مادر

کریستی، مادر تگا در رابطه با روند بهبودی این نوجوان گفت: «او بهتر شده اما همچنان در بیمارستان بستری است. اینکه می‌تواند از لنزهای تماسی استفاده کند خبر خوبی است. ورم چشم‌هایش خیلی بود تا جایی که چشم‌ها بسته شده بود.» او مدعی شد دو نفر از کسانی که این جرم را مرتکب شدند، با ماسک‌های ترسناک به شکل جیغ صورت خود را پوشانده بودند و یک نفر ماسک باشگاه گلف داشته.

 

مادر تگا می‌گوید پسرش سابقه تمرین در آکادمی کریستال‌پالاس و تاتنهام را دارد و مورد توجه این دو باشگاه بزرگ انگلیسی بوده ضمن اینکه در رده زیر ۱۵ و زیر ۱۶ سال ایرلند بازی کرده است. او ادامه داد: «پسر من الان باید در مدرسه باشد نه اینکه در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان به‌سر ببرد. در بیمارستان هر کاری از دست‌شان برآمده انجام داده‌اند، اما صورتش سوخته. من عصبانی هستم چون این اتفاق نه‌تنها برای پسر من، بلکه نباید برای هیچ‌کس دیگر بیفتد. این کار روی تمام جامعه اثر منفی می‌گذارد. من یک مادرم، من هنوز شوکه‌ام اما باید به او روحیه بدهم، باید کاری کنم نسبت به ادامه روند درمانش خوشبین باشد.» والدین او اصالتا اهل نیجریه هستند و در سال ۲۰۰۲ به ایرلند آمده‌اند.

 

 

دنیا روی سرم خراب شده

نفر دوم هم پادرایگ سولیوان بوده که او هم فوتبالیست است که بیشتر پایش سوخته. نفر سوم نیز بیشتر از ناحیه کمتر دچار سوختگی شده.

 

پدر پادرایگ هم به میرر ایرلند گفت: «حس می‌کنم دنیا روی سرم خراب شده. واقعا عصبانی هستم. توضیحش سخت است. چرا پسر من؟ چرا او؟ رانش به‌شدت دچار سوختگی شده و باید سه هفته صبر کنیم تا بتواند زندگی عادی را شروع کند. بعد از آن هم باید با جراحی زیبایی شرایطش بهتر شود. او باید شش هفته دیگر درسش را تمام کند و بعد وارد دانشگاه شود. امیدوارم این اتفاق هیچ تاثیر منفی روی زندگی‌اش نگذاشته باشد. امیدوارم مسببان هرچه زودتر پیدا شوند و عدالت درباره آنها حکم کند. تمام مردم ایرلند می‌خواهند اطلاعات درباره این پرونده با شفافیت به مردم اطلاع‌رسانی شود.» پادرایگ هم گفت: «مثل کسی بودم که آتش بین پایم روشن کرده بودند.

 

خیلی می‌سوخت. بعد از لحظاتی عصب‌هایم سوخت اما دکترها که مورفین تزریق کردند، دیگر چیزی نفهمیدم.»

 

دعا و ابراز همدردی

میک مک کارتی مربی تیم ملی جمهوری ایرلند و لئو وارادکار نخست‌وزیر این کشور از جمله کسانی بودند که با ارسال پیام برای این فوتبالیست نوجوان آرزوی سلامتی کرده‌اند. مک کارتی گفت: «دعا می‌کنم این نوجوان بتواند بینایی خود را به‌طور کامل به‌دست آورد. واقعا از شنیدن این خبر شوکه شدم. من از طرف همه کسانی که با فوتبال ایرلند سر و کار دارند، آرزو می‌کنم او به‌طور کامل سلامت خود را باز یابد و هرچه زودتر به زمین فوتبال برگردد.»

 

کالین اوبراین مربی زیر ۱۷ سال ایرلند هم گفت: «واقعا ناراحت‌کننده بود. امیدوارم ریکاوری‌اش با سرعت و موفقیت انجام شود. تگا بازیکن بااستعدادی است که قدرت جسمی و روحی بالایی دارد و برای تیم ما بازی هم کرده. همه اعضای تیم برای او آرزوی بهبودی دارند.»

 

نخست‌وزیر هم گفت: «من واقعا از شنیدن خبر اسیدپاشی وحشت دارم اما واقعا چه ماده خطرناکی در ذهن بعضی‌ها هست که دست به چنین اقدام خطرناکی می‌زنند؟ چرا می‌خواهند یک نفر دیگر را از ریخت بیندازند؟ راست می‌گویم، واقعا وحشتناک است. مجرمان به اشد مجازات محکوم خواهند شد.»

 

 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش