دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۴ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۹۰۷
سرپوش فوتبالی

سراغ دانه‌درشت‌ها هم بروید!

فساد در فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

دقیقا سه ماه بعد از درخواست وزیر ورزش از وزارت اطلاعات برای مقابله با دلال‌ها به‌ویژه در حوزه فوتبال، حالا خبر رسیده که وزارت اطلاعات یکی از مدیران رده‌میانی باشگاه پرسپولیس را بازداشت کرده است؛ اتفاقی که در ظاهر نشان می‌دهد عزمی جدی برای برخورد با فساد و رانت در حوزه فوتبال آن هم در بخش باشگاهی‌اش وجود دارد. پانزدهم اردیبهشت بود که مسعود سلطانی‌فر در نامه به وزیر اطلاعات خواستار ورود و برخورد جدی این نهاد با واسطه‌ها و دلالان غیررسمی ورزش و به‌خصوص فوتبال شد.

در بخشی از نامه وزیر ورزش و جوانان خطاب به سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات، این‌طور آمده بود: «از آنجایی که مدتی است عوامل نامشخص و غیررسمی تحت عنوان واسطه در انتقال ورزشکاران خارجی به کشور روابط ناسالمی را ایجاد کرده و موجب بروز مشکلات زیاد و فعالیت غیرقانونی و عوارض حقوقی و مالی برای باشگاه‌های مختلف ورزشی و به‌ویژه فوتبال شده‌اند از جنابعالی و مجموعه خدوم و پرتلاش وزارت اطلاعات درخواست می‌نمایم مانند همیشه یاور مردم و ورزش کشور بوده و دستورات لازم را به عوامل ذی‌ربط صادر نماید تا سریعا با اقدامات غیرقانونی و بحران‌آفرین دلالان در ورزش (به‌ویژه رشته فوتبال) که موجب خدشه به اعتبار و پیکره ورزش کشور شده است برخورد لازم و قانونی صورت گیرد و ریشه این کار خشکانده شود».

این نامه در شرایطی آن روز بازتاب زیادی در فضای رسانه‌ای کشور داشت که به نظر می‌رسید اتخاد تصمیمی این‌چنینی جدی است؛ هرچند نگرانی‌هایی وجود داشت مبنی بر اینکه نکند در این میان چند نفر از افراد رده‌پایین، قربانی نفرات اصلی شوند. حالا در شرایطی که چند روزی شایعه بازداشت یکی از مدیران باشگاه پرسپولیس به گوش می‌رسید، وزارت ورزش، دوباره بیانیه‌ای روی خروجی سایتش گذاشته و بدون اینکه از فرد یا باشگاهی نام ببرد، از بازداشت یکی از مدیران در راستای مبارزه با فساد خبر داده است. در بخشی از این بیانیه آمده است: «با عرض تبریک ایام مبارک دهه ولایت به اطلاع هواداران فهیم و پرشور فوتبال می‌رساند ضمن تکذیب موارد مطرح‌شده در برخی از رسانه‌های معاند و در راستای مبارزه با فساد در ورزش با پیگیری‌های این وزارتخانه و اقدام سربازان گمنام امام زمان‌( عج ) در وزارت اطلاعات، یکی از مدیران میانی یک باشگاه ورزشی پایتخت با حکم مقامات قضائی بازداشت شد. بدیهی است اقدامات لازم برای مبارزه با فساد در ورزش با قوت و قدرت و با هماهنگی مسئولین دو وزارت ورزش و جوانان و اطلاعات تداوم خواهد داشت». بدیهی است در امر مبارزه با فساد از هرجا که شروع شود نیکو و پسندیده است ولی به این شرط که هم این مبارزه ادامه داشته باشد و هم آدم‌های دانه‌درشتی بابت مدیریت بحث‌برانگیزشان به‌ویژه در حوزه مالی پاسخ‌گو باشند.

فوتبال ایران در شرایطی سال‌های پرالتهابی را سپری می‌کند که قاعدتا از فساد موجود در این رشته مبرا نیست ولی چندین سؤال ذهن را آزار می‌دهد که چرا چنین اقدامی زودتر صورت نگرفته و چرا پای افراد دانه‌درشت‌تر به این پرونده‌ها باز نشده است؟ آیا مسئولان و مدیران ورزشی ایران خاصه در حوزه فوتبال از «سپ بلاتر» و «میشل پلاتینی»، رؤسای سابق فیفا و یوفا، گردن‌کلفت‌تر هستند؟ پاسخ به این سؤال قطعا منفی است ولی شاید دلیل اصلی این موضوع که تا الان افراد متخلف زیادی از مهلکه جان سالم به در برده‌اند، دقیقا همین باشد که عزمی جدی و البته طولانی‌مدت برای برخورد با فساد در ورزش و فوتبال وجود نداشته است.

همین حالا که وزارت ورزش در کنار وزارت اطلاعات برای مبارزه با فساد و دلالی کارشان را از یکی، دو باشگاه بزرگ پایتخت شروع کرده‌اند، بد نیست به روشنگری بیشتری در این زمینه پرداخته شود تا ضمن معرفی این افراد، از ادامه همکاری‌شان در آینده کوتاه‌مدت در حوزه مدیریت هم جلوگیری شود. حالا که آنها کار را از همین تهران شروع کرده‌اند، بهتر است در رسیدگی به پرونده‌ها عجله بیشتری خرج داده و سری هم به فدراسیون فوتبال و معماهای موجود در این فدراسیون به‌ویژه در موضوع پرونده قرارداد مارک ویلموتس بزنند؛ سرمربی بلژیکی و سابق تیم ملی فوتبال ایران که بابت حضور نصفه‌ونیمه شش‌ماهه‌اش در ایران، دو میلیون یورو به جیب زده و چندماهی هم می‌شود درخواست غرامت شش‌میلیون‌یورویی دارد. همکاری این دو نهاد می‌تواند به شایعاتی که چندین چهره ورزشی از‌جمله علی دایی به آن دامن زده‌اند، رسیدگی کرده و «آقازاده‌ای» را که در این پرونده نقش داشته، زیر ذره‌بین ببرد. 

بد نیست سری هم به نقش «ب.ز»هایی زده شود که زمان حصول توافق با مارک ویلموتس، دوشادوش رئیس فدراسیون وقت فوتبال حضور داشته است. از آن مهم‌تر شایسته است به این موضوع رسیدگی جدی شود که چطور و با چه متر و معیاری، رقم قرارداد این مربی به‌ناگاه سه برابر شده و چه افرادی از چنین قراردادی نفع برده‌اند.

پرواضح است که وزارت ورزش و وزارت اطلاعات همه این شایعات و ابهامات را می‌دانند ولی پسندیده‌تر آن است که در پرونده مبارزه با فساد از دانه‌درشت‌تر‌ها شروع شود تا اگر مدیر میانه و متوسطی هم اندکی دچار لغزش شده به خودش بیاید و به همکاری در روکردن پرونده‌های بیشتر و احتمالا گسترده‌تر راغب شود. شاید با رفتن سراغ همین دانه‌درشت‌ها، زودتر به این ابهامات پاسخ داده شود که چرا آقازاده‌ها در حوزه ورزش پرکار و فعال شده‌اند؟ نقش عده‌ای که بازیکنان و مربیان خارجی بی‌کیفیت به فوتبال ایران تزریق می‌کنند، چقدر است و سهم آنهایی که بازیکنان و مربیان باکیفیت خارجی را هوایی و تشویق به شکایت از طرف ایرانی می‌کنند، چقدر؟

سلطانی‌فر: از جوسازی مفسدان علیه مدیران وزارت ورزش و افراد وابسته به ما ترسی نداریم/ عوامل فساد در باشگاه‌های مختلف شناسایی شده‌اند

وزیر ورزش و جوانان گفت: عوامل مختلف فساد در باشگاه‌های مختلف شناسایی شده‌اند و ما نیز محکم در مسیر مبارزه با فساد ایستاده‌ایم و به زودی اخبار جدیدی از مبارزه با فساد مطرح می‌کنیم.

به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان درباره اقدامات این وزارت در زمینه مبارزه با فساد گفت: خوشبختانه با همکاران در وزارت اطلاعات جلساتی داریم. همکاران ما در وزارت اطلاعات عوامل زیادی را شناسایی کردند. در این مسیر دلالان فوتبال، عوامل مختلف فساد در باشگاه‌های مختلف شناسایی شده‌اند. برخوردها شروع شده است. البته طبیعی هم هست، وقتی می‌خواهیم با فساد مبارزه کنیم و وزارت اطلاعات را به عنوان امین نظام و یک دستگاه مقتدر به صحنه می‌آوردیم، یکسری بترسند، جوسازی بر علیه ما کنند و اتهامات ناروا بزنند.

وی تاکید کرد: البته این مسئله برای ما طبیعی است. متأسفانه برخی از رسانه‌ها با عوامل دلال، سودجو و فاسد همکاری‌هایی دارند که به مرور شناسایی می‌شوند و برخوردها شروع شده است.

وزیر ورزش و جوانان در پایان عنوان کرد: مطمئناً در روزها و هفته‌های آینده، ما اخبار بیشتری از برخورد با مفسدین در عرصه ورزش و عوامل فساد مطرح خواهیم کرد و شما خواهد شنید. امیدوار هستیم که این حرکت بتواند باعث سالم سازی فضای ورزشی شود. اگرچه گفتم، جوسازی علیه ما و سایر مدیران وزارتخانه و افراد وابسته انجام می‌شود، اما باکی نداریم. محکم در این مسیر ایستاده‌ایم و با قوت و قدرت تا زمانی که هستیم، در زمینه مبارزه با فساد در ورزش تلاش می‌کنیم. 

sharghdaily.com
  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش