سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۳۹ - ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۸۷۹۱
سرپوش فوتبالی

چیه این سوئیس اصلاً؟

لیگ دسته دوم فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال
ظاهراً در ایران هوادار حق بازخواست کردن ندارد. او فقط باید تا حنجره‌اش توان دارد فوتبالیست‌ها را تشویق کند، به آنها لقب‌های تخیلی بدهد و در آتش تنورشان بدمد.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، این که ما بهترین تماشاگران دنیا را داریم از آن تعارف‌هایی است که خودمان به خودمان می‌کنیم و زیاد نباید جدی‌اش گرفت. ما کلاً از این حرف‌ها وافسانه‌سرایی‌ها زیاد داریم؛ مثل این که مدام گفته می‌شود ایرانی‌ها باهوش‌ترین و بامزه‌ترین آدم‌های دنیا هستند یا این که پژوهش‌ها نشان داده خنداندن مردم ایران چندان ساده نیست. اینها فقط برای مصرف داخلی است، برای این که دور هم از این خیال‌بافی‌ها لذت ببریم و شاید روی ضعف‌های جدی‌مان سرپوش بگذاریم.

 

قصه تماشاگران ما هم همین است. در ایران با یک «فرهنگ هواداری» به‌شدت معیوب مواجه هستیم که کلی حفره دارد؛ از شخص‌محوری به جای حمایت از باشگاه بگیرید تا قهر با تیم وقتی نتیجه نمی‌گیرد. بله؛ ما بهترین تماشاچی دنیا را نداریم و این قابل انکار نیست، اما گاهی در حق همین هوادار هم اجحاف‌هایی صورت می‌گیرد که دردناک است. مثلاً یکی از زشت‌ترین صحنه‌های امسال، قاب شادی گل روزبه چشمی بعد از باز کردن دروازه الدحیل بود؛ همان گلی که فقط ۵۰ ثانیه دوام داشت و البته جناب چشمی ترجیح داد در واکنش به انتقاداتی که از او شده بود، به سبک فیلیپ کوتینیو انگشت در گوشش فرو کند. کوتینیو بعد از گلزنی در بازی با منچستریونایتد در لیگ قهرمانان اروپا این مدل از شادی را انجام داد تا به انتقادها از خودش در نیوکمپ واکنش نشان داده باشد. فوتبالیست‌های ما هم که اساساً فقط همین رفتارها را از بازیکنان اروپایی یاد می‌گیرند؛ در نتیجه مدافع میانی استقلال با این رفتارش در بازی با تیم قطری همه را شوکه کرد. گناه ملت لابد این بود که از چشمی پرسیده بودند مقابل پدیده چرا از کورس با بهنام برزای عقب ماند تا گل خروج استقلال از کورس قهرمانی به ثبت برسد. به راستی که چقدر سنگدل هستند این هواداران ایرانی!

 

هفته گذشته گراس هاپرز سوئیس بعد از ۷۰ سال به لیگ دسته دوم فوتبال این کشور سقوط کرد. هواداران هاپرزدر جریان دیدار منجر به سقوط، به زمین مسابقه هجوم آوردند و ضمن نیمه‌تمام گذاشتن بازی، برخی از نفرات را برهنه کردند. این گروه از هواداران عقیده داشتند بازیکنان گراس هاپرز لیاقت پوشیدن پیراهن این تیم را ندارند و باید لباس‌شان را تحویل بدهند. توجه داشته باشید داریم در مورد «سوئیس» حرف می‌زنیم؛ کشوری به‌شدت مترقی که بعضی افسانه‌پردازان ایرانی عقیده دارند به دلیل کمبود جرم و جنایت، حتی دادگاه و دستگاه قضا هم ندارد! همزمان در اسپانیا هم اتفاق جالبی رخ داد و برخی از هواداران بارسلونا مقابل منزل مسکونی ایوان راکیتیچ تجمع کردند. جرمش چه بود؟ اینکه بعد از باخت تراژیک به لیورپول، تصاویری از هافبک کروات بارسا در یک فستیوال محلی منتشر شده که وی در آنها لبخند به لب داشته است. تجمع مقابل منزل راکیتیچ در حالی صورت گرفته که در ایران اساساً هیچ هواداری نمی‌داند منزل لوکس فلان بازیکن درجه ۳ پرسپولیس یا استقلال کجای زعفرانیه یا فرمانیه یا کامرانیه قرار دارد. حالا بگذریم از مجادله تند آن هوادار یونایتد با پوگبا که کلی سر و صدا کرد.

 

اینجا ظاهراً هوادار حق بازخواست کردن ندارد. او فقط باید تا حنجره‌اش توان دارد فوتبالیست‌ها را تشویق کند، به آنها لقب‌های تخیلی بدهد و در آتش تنورشان بدمد. اینجا اگر چهار نفر پیدا شوند و از روزبه چشمی بپرسند چرا از همه کورس‌های مهم تاریخ معاصر استقلال جا مانده، به تریج قبای استاد برمی‌خورد و گوش‌هایش را می‌گیرد. درست مثل مهدی طارمی که وقتی از او پرسیدند چرا آن پنالتی سرنوشت‌ساز را جلوی الریان چیپ زد و خراب کرد، رو به ملت «هیس» نشان داد. وقتی حتی یکی در سطح فرشاد احمدزاده هم در مواجهه با انتقادات گوش‌هایش را می‌گیرد، معلوم است وضع خیلی خیلی خراب شده. بعضی‌ها بروند خدای‌شان را شکر کنند که حداقل در این یک مورد ایران شبیه «سوئیس» نیست؛ وگرنه خدا می‌داند چند تا از این بازیکنان پرمدعا باید وسط زمین لخت می‌شدند و پیراهن‌شان را تحویل می‌دادند. ما آن قدر ملت قانعی هستیم که شما می‌توانید ظرف ۶ سال با ۴۰۰ میلیاردتومان هزینه هیچ نتیجه‌ای نگیرید و فقط یک کلمه بگویید تقصیر «وزارت» بود؛ در این صورت حداقل ۷۰ درصدمان قانع می‌شویم و دوباره به دست و پای‌تان می‌افتیم. چیه این سوئیس اصلاً؟!»

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش