یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۰۸ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۰۶۷۰
انتخابات ریاست جمهوری

کلیدواژه‌«ارتفاع بگیریم» و اتهام اصولگراها به لارجانی

با آمدن لاریجانی، تندروها بازی در زمین پاستور را هم مانند بهارستان خواهند باخت؟

لاریجانی رئیس جمهور ایران,انتخابات 1403
بازی پوکر در یک مجموعۀ زیرزمینی، مسابقات چک‌زنی و کتک‌کاری مخفیانه، تعقیب و گریز در شب، قلدری و پشت‌سر گذاشتن قوانین رسمی، همه و همه اتفاقاتی است که لایه‌هایی از جامعه را شکل می‌دهد و بدون تردید نادیده‌گرفتنشان به معنی نبودن آن‌ها نیست؛ هنر «تمساح خونی» به‌یادآوردن این سیمای شهر است.

توسعه ایرانی نوشت: با آمدن لاریجانی روزگار خوش اعتدالیون در راه است و اصولگرایان رادیکال و افراطی، آنچنان که بهارستان را به قالیباف باختند، پاستور را نیز به علی لاریجانی خواهند باخت؟

ثبت نام دیروز علی لاریجانی در وزارت کشور این سوال را پررنگ کرده است. او که به گفته اطرافیانش منتظر بود ببیند فضا آنقدر باز می‌شود که دوباره مانند سال ۱۴۰۰ به قول منصور حقیقت‌پور «گزیده» و رد صلاحیت نشود، دیروز پس از یک توئیت شبانه توفانی، به وزارت کشور رفت و رفتنش برای بسیاری تعبیری است از اینکه چراغ بالاخره برای حرکت میانه‌روها به سوی پاستور، سبز شد. 

برای صحت‌سنجی این تعبیر اما باید تا زمان اعلام نظر شورای نگهبان منتظر ماند. فیلترینگ شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری قبلی، صلاحیت علی لاریجانی برای نشستن بر مسند قوه مجریه را تایید نکرد. اکنون او دوباره ثبت‌نام کرده است. 

مرحله دوم برای لاریجانی اما عبور از سد شورای نگهبان است. برخی معتقدند او سیاستمدار معقول و خردورزی است؛ از این رو تا چراغ سبز را نگرفته باشد وارد انتخابات نمی‌شود و اینکه اکنون به میدان آمده، به معنای این است که تایید صلاحیت او تضمین شده است. 

از سوی دیگر نزدیکانش به شورای نگهبان یادآوری می‌کنند که رهبری در انتخابات قبلی درباره رد صلاحیت لاریجانی، گفتند که در حق بعضی جفا شده و باید جبران شود. آنها با این یادآوری، به فیلترینگ انتخابات هشدار می‌دهند که با رد صلاحیت لاریجانی، دوباره خاطر رهبری را «مکدر» نکنند. 

تیم  رسانه‌ای با  توان «هشت برابری»

ظرف دو روز گذشته، مصطفی کواکبیان، سعید جلیلی، مسعود پزشکیان، محمدرضا صباغیان، عباس مقتدایی، قدرت‌علی حشمتیان، محمود احمدی بی‌غش، عبدالناصر همتی و علی لاریجانی در انتخابات ثبت نام کرده‌اند. از میان آنها ثبت نام لاریجانی بیش از همه نگاه‌ها را به سوی خود جلب کرده است. 

بسیاری معتقدند گذشته از اینکه لاریجانی گزینه‌ای جدی محسوب می‌شود؛ بخشی از این جلب توجه و نگاه‌ها به دلیل قدرت تیم رسانه‌ای و تبلیغاتی لاریجانی در همین بدو ورودش به کارزار انتخابات است. 

توئیت شبانه و خلاقانه او یک ورود متفاوت به این کارزار بود؛ توئیت یک نقشه از محدوده مرکزی تهران با نشان کردن یک مبدا و دو مقصد؛ مبدأ موقعیت بیت رهبری، جایی که دفتر لاریجانی نیز به عنوان مشاور رهبر در آنجاست را نشان می‌داد و مقصدها، یکی وزارت کشور و دیگری پاستور. 

جمله کوتاه «بدون شما به مقصد نمی‌رسیم» در بالای این نقشه، از لحظه انتشار توئیت، دستمایه واکنش مخالفان و موافقان شد. ناظران مجازی به مقایسه میزان بازدید از توئیت‌های انتخاباتی جلیلی و لاریجانی پرداختند.

عبدالرضا داوری در همین باره نوشت: «پست کاندیداتوری سعید جلیلی بعد از ۱۵ ساعت ۱۷۹ هزار بازدید داشته و پست کاندیداتوری علی لاریجانی بعد از ۱۱ ساعت ۱.۱ میلیون بازدید داشته است.»  داوری اضافه کرده: «در هشت برابر بودن بازدیدهای پست کاندیداتوری علی لاریجانی، نکته‌هایی است برای اصحاب خود.»

البته تا زمان نگارش این سطور، تعداد بازدید از توئیت کاندیداتوری لاریجانی به دو میلیون رسیده است.

 اتهام توهین به رئیس‌جمهور فقید

پس از ثبت‌نام نیز لاریجانی در توئیت دیگری از شعار تبلیغاتی خود رونمایی کرد. او در ایکس با شعار «ملت قوی، دولت زمینه‌ساز»، نوشت: «برای عبور از موانع، باید از روش‌های منسوخ #ارتفاع بگیریم.» 

دولتی‌ها مدعی شدند که توئیت‌های لاریجانی با هشتگ و کلیدواژه‌های «ارتفاع بگیریم» و «به مقصد نمی‌رسیم»، با توجه به سانحه هوایی که برای ابراهیم رئیسی رخ داد، کنایه و توهین به رئیس‌جمهور فقید است. 

محمدباقر قالیباف نیز در توئیتی نوشت: «دستاورد ماندگار شهید رئیسی در فضای سیاسی کشور، اخلاق‌مداری و عدم تخریب رقبا است. با طعن و کنایه این دستاورد بزرگ را کمرنگ نکنیم.» واکنش‌ها مبتنی بر این بود که اشاره قالیباف به توئیت‌های علی لاریجانی است. 

گذشته از این حاشیه، لاریجانی در پکیج رسانه‌ای و تبلیغاتی خود از یک توئیت‌ عربی با موضوع منطقه‌ای هم رونمایی کرده است. در توئیت عربی که او پس از ثبت نام در وزارت کشور منتشر کرد، آمده است: «راهبرد ایران، به عنوان قدرت مهم منطقه این است که «کل منطقه» امن و قدرتمند باشد. توانمندی نظامی و دفاعی نه تنها تضمین‌کننده امنیت ایران، بلکه پشتوانه امنیت منطقه هم هست.»

 کابینه روحانی بازمی‌گردد؟

برخی اخبار تاییدنشده حاکی از این است که محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی، لیدر رسانه‌ای علی لاریجانی است. 

جهرمی پنجشنبه‌شب بلافاصله پس از توئیت علی لاریجانی، آن را بازنشر و بدین ترتیب حمایت خود را از او اعلام کرد. در جواب امیرحسین ثابتی که خطاب به لاریجانی نوشته بود «هیچ راننده‌ای سفر شما را قبول نکرد» هم نوشت که «کاسب افزایش هزینه سفر نباشید!»

حمایت آذری جهرمی و تمرکز اعتدالیون بر لاریجانی، باعث شده تا مخالفانش با این دستور کار که دولت احتمالی او تکرار دولت حسن روحانی است، به مصاف او بروند. 

طی روزهای گذشته چهره‌های شاخص حزب اعتدال و توسعه و دولت حسن روحانی، از جمله واعظی، نوبخت و علی جنتی جلساتی با علی لاریجانی برای ورود به انتخابات برگزار کرده‌اند. 

اظهارات دیروز لاریجانی پس از ثبت‌نام نیز به زعم بسیاری تکرار سخنرانی‌های انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم بود؛ اظهاراتی با تمرکز بر رفع تحریم‌ها، ضرورت آزادی‌های سیاسی، اجماعی، فرهنگی و اقتصادی و پایان مداخله‌گری دولت در همه امور. 

همچنین همراهی او با دولت روحانی در زمان ریاستش بر مجلس و تصویب به گفته آنها ۲۰ دقیقه برجام را نیز یادآوری می‌کنند.

مجموع این شواهد باعث شده مخالفانش از لاریجانی به عنوان یک روحانی دیگر یاد کنند. در همین راستا طرح گرافیکی در فضای مجازی منتشر شده که صورت لاریجانی را در حالی که دارد ماسک روحانی را از روی صورتش برمی‌دارد، نشان می‌دهد. 

گروهی دیگر از مخالفانش یادآوری می‌کنند که او، یعنی علی لاریجانی نماد اشرافیت خانوادگی است. همزمان تصویر شناسنامه او را بازنشر می‌کنند که محل تولد در آن عراق نوشته شده است.

حامیان رأی دادن به او اما تاکید می‌کنند که در شرایط فعلی او گزینه ناگزیر است که نه از حب علی، بل از بغض معاویه باید به او رأی داد؛ به عبارتی او را خیرالموجودینی می‌بینند که با رأی آوردنش، تندروها از رسیدن به پاستور بازخواهند ماند.

لاریجانی شوک آخر است؟

در صورتی که لاریجانی از گردنه شورای نگهبان به سلامت عبور کند، چالش بعدی او پای صندوق است. تا اینجای کار، او نسبت به کسانی که ثبت نام کرده‌اند، وزن سیاسی بیشتری  دارد. 

محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب ادوار مجلس خبر داده که «در جلسه فوق‌العاده شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها درباره فهرست اشخاص مورد حمایت انجمن برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیر ۱۴۰۳ بحث و بررسی و رأی‌گیری شد و آقایان محمود صادقی، سید محمد صدر و اسحاق جهانگیری حائز اکثریت آرا شدند.»

جبهه اصلاحات و چهره‌های شاخصی از اصلاح‌طلبان تاکید کرده‌اند که اصلاحات کاندیدای اجاره‌ای نخواهد داشت. با این حال در صورتی که کاندیداهای اصلاحات توفیقی برای ورود به انتخابات پیدا نکنند و لاریجانی نیز به مرحله فینال برسد، بخش قابل توجهی از اصلاح‌طلبان او را حمایت خواهند کرد. 

اما آیا او آخرین شوک انتخاباتی است؟ یا اینکه در این سه روز پایانی ثبت نام، چهره‌های دیگری به میدان خواهند آمد که موقعیت انتخاباتی لاریجانی را تحت‌الشعاع قرار دهند؟ 

محمود عباس‌زاده مشکینی از چهره‌های نزدیک به اصولگرایان در توئیتی نوشته که «به احتمال قریب به یقین، اوایل هفته آتی شخصیتی برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام می‌کند که تمام #معادلات و گمانه‌ها را به هم می‌زند.»

او توضیحی درباره این شخصیت نداده و باید منتظر ماند و دید که تا پایان ثبت‌نام‌ها چه کسان دیگری به لیست انتخابات اضافه خواهند شد و کدام‌ها مهر تایید شورای نگهبان را خواهند گرفت؟

چالش سخت آخر برای لاریجانی اما پس از عبور از همه موانع، روشن کردن رأی‌های خاموش انبوهی است که مدت‌هاست شور و هیجان سیاسی خود برای حضور در رویداد انتخابات را از دست داده‌اند!

محبوبه ولی

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
در دوران رئیسی که ایران کلا بهم ریخت خداییش رئیس جمهور خوبی نبود بفرما اینکه میگفتن اصولگرایان و انقلابیون و ولاییها از اصلاح طلبان بهترند بیاد تحویل بگیرید یعنی رئیسی که دیگه میگفتن از همه بهتره و یک فرد مردمی و انقلابی و متدین و مذهبی و ولایی مملکت و دنیا رو بهم ریخت اقتصاد و ایران را ۱۰۰ سال به عقب برد و رفت همون بهتر که رفت ان شاءالله ان شاءالله یک اصلاح طلب میاد که اصلاح طلبان امتحانشون را خوب داده اند در دوره‌ های قبل مملکت ایران زیر و زبر میشه درود بر سیدمحمدخاتمی و میرحسین موسوی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش