دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۸ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۴۱۰
نوستالژی

استقلال- جوبیلو، مــــرور خاطرات آسیا

آخرین فینال حجازی: فقدان ستاره‌ها از آن روز کلید خورد

ناصر حجازی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

انگار داستان هر چند سال یک بار برای استقلال تکرار می‌شود. جرقه‌اش اول بار در زمان مربیگری ناصر حجازی روشن شد. جایی که آبی‌ها بدون نیروهای درجه یک و نامی تا فینال لیگ قهرمانان آسیا پیش رفتند اما به دلیل فقدان بازیکنان بزرگ نتوانستند عنوانی بهتر از دومی به دست آورند.

 

تصور کنید اگر مهدی پاشازاده، علیرضا منصوریان، سرژیک تیموریان و داریوش یزدانی در ترکیب استقلال مقابل جوبیلو حضور داشتند چه اتفاقی رخ می‌داد؟ آیا حجازی فاتح لیگ قهرمانان آسیا نمی‌شد؟ پاسخ روشن است: آری!

 

 برای استقلالی‌ها گرچه رسیدن به فینال لیگ قهرمانان آسیا به تاریخ ۱۰ اردیبهشت سال ۱۳۷۸ آخرین دستاورد مهم آسیایی مهم محسوب می‌شود اما هرگز از یاد نمی‌برند که چگونه جدایی بازیکنان بزرگ بر پیکر این تیم لطمه وارد کرد. استقلال پس از ۸ سال از آخرین فینال آسیایی‌اش دوباره به فینال آسیا رسیده بود، ابتدا نیروی هوایی عراق را در مجموع دو بازی رفت و برگشت ۳ بر ۱ از پیش رو برداشته بود و در مرحله یک‌چهارم نهایی که به صورت گروهی و در امارات برگزار شد نیز نتایج خیره‌کننده‌ای به چنگ آورد. استقلال در بازی نخست مقابل الهلال با دو گل فرهاد مجیدی و سیروس دین‌محمدی در نیمه نخست پیش افتاد و با وجود اخراج رضا حسن‌زاده در دقیقه ۴۵، توانست با ۱۰ نفر از سد الهلال بگذرد؛ انگار بردن الهلال از همان ایام تخصص استقلال بود. بازی دوم برابر العین نیز با تک گل اکبرپور که با سر و از روی یک ضربه کرنر به دست آمد به سود استقلال پایان یافت تا آبی‌ها پیش از بازی آخر صعود خود را قطعی کنند. ناصر حجازی در بازی تشریفاتی برابر کوپتداگ به شش بازیکن خود استراحت داد. دیداری که با یک گل به سود نماینده ترکمنستان پایان پذیرفت اما این باخت برای استقلال هیچ اثری نداشت. آن زمان رسم بود که دور نهایی با میزبانی یک تیم برگزار می‌شد و لابی مدیران استقلال به همراه نفوذ فدراسیون فوتبال باعث شد تا کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی دور پایانی را به استقلال بدهد.

 

 در آن ایام استقلال در شرایطی متفاوت مقابل دالیان قرار گرفت. به یاد داریم که ایران سیاه پوش ایام محرم بود و بازی استقلال مقابل دالیان نیز به همین دلیل برگزار نشد؛ همان بازی تاریخی که در نهایت با نتیجه ۴ بر۳ به سود استقلال تمام شد. استقلالی که رفته بود در همان نخستین گام با شکست میدان رقابت را ترک کند و همگان را به آه و افسوس و حسرت وادارد. در آن میدان نفسگیر استقلال با دو گل دقایق ۴۴ و ۵۶ که توسط محمود فکری و علی موسوی به ثمر رسید از دالیان پیش افتاد اما دالیان از دقیقه ۶۰ تا ۷۵ با به ثمر رساندن سه گل، بازگشتی خیره‌کننده و شگفت انگیز داشت. باید یادی کنیم از یک تعویض طلایی. تعویضی که برای استقلال رهاورد پیروزی بود. حجازی تصمیم گرفت علیرضا اکبرپور را به میدان بفرستد. اکبرپور در دقیقه ۸۷ استقلال را از شکست رهانید و بازی به وقت اضافه رفت تا استقلال با گل طلایی دقیقه ۱۰۷ علی موسوی از دالیان بگذرد و به فینال برود. استقلال سختی‌های لیگ قهرمانان آسیا را در غیاب ستاره‌هایش حس کرده بود اما همان نیروها نیز برای صعود به فینال کافی می‌نمود تا استقلال با قامتی خمود راهی بازی پایانی شود.

 

 فینال برای استقلال حال و هوای متفاوتی داشت. حاشیه‌ها نیز اردوی استقلال را تحت‌الشعاع قرار داده بود. حجازی در تصمیمی عجیب یحیوی را به جای برومند در چارچوب دروازه قرار داد تا مشخص شود که در پس پرده این بازی اتفاقاتی رخ داده است.

 

استقلال در نهایت آن بازی را باخت، هرچند که گل تاریخی سیروس دین‌محمدی که از میانه‌های میدان وارد دروازه جوبیلو شد تا حدودی التیام‌بخش بود اما شکست در فینال جدایی ستاره‌ها را بیش از هر زمان دیگری اثرگذار جلوه داد. حجازی تا سال‌های سال وقتی خاطره این بازی را مرور می‌کرد می‌گفت: «اگر منصوریان و پاشازاده را داشتم- فقط همین دو تا - جوبیلو را در فینال شکست می‌دادم.» استقلال البته بعد از آن فینال جدایی‌های دیگری را هم تجربه کرد. سیروس دین‌محمدی و علی موسوی نیز استقلال را ترک کردند تا تیمی رویایی از هم بپاشد و دوران حجازی هم به پایان برسد.

 

حجازی سال‌ها بعد - در لیگ هفتم - نیز به استقلال بازگشت اما بازگشت او به نیم فصل نکشید.

 

تکمله: تنها زمانی که امیر قلعه‌نویی با استقلال تا نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا بالا رفت تیم به بهترین شکل ممکن با بازیکنان بزرگ مسلح شده بود. در تمام ادوار اما استقلال از جدایی‌ها لطمات بسیار دید. نمونه‌اش فصلی که وینفرد شفر با ستاره‌هایی همچون تیام و جباروف در قاره کولاک کرده بود اما جدایی این دو بازیکن کافی بود تا مقدمات حذف استقلال فراهم شود. شاید رجوعی به گذشته درسی باشد برای تصمیم گیران استقلال تا در آینده اگر می‌خواهند قهرمان آسیا شوند، الگو‌های رفتاری خود را عوض کنند. استقلال عمیقا نیازمند ستاره دیگری در آسیا است.

 

حمیدرضا عرب

 

iran-varzeshi.com
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش