چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۱۱۷

مراحل شوت زدن در فوتبال چیست؟

شوت زدن در فوتبالزوایه بدن‌تان در هنگام شوت زدن در فوتبال تاثیر زیادی روی دقت و قدرت آن دارد
فوتبال  از مجموعه ­ای از مهارت های پاس دادن، ضربه سر زدن، توپ گیری از حریف، دریبل کردن، شوت زدن، پرتاب اوت، تکل زدن و … تشکیل شده است. یکی از مهارت های ضروری هر فوتبالیست، شوت زدن به توپ با قدرت و دقت می باشد.

شوت زدن در فوتبال

تمرین کردن، یکی از بهترین راههای توسعه تکنیک شوت زدن در فوتبال می باشد. شوت خوب به شوتی گفته میشود که خصوصیاتی از جمله موقعیت خوب، دید مناسب از توپ، قرار دادن پای تکیه گاه در نقطه مناسبی روی زمین و ضربه زدن با قدرت با پای دیگر را داشته باشد.

مراحل شوت زدن در فوتبال

۱. قبل از زدن شوت محکم

>> توپ را چلوی پای تخصصی خود بیاندازید:

وقتی که قصد زدن یک ضربه ایستگاهی در هنگام ضربه ازاد دارید؛ زاویه بدنتان باید به شکلی باشد که قادر به شوت کردن توپ با پای تخصصیتان باشید. پای تخصصی به پایی گفته میشود که طبق عادت، با آن شوت می کنید و یا پاس میدهید. بهتر است که توپ را به غیر از ضربات ایستگاهی و همچنین به غیر از جریان بازی، به شکلی جلوی پای تان بیاندازید که بتوانید یک شوت محکم با پای تخصصی خود بزنید.

زوایه بدن تان در هنگام شوت بر روی دقت و قدرت آن تأثير به سزایی دارد. به عنوان مثال هنگام ضربه زدن با پای راست، باید موقعیت بدنتان در فضای سمت چپ توپ قرار گیرد و مطمئن شوید که توپ در مقابل انگشت بزرگ پای راست تان قرار گرفته است. توصیه میشود که توپ را باتوجه به پای تخصصی خود، کمی متمایل به سمت چپ یا راست مسیر حرکت قرار دهید.

>> برداشتن گام کوچک کلیدی است:

در زمان فاصله گرفتن از توپ و شوت زنی کردن، توصیه میشود که گام های خود را با نزدیک شدن به توپ، کوچک تر کنید. این تکنیک، بسیار مؤثر است؛ به همین خاطر، بهتر است که کوچک ترین گام را دقیقا قبل از نواختن ضربه بردارید تا دقت و قدرت شوت، افزایش یابد. بسیاری از بازیکنان بزرگ فوتبال با رعایت چنین تکنیکی به این جایگاه رسیده اند.

نحوه شوت زدن در فوتبال,چگونه شوت بزنیمهنگام شوت زدن، پیش از اینکه به توپ ضربه بزنید به آن نگاه کنید

>> پای دیگر خود را دقیقا در کنار توپ قرار دهید:

در صورت شوت زنی با پای راستتان، دقت کنید که پای چپ شما باید در کنار توپ قرار بگیرد ولی چنانچه چپ پا هستید، پای راست شما باید دقیقا در کنار توپ قرار بگیرد. این نکته را در نظر بگیرید که نباید پای دیگرتان عقب تر از توپ باشد بلکه باید دقیقا با توپ، همسطح باشد.

>> نوک پای دیگر را در جهتی که میخواهید توپ برود تنظیم کنید:

اگر میخواهید با استفاده از پای راستتان ضربه بزنید باید علاوه بر آنکه پای چپ را دقیقا همسطح با توپ قرار می دهید، موقعیت نوک آن به سمتی باشد که میخواهید ضربه شما به آن سمت برود وگرنه قدرت شوت، کمترمی شود و همچنین احتمال دارد که توپ به جهتی دیگر برود.

البته نباید نوک پای دیگرتان در جهت نامعقولی قرار بگیرد وگرنه دیگر کنترل ندارید.

>> پیش از زدن ضربه توپ را نگاه کنید:

دقیقا پیش از ضربه زدن به توپ، باید آن را نگاه کنید. به جای نگاه کردن به دروازه یا هدف توپ، سعی کنید که تمرکز خود را در لحظه شوت بر روی توپ بگذارید.

۲. هنگام زدن شوت محکم

شما باید تنش بدن خود را در هنگام زدن ضربات ایستگاهی و جریان بازی، از بین ببرید. تمرکز بسیاری از افراد، صرفا بر روی قدرت شوت میباشد که نهایتا یک شوت نسبتا ضعیفی را با سهلنگاری از سایر موارد در جهتی ناامیدکننده می زنند. بنابراین شما باید پس از راست کردن شانه هایتان، نفس عمیقی بکشید و یک شوت محکم را بدون عجله و با تمرکز روی پای تخصصی خود بزنید.

توجه کنید که نباید پای تخصصی خود را زیاد بالا بیاورید وگرنه نمیتوانید شوت بزنید و احتمال دارد که تعادلتان را از دست بدهید. شما باید پایتان را برای مسافت های بسیار دور، بیشتر بالا ببرید. انگشتان خود را در هنگام زدن ضربه به سمت پائین و زمین ببرید تا مچ پایتان قفل شده و شوت را محکم تر بزنید.

پای خود را دقیقا تا لمس توپ، محکم کنید ولی پس از رسیدن پا به توپ باید آنرا ازاد کنید تا انرژی آن به راحتی تخلیه شود.

۳. بعد از زدن شوت محکم

دقت کنید که باید پایتان را پس از زدن ضربه ازاد کنید و نباید آنرا محدود کنید. توجه کنید که مسیر شوت را با پا هدایت نمایید تا تسلط خود را تا زمان رها شدن توپ از پا، از دست ندهید. بعد از این که شوت زدید؛ پایتان بالا می آید.

وقتی که یک شوت محکم میزنید مطمئنا برای مدتی کوتاه از زمین کنده می شوید. سعی کنید که در این هنگام ، روی پایی فرود بیایید که با آن شوت زده اید تا تعادل بهتری داشته باشید و بلافاصله حرکت کنید.

همیشه پس از شوت زدن تا جاییکه امکان دارد به دنبال آن بدوید. ممکن است که تمرکز حریف در اثر فشار ناشی از شوت یا حواس پرتی ، از بین برود و فرصت جدید بدست آورید. پس در زمانی که شوت زدید نباید منتظر بمانید بلکه باید به دنبال آن بروید. گاهی اوقات یار شما نمی تواند در شرایط آفساید، هیچ اقدامی برای زدن توپ برگشتی یا ریباند توپ بنماید از این رو بهترین کار، رسیدن بموقع شما است.

- شوت به گوشه دروازه:

شوت به گوشه دروازه و دور از دستان دروازه بان، از موارد قابل توجه در اموزش نحوه شوت زدن به شمار می رود. چنانچه موقعیتتان در سمت راست است، باید توپ را به سمت چپ دروازه شوت کنید. معمولاً دروازه بان به شما نزدیکتر است و باید شیرجه ای به مقدار زیاد برای رسیدن به توپ شلیکی شما بزند.

البته درصورت نزدیک بودن به یک طرف دروازه و تمایل به شوت زنی به سمت دیگر دروازه حریف، احتمال دارد که طرف دیگر دروازه توسط یکی از مدافعان حریف مسدود شود. جایی که هدف میگیرید به موقعیت شما بستگی دارد، ولی تا حد امکان در ارتفاع متوسط، شوت نزنید. زمانی که مدافعانتان زیاد هستند، توصیه میشود که شوت با قدرت کم بزنید؛ به این دلیل که با برخورد به مدافعان، منحرف شده و گل میشود و یا توسط بازیکنان هم تیمی شما در ریباند به گل تبدیل میشود.

اموزش صحیح شوت زدن در فوتبالپس از زدن شوت محکم پای خود را آزاد کنید و آن را محدود نکنید

گردآوری: بخش فوتبال سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۱۲ تیر
    جام ملت های اروپا
    اتریش - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • چهارشنبه ۱۳ تیر
    کوپا آمریکا
    برزیل - کلمبیا
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    کاستاریکا - پاراگوئه
    ۰۴:۳۰
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش