شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۷ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۳۱۱۴
سرپوش فوتبالی

شفاف سازی خطیر درباره پرونده استوکس و اروین

علی خطیر,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال
در روزهای تعطیلی رقابت های فوتبال باشگاهی اما شکایات و آرای صادره تازه فیفا علیه باشگاه های ایرانی هر روز منتشر می شود.

به گزارش ورزش سه، استقلال، پرسپولیس و تراکتور در روزهای تعطیلی مسابقات با چند حکم سنگین و شکایت دردسرساز تازه مواجه شده اند. برانکو و دستیارانش و بودیمیر، منشا و ایسما و شفر، کنستانت و اروین و استوکس نام هایی هستند که در این روزها به عنوان طلبکاران سه باشگاه مطرح و همچنین تهدیدی بزرگ برای این تیم های ایرانی به حساب می آید. تهدیداتی که مثل سابق می  تواند منجر به جرایم سنگین مالی، کسر امتیاز و بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه های ایرانی منجر شود. در همین رابطه با علی خطیر معاون ورزشی سابق استقلال و معان اجرایی سابق دبیرکل فدراسیون فوتبال صحبت کردیم که حرف های او را می خوانید: 

واقعیت این است که از طریق رسانه ها متوجه این آرایی که علیه باشگاه های ایرانی از سوی فیفا صادر شده قرار گرفتم. این اتفاقات در کشور ما مسبوق به سابقه است و بسیاری از اینها به خاطر نحوه بستن قراردادها است. بستن قرارداد یک بخش ماجرا است و مراقبت از قرارداد هم یک بخش خیلی مهم دیگر است. به نظرم اگر ۳۰ درصد اهمیت در بستن قرارداد باشد ۷۰درصد مراقبت از آن است. البته بخش زیادی از این شکایت ها به خاطر مشکلات اقتصادی کشور است اما ناآگاهی و عدم احساس مسئولیت مدیران نیز در این میان نقش دارد. 

فیفا طرف مربی و بازیکن است

وقتی بازیکن یا مربی خارجی به ایران می آید باید بدانیم که اگر سه ماه حقوق آن ها به تعویق بیفتد می توانند یکطرفه قراردادشان را فسخ کنند. به همین خاطر من همیشه گفته ام که با خارجی ها هرجوری هست باید در ایران و تازمانی که اینجا هستند تسویه و پرونده را در ایران ببندیم. به دلایل خیلی زیادی فیفا اغلب به سود بازیکن و مربی رای می دهد. قوانین نقل و انتقالات به نفع بازیکنان و مربیان است ضمن اینکه عملکرد باشگاه های ما در این سال ها به گونه ای بوده که وقتی پرونده ای از ایران به آنجا می رود این  ذهنیت برای قضات وجود دارد که حق با شاکیان باشگاه ایرانی است.

قرارداد ریالی با کی روش و استراماچونی؟

آقای نورشرق آمده گفته که ما باید با خارجی ها قرارداد ریالی ببندیم. اما این سوال هست که مربیانی در حد کی روش، ویلموتس و استراماچونی حاضر هستند قراردادشان را به ریال ببندند؟ هرگز حاضر نیستند. ممکن است که با اسکوچیچ این گونه بتوان قرارداد بست که کار خوبی هم هست اما کی روش، ویلموتس و استراماچونی نمی شود. من این را جزو افتخاراتمان می دانم که بازیکن و مربی تاپ و درجه یک را به ایران آوردم و خب با این افراد نمی توان ریالی قرارداد بست. هر باشگاهی بودجه ای دارد. ما استراماچونی را با سالی ۵۵۰ هزار یورو آوردیم و حالا این سوال هست که آیا مربی بهتر و خوش قیمت از این می شد برای استقلال آورد. اما چه اتفاقی می افتد که سه ماه نمی توانیم حقوق او را پرداخت کنیم ، استراماچونی سه بار به ما اعلام کرد و توجهی نشد اما وقتی رفت همه بسیج شدند و پول او را ردیف کردند. موضوع این است که ما مدیریت بلد نیستیم. می گویند نحوه قرارداد اما اگر حتی در قرارداد با بازیکن و مربی بندی بیاورید که ده ماه هم حقوق نگیرد حق فسخ ندارد فیفا به آن توجهی نمی کند. اگر می خواهیم بررسی و آنالیزی انجام دهیم بهتر است این کار را منصفانه بکنیم نه اینکه بخواهیم یک شخص را مقصر تمام این اتفاقات بدانیم. 

ماجرای ایسما و پاختاکور

در دوره حضور ما در استقلال حتی یک پرونده حقوقی باز جا نگذاشتیم. می گویند ایسما؟ اما این اوج بی انصافی است چرا که شکایت از سوی ایسما نبوده و مربوط به پاختاکور است. زمانی که استقلال او را می خواست ایسما دو سال با پاختاکور قرارداد داشت و استقلال با ۱۰۰ هزاردلار قرارداد او را پاختاکور خرید. قرار بود تا دو تا ۵۰ هزاردلار به این باشگاه پرداخت شود. ایسما در بهمن سال ۹۷ به استقلال آمد اما قسط های پاختاکور مرداد و دی ۹۸ بودند. زمان اولین قسط ایسما من اصلا در استقلال نبودم و ابتدای مرداد از این باشگاه رفته بودم. در حالی که طلب پاختاکور ۱۰۰ هزاردلار است نمی دانم این مبلغ ۱۲۵ هزاردلاری که باشگاه می گوید از کجا آمده است؟ ضمن اینکه سررسید قصد دوم پاختاکور دی ماه بود و آیا واقعا در این دوماه آن ها توانسته اند شکایت کنندو حکم بگیرند؟! من فکر می کنم این ها تشویش اذهان عمومی است. اگر فکر می کنند من کاری کرده ام و اشتباهی مرتکب شدم گردنم از مو باریکتر است اما با سند و مدرک صحبت کنند.

منشا حاضر نشد تسویه کند

درباره طلب منشا باید بگویم که او ۴۰ هزاردلار از ما طلبکار بود و وقتی برای تسویه حساب آمد به او گفتم که ۲۰ هزاردلار بابت جریمه از او کسر می شود. در بازی با شهرخودرو وقتی فهمید در ترکیب نیست حاضر نشد روی نیمکت بنشیند، ما آن بازی را باختیم و آن اتفاقات برای شفر رخ داد.

طبق قراردادی که با منشا داشتیم امتناع از حضور در بازی رسمی ۱۵ هزار دلار جریمه برای در نظر گرفته بودیم. ضمن اینکه او به دلیل عدم حضور غیرموجه در دو جلسه تمرینی ۵ هزاردلار جریمه شده بود. به او گفتیم ۲۰ هزارتا می دهیم و تسویه کن که قبول نکرد. ما منشا را با ۸۰  هزاردلار  به استقلال آوردیم در حالی که قراردادش با پرسپولیس نزدیک ۵۰۰ هزاردلار بود. من تازه به منشا گفتم که جریمه ۱۰ درصدی شکست در دربی را هم به او بخشیدیم اما او قبول نکرد و رفت گفت که خطیر ۲۰ هزاردلار پول از من می خواست.

از حضور نخبه ها می ترسند

واقعیت این است که یکسری رسانه ها سعی دارند یک نفر را قربانی کنند. الان با افتخار می گویند که فلانی را سوزاندیم برای اینکه می ترسیدند. آن ها از حضور نخبگان می ترسند و به همین خاطر یک نفر را سوزاندند. اما من می گویم یکسال در استقلال بوده ام، یک نهاد نظارتی بیاید بگوید اینهمه بازیکن آمده و رفته پولی جا به جا شده است و یقه من را بگیرد. خوشبینانه ترینش این است که در نهایت مشخص می شود که من برای استقلال چکار کرده ام. اگر خلافی کرده ام باید پاسخ بدهم. خود ایسما پست گذاشته و گفته این شکایت باشگاه پاختاکور است. ایسما یک ماه و نیم حقوق و پاداشش را بخشید و الان آقایان دارند دست به تشویش اذهان عمومی می زنند. در زمان حضور من توانستیم با نویمایر و گرو، همام و ایسما تسویه کنیم و منشا هم تا پای تسویه رفتیم. بویان هم که  الان اسمش مطرح است مال دوران آقای افتخاری و توفیقی بوده است. آن ها متاسفانه بویان را تسویه نکردند، جپاروف هم همینطور و ما مجبور شدیم ۵۰ هزاردلار به او بدهیم. پادووانی هم در دوره ما نبود اما به این بنده خدا یک ریال نداده بودند و ما ۵۰ هزاردلار هم به او دادیم.

مدیران وقت استقلال پول سرمربی را ندادند

شفر و دستیارانش اگر در استقلال می ماندند براساس قراردادشان امسال یک و نیم میلیون دلار دستمزد باید می گرفتند. باشگاه بودجه ۱/۵ میلیونی در نظر داشت و ما با توجه به این شفر را کنار گذاشتیم. گفتیم اگر برود شکایت هم بکند ۷۰۰ هزاردلار غرامت می  گیرد. ما این فرضیه را می دانستیم اما گفتیم با ۷۰۰ هزارتای دیگر می توانیم یک تیم رویایی درست کنیم. استراماچونی و دستیارانش را با ۷۰۰ هزاردلار به  ایران آوردیم در حالی که شفر وقتی از ایران می رفت ۲۰۰، ۲۵۰  هزاردلار حقوقش را طلبکار بود و اگر استقلال را سیصد هزاردلار هم جریمه می کردند که می شد سرجمع ۵۰۰ هزارتا که بازهم نسبت به ۱/۵ میلیونی که باشگاه باید به او می داد بازهم به صرفه بود. ما با هفتصد هزاردلار استراماچونی و دستیارانش را آوردیم و اگر پول او را می دادیم او هرگز نمی رفت آن هم در شرایطی که شنیدیم یکی از مدیران باشگاه  ۱۰۰ هزاردلار در حسابش داشته و آن زمان به استراماچونی نداد.

وکیلی برای استوکس معرفی نکردم

من وکیلی برای استوکس به آقای زنونی معرفی نکردم. در ماجرای کوین کنستانت، وکیلی که دوست من بود وکالت این بازیکن را به عهده داشت و از او خواهش کردم که در این پرونده به تراکتور کمک کند. کنستانت در ابتدا در خواست غرامتی یک میلیون و ششصدهزار یورویی داشت که در نهایت توافق کردند که پانصدهزارتای آن را در چند قسط به او بدهند. او می گفت وقتی من را اخراج کردند و گفتند که مشکل قلبی دارد دیگر نتوانستم به تیم دیگری بروم و بازی کنم. او دکتری از فرانسه هم آورده بود که می گفت مشکلی برای بازی کردن ندارد. برهمین اساس برای یک غرامت شرعی و قانونی توافق کردند چرا که کنستانت یک مسلمان معتقد است و خیلی در این زمینه همکاری کرد. اما وقتی تراکتوری ها به تعهدشان عمل نکردند او هم رفت رای یک میلیونی گرفت با این حال معتقدم که کنستانت یک مسلمان معتقد است و اگر با او صحبت کنند بازهم راه خواهد آمد.

در پروسه کنستانت بود که تراکتوری ها پرونده استوکس را هم به وکیل کنستانت دادند. اما مشکلی که درباره استوکس وجود داشت و من خودم به آقای زنوزی گفتم این بود که استوکس اول شکایت کرده بود و این خیلی در نظر فیفا اهمیت دارد. من به زنوزی هم گفتم که اگر استوکس به قرارداد پشت کرده شما باید اول شکایت می کردید اما الان شکایت متقابل انجام شده است. استوکس در فیفا تقاضای یک و نیم میلیون دلار غرامت کرده اما قاضی سه چهارم تقاضای او را رد کرده و تنها یک چهارم را پذیرفته است. درواقع از نظر حقوقی وکیل تراکتور نباخته بلکه برده است. دوستانی که نظر می دهند باید بداند که وکیل تراکتور در این پرونده نباخته است. او یکی از خوشنام ترین وکلای ورزشی جهان است و سه چهارم پرونده تراکتور در ماجرای استوکس را برنده شد.

من می  خواهم  یک روز با هواداران استقلال تمامی مسایل را در میان بگذارم. از طرفی از همین جا اعلام می  کنم هرکسی از من مدرکی دارد یا چیزی می داند بیاید با صراحت بگوید.

الان شرایط طوری است که نمی توانم حرف بزنم اما فکر می کنم که علی خطیر را می خواهند در ماجرای شفر و ایسما قربانی کنند. می خواهند به هوادار القا کنند که من خیانت کرده ام. اما من می گویم اگر یک سند از خیانت من دارید یا اگر یک ریال از مال استقلال در زمان حضور من حیف و میل شده است بیایید رسما اعلام کنید.

به استقلال برنمی گردم

من به همه دوستانی که می ترسند من به استقلال برگردم می گویم که به استقلال برنمی گردم. استقلال مال شما اما وجدان و شرف داشته باشید و به استقلال کمک کنید. الان وضعیت طوری است که من از نظر برخی خادم و از نظر برخی خائن به حساب می آیم. عده ای هم تلاششان را می کنند تا من را بزنند و می گویند اگر شفر را اخراج نمی کرد استقلال قهرمان می شد؟ آیا استقلال در آن  سه  بازی باقیمانده می توانست قهرمان شود؟ ضمن اینکه ما با نصف قرارداد شفر استراماچونی را آوردیم اما آقایان بهترین استقلال تاریخ را نابود کردند. یادم نمی رود روزی که مسعود ریگی را آوردم و یا بعد از اولین بازی شیخ دیاباته چقدر به من فحش دادند و گفتند دلال بین المللی اما هیچکس نگفت جونیور براندائو با ۶۰۰ هزاردلار به ایران آمد استراماچونی با ۵۰۰ هزاردلار. متاسفانه ناحق و ناروا آمدند استقلال را گرفتند و این بلا را سر این تیم آوردند. الان چون استقلال در کوران مسابقات است نمی خواهم حرفی بزنم که خدای نکرده برای تیم مشکلی پیش بیاید اما یک روز دست همه شان را رو می کنم.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۰ خرداد
    لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - فجر سپاسی
    ۱۹:۳۰
  • جمعه ۱۱ خرداد
    دوستانه
    آاس رم - آث میلان
    ۱۳:۳۰
  • جام حذفی عربستان
    الهلال - النصر
    ۲۱:۳۰
  • شنبه ۱۲ خرداد
    لیگ برتر امارات
    خور فکان - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    پیکان - استقلال
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - آلومینیوم اراک
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - تراکتور
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - ذوب آهن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - مس رفسنجان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - فولاد
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - هوادار
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش