شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۲ - ۱۳ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۲۷۵۴
نوستالژی

ده سال از مرگ رابرت انکه گذشت

خودکشی تکان‌دهنده یک دروازه‌بان افسرده

خودکشی رابرت انکه,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی
خودکشی رابرت انکه دروازه‌بان سابق هانوفر همچنان یکی از تراژدی‌های بزرگ فوتبال آلمان به حساب می‌آید. نشریه آلمانی فوکوس در دهمین سالگرد این خودکشی به آن پرداخته است.

به گزارش ورزش سه، در سال ۲۰۰۹ رابرت انکه دروازه‌بان وقت باشگاه هانوفر آلمان دست به خودکشی زد. در آن روزها خودکشی انکه فوتبال آلمان و جامعه بین‌المللی فوتبال را در بهت و حیرت فروبرد به خصوص به این خاطر که کمی بعد مشخص شد علت خودکشی او ابتلایش به بیماری افسردگی بوده است. ترزا انکه، همسر رابرت از آن زمان تا امروز زندگی خود را وقف افزایش آگاهی عمومی درباره بیماری شایع افسردگی و خطرات آن کرده است.

خودکشی رابرت انکه,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

ترزا انکه تقریبا هر روز از خیابانی عبور می‌کند که نام شوهر مرحومش را بر خود دارد. رابرت انکه اشتراسه یا خیابان رابرت انکه در شهر هانوفر خیابانی است که ترزا برای به مدرسه بردن دخترش لیلا هر روز از آن عبور می‌کند. خیابانی که مستقیما به ورزشگاه خانگی باشگاه هانوفر می‌رسد.

خودکشی رابرت انکه,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

در همین استادیوم بود که هزاران هوادار هانوفر ده سال پیش برای شوهر ترزا هورا می‌کشیدند و برای او احترام زیادی قائل بودند. اما ده سال پیش در یک روز یکشنبه پاییزی چهل هزار نفر در این استادیوم جمع شدند تا با رابرت انکه برای همیشه خداحافظی کنند. رابرت انکه پنج روز پیش از آن در روز ۱۰ نوامبر ۲۰۰۹ در حالیکه تنها ۳۲ سال داشت در ایستگاه راه‌آهن الورسن به زندگی خود خاتمه داده بود.

خودکشی رابرت انکه,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

ترزا بعد از مرگ همسرش به مدت شش سال در شهر کلن زندگی کرده ولی از دو سال پیش به هانوفر بازگشته و حالا در شهری زندگی می‌کند که شوهرش در آن به حیات خود خاتمه داده. ترزا در گفتگو با فوکوس گفت:" اوایل سخت بود چون خاطرات برایم واقعا دردناک بودند. برای همین از جاهایی که خاطرات را برایم زنده می‌کردند دوری می‌کردم. ولی انسان به همه چیز عادت می‌کند و بعد از مدتی همه چیز عادی می‌شود".

ده سال پیش خبر خودکشی رابرت انکه مثل موجی بزرگ همه آلمان را در بهت و حیرت فرو برد. مرگ او برای بسیاری از مردم غیر قابل باور بود. تا چند روز قبل انکه یکی از نامزدهای مهم پوشیدن پیراهن شماره یک آلمان در جام جهانی ۲۰۱۰ بود و در بازی هانوفر با هامبورگ که با نتیجه تساوی ۲-۲ به پایان رسیده بود از دروازه هانوفر محافظت کرده بود.

چیزی نگذشت که مردم به یاد آخرین مصاحبه تلویزیونی رابرت انکه افتادند و برای آن معانی جدیدی پیدا کردند. زمانی که انکه در آخرین جمله خود گفته بود:" همه چیز مرتب است. همه حرفها گفته شده".

خودکشی رابرت انکه,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

ترزا انکه ۲۴ ساعت بعد از حادثه در یک کنفرانس خبری شرکت کرد و درباره افسردگی، رنجها، ترسها و وحشت رابرت از ناکامی و شکست گفت. ترزا از این گفت که رابرت می‌ترسیده به خاطر بیماری‌اش، مقامات لیلا، دختر ۹ ماهه‌ای که او و ترزا به فرزندخواندگی پذیرفته بودند را از آنها جدا کنند.

آنچه در روزهای بعد از مرگ رابرت انکه اتفاق افتاد در تاریخ ورزش آلمان بی‌سابقه بود. شدت واکنش مردم و غم و حزن آنها به حدی بود که تنها در زمان مرگ ستاره‌های بزرگ سینما یا موسیقی به چشم می‌خورد. تیم ملی آلمان با انتشار این خبر، دیدار دوستانه خود با شیلی را لغو کرد و اولیور بیرهوف مدیر تیم ملی در یک کنفرانس خبری به گریه افتاد و جلوی دوربین‌ها گریه کرد.

خودکشی رابرت انکه,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

یک روز بعد از مرگ رابرت، ۳۵۰۰ نفر در مقابل کلیسای مارکت‌کیرشه در این شهر تجمع کردند تا به یاد او دعا کنند. بعد از آن ۳۵هزار نفر سوگوار به یاد انکه در شهر هانوفر دست به  راهپیمایی زدند. مراسم رسمی تشییع جنازه که در روزهای بعد برگزار شد بزرگترین مراسم تشییع جنازه در آلمان از زمان مرگ کنراد آدنائر صدراعظم مشهور این کشور بود. تئو سوانسیگر، رئیس وقت فدراسیون فوتبال آلمان در این مراسم سخنرانی مهمی ایراد کرد و در آن جمله‌ای گفت که در آلمان بسیار مورد توجه قرار گرفت: "فوتبال همه چیز نیست".

رابرت انکه در آلمان به یک قهرمان تبدیل شد. تصویر او به عنوان قربانی سیستم بی‌رحم فوتبال حرفه‌ای همچنان در یاد و خاطره آلمانی‌ها همچون یک اسطوره زنده است. اما ترزا انکه با این تصویرمخالف است و می‌گوید چیزی که رابرت را در هم شکسته فوتبال نبوده. ترزا به نشریه فوکوس گفت:" رابرت آدم غمگینی نبود. او بیمار بود و به بیماری افسردگی دچار بود. البته رابرت آدم برونگرایی نبود ولی اهل شوخی و بذله‌گویی بود و اگر با او همصحبت می‌شدید کیف می‌کردید".

خودکشی رابرت انکه,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

اما یکی از قدمهای مهمی که ترزا بعد از سوگواری برای رابرت برداشت، بنیانگذاری بنیاد رابرت انکه در سال ۲۰۱۰ بود. اسپانسرهای فدراسیون فوتبال آلمان، لیگ فوتبال آلمان و باشگاه هانوفر به  حمایت از ترزا پرداختند و حمایت مالی از این بنیاد را به عهده گرفتند. ترزا به عنوان مدیر اجرایی ارشد این بنیاد منصوب شد و تا امروز در این پست فعالیت می‌کند. فعالیت  ترزا بیش از هر چیز به مصاحبه با رسانه‌ها و تلاش برای آگاهی‌بخشی و افزایش آگاهی عمومی درباره بیماری مهم افسردگی خلاصه می‌شود.

ترزا انکه معتقد است بعد از مرگ رابرت، نوع مواجهه افکار عمومی با بیماری افسردگی به کلی تغییر کرده است. ترزا البته می‌گوید فوتبال تغییری نکرده و نخواهد کرد ولی به گفته او:" افسردگی حالا به موضوعی بزرگ و عمومی تبدیل شده. ولی حالا فقط در آلمان ۷۰ روانشناس ورزشی مشغول فعالیت هستند و هر کس که دچار مشکلی مشابه رابرت باشد می‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد".

ترزا می‌گوید نسبت به بقیه زنانی که همسران خود را به خاطر افسردگی از دست داده‌اند از یک مزیت برخوردار است. مزیت اینکه رابرت به دلیل محبوبیتی که نزد هواداران فوتبال و کل جامعه آلمان دارد همچنان زنده است و او احساس می‌کند همسرش همچنان در کنار او قرار دارد. ترزا در این باره می‌گوید:" رابی همچنان بخش بزرگی از زندگی من است. رسانه‌ها و مردم هنوز به او فکر می‌کنند. زندگی کردن در این شرایط برای من راحت‌تر است چون می‌دانم کسی رابرت را فراموش نمی‌کند".

اما والنتین مارسکر، روانپزشکی که پیش از مرگ رابرت انکه با او کار می‌کرده و ده سال پیش در کنفرانس خبری بعد از مرگ رابرت در کنار همسرش ترزا نشسته بود می‌گوید نسبت به تغییر وضعیت برخورد با افسردگی در ورزش حرفه‌ای آنقدرها خوشبین نیست. او در این باره می‌گوید:" سیستم متاسفانه هنوز در وضعیت سال ۲۰۰۹ قرار دارد. حتی وجود مربیان روحی- روانی و روانشناسان ورزشی هم کمک چندانی به بهبود وضعیت نمی‌کند. رویهم‌رفته ما با یک سوتفاهم بزرگ روبرو هستیم. هدف ورزش حرفه‌ای، سلامت نیست. در این ورزش تنها پول و پیشرفت حرفه‌ای است که اهمیت دارد".

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • شنبه ۱۲ خرداد
    جی لیگ ژاپن
    کاشیما آنتلرز - یوکوهاما مارینوس
    ۰۹:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    کیوتو سانگا - سرزو اوزاکا
    ۱۳:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    خور فکان - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    پیکان - استقلال
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - آلومینیوم اراک
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - تراکتور
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - ذوب آهن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - مس رفسنجان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - فولاد
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - هوادار
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۳ خرداد
    لیگ MLS آمریکا
    اینتر میامی - سنت لوئیس
    ۰۳:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الجزیره امارات - العین امارات
    ۱۷:۵۰
  • سری آ ایتالیا
    آتالانتا - فیورنتینا
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    شباب الاهلی امارات - حتا
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الوصل امارات
    ۲۰:۳۰
ویژه سرپوش