دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۵۰۰۰۲۷

توتال فوتبال چیست؟/ انواع دفاع کردن در توتال فوتبال

توتال فوتبال,سبک توتال فوتبال,توتال فوتبال هلند اولین گام‌های بزرگ توتال فوتبال در دهه ۴۰ میلادی و در بازی تیم ریورپلاته دیده شد
توتال فوتبال باعث می شود تا تیم بتواند ساختار سازمانی خود را حفظ کند. در این سبک که یک سیستم سیال محسوب می شود، هیچ بازیکنی در جای خود ثابت نیست. هر بازیکنی میتواند در یک بازی بطور متناوب در پست هایی مانند مهاجم، هافبک و حتی مدافع میانی به میدان برود. تنها بازیکنی که جای ثابتی دارد، دروازه بان است.

توتال فوتبال

توتال فوتبال سیستمی است در ورزش فوتبال که در آن در صورتیکه بازیکنی از پست خود خارج شود، یک بازیکن هم تیمی جای او را پر می کند و به این ترتیب ساختار از پیش سازمان دهی شده اعاده می گردد. در این سیستم شناور هیچ بازیکنی در نقش از پیش معین شده خود ثابت نمی ماند و هرکس میتواند به تناوب مهاجم، هافبک یا مدافع باشد. 

جرقه های ابتدایی توتال فوتبال، به وسیله جك رینالدز زده شد؛ كسی كه در ٣ مقطع سرمربی آژاكس بود. سبك این مربی بعدها در دهه ۱۹۵۰ میلادی، توسط گوژتاو سبس، سرمربی مجارستان توسعه یافت. نخستین تیمی كه به نوعی توتال فوتبال را عملی كرد و در زمین به نمایش گذاشت، تیم افسانه ای اتریش مشهور به Wunderteam در دهه ۱۹۳۰ میلادی بود، تیمی كه هدایت آن را هوگو میشل برعهده داشت. جالب است كه بدانید در دهه ۱۹۴۰، در آرژانتین نیز تیم ریورپلاته سبکی مثل توتال فوتبال داشت و همین به این تیم کمک کرد تا جام های فراوانی بدست ‌آورد، تا جایی كه لقب La Maquina یا همان ماشین را به آن ها دادند. این سبك همانطور كه گفته شد توسط تیم ملی مجارستان در دهه ۱۹۵۰ به كار گرفته شد. 

مجارها توانستند با اجرای سبک توتال فوتبال، قهرمان المپیك ۱۹۵۲ شوند و به فینال جام جهانی ۱۹۵۴ نیز رسیدند. مجارها این سبك را از برنلی انگلستان الهام گرفتند، تیمی كه پیشگام آن، جیمی هوگان بود.

total football,توتال فوتبال,توتال فوتبال چیستدر توتال فوتبال هیچ بازیکنی در نقش از پیش معین شده خود ثابت نمی‌ماند

دفاع کردن در توتال فوتبال

دفاع کردن در توتال فوتبال عمدتا به ۴ شاخه تقسیم می شود که عبارتند از:

۱. ساخت حداکثر خطوط به وسیله جایگیری های بازیکنان:

در ساختار طبیعی فوتبال، ۳ منطقه حقیقی فوتبال تعریف می شود. منطقه دفاعی، منطقه میانی و منطقه هجومی زمین. در این بین، ۲ ساختار فرضی به این ۳ منطقه اضافه می شود. فضای میان خطی در فاز هجومی تیم که معمولاً بازیکن از عمق به جریان بازی اضافه می شود و فضای میان خطی در فاز تدافعی که عموما برای هافبک دفاعی تعریف می شود.

در فضای میان خطی در فاز هجومی، بازیکن آزاد تیم معمولاً به عقب آمده، توپ گیری می کند و برای دو بازیکن کناری خود فضای مورد نیاز را می سازد. در موقع دفاع، بازیکن مورد نظر عموما ساختاری منعطف دارد و در یک برنامه مشخص قرار نمی گیرد. این بازیکن عمدتاً بنا بر تشخیص شخصی منطقه موردنظر برای تشکیل مثلث پرس را انتخاب می کند و نمی توان وظایف تدافعی او را در یک چارچوب مشخص گنجاند.

در ساختار توتال فوتبال، محکم ترین ساختار تدافعی زمانی بوجود می آید که تنها از یک هافبک دفاعی در فضای میان خطی در فاز تدافعی استفاده شود. این مسئله دلیل های متعددی دارد، ولی بارزترین آنها اینست که فضای مورد نیاز برای مانور بازیکن پست ۶ تا حد امکان گسترده و مانع از تداخل وظایف شود.

۲- دفاع سیستماتیک؛ پرس سنگین خطی، خط آفساید در میانه میدان!

در این روش دفاع در توتال فوتبال، عموما فضایی بین ۱۰ تا ۱۵ متر بین ۳ خط دفاع، هافبک و حمله تعریف می شود. در زمان شروع بازی از دروازه بان حریف، هافبک دفاعی با اضافه شدن به خط دفاعی بلوکی ۳ نفره را تشکیل می دهد. دو مدافع کناره ها (در واقع یک مدافع کناری مایل به وسط و یک وینگ بک) اندکی به جلو مایل می شوند. ۳ مهاجم تیم، پرس سنگینی را بر روی خط دفاعی تیم اعمال می کنند که دروازه بان را مجبور به فرستادن توپ به میانه میدان کند. در این موقع مدافع کناری آرام به جای خود باز میگردد و بازیکن پست ۶ سریعا به خط هافبک اضافه می شود. یکی از دو راس جلویی مثلث میانی سریعا به کناره ها کشیده می شود. بازیکن پست ۶ و ۸ مرکز میدان را در اختیار می گیرند و وینگ بک، سمت دیگر را بخود اختصاص می دهد.

سیستم توتال فوتبال,سبک توتال فوتبال,توتال فوتبالدر توتال فوتبال، هر بازیکن باید قابلیت انجام همه تخصص‌ها را داشته باشد

۳. دفاع با توپ! جابجایی و جابجایی مداوم!

این شیوه از دفاع به نوعی مهم ترین و کلاسیک ترین شیوه دفاع در توتال فوتبال به حساب می آید.

یک وجه یک مکعب روبیک را در نظر بگیرید و آنرا در جهت های مختلف بچرخانید. ساختار مکعب ثابت باقی می ماند ولی رنگ های آن دچار تغییر می شود. این مسئله، همان اتفاقی است که در جابجایی های پی در پی عرضی و طولی پیش می آید. در زمانی که توپ در دستان تیم شماست، به همراه گردش توپ، گردش ۹ بازیکن با آن همراه است. ۳ بازیکن در خط حمله، ۳ بازیکن در خط دفاع و ۳ بازیکن میانی زمین+ ۱ بازیکن آزاد که در لاین آپ اولیه عمدتاً بعنوان مهاجم تعریف می شود.

بازیکنان پیوسته با جابجایی های پیاپی بازیکنان یارگیر حریف را از پست خود خارج می کنند. این شیوه از دفاع در توتال فوتبال، احتمالا در نظر اول بعنوان یک نوع حربه هجومی بنظر برسد بالاخص وقتی به شیوه های گلزنی آژاکس و هلند کرایف توجه می کنیم. ولی فاز تدافعی آن بسیار قدرتمند و در عین حال قابل توجه است.

۴- گردش توپ، نفر بین توپ و دروازه خودی:

هدف اصلی این روش دفاع در توتال فوتبال، مقابله با ساختار تدافعی موسوم به دفاع اتوبوسی است. در فاز هجومی عمدتاً توپ در یک سوم میانی زمین به گردش درمی آید و تیم حریف را آرام آرام از لانه خود بیرون می کشد. ولی در فاز تدافعی، وجود ۸ بازیکن (شامل ۱ دروازه بان) بین منطقه ای که توپ از دست رفته است و دروازه خودی به تیم قدرت مقابله با ضد حمله های احتمالی حریف را می دهد.

این شیوه دفاع کردن در توتال فوتبال ساختاری است که کرایوف از آن بعنوان زهر کشنده برای کاتناچیو اسم می برد. شیوه ای که دو دفعه در فینال های ۷۲ و ۷۳ اروپا در مقابل یوونتوس و اینتر پیاده شد و با موفقیت آژاکس همراه بود. آلمانیزه شدن توتال فوتبال؛ موفقیت با “لاتک” و “قیصر” نابغه! در حالیکه برای عدم موفقیت مورد انتظار از پپ گواردیولا در بایرن مونیخ یکی از بهانه هایی که مشتری زیادی دارد این است که بایرن هنوز آمادگی پذیرش سبک پایه ای بارسا را ندارد، ولی بی انصافیست که نقش تیم های آلمانی بالاخص تیم فوتبال بایرن مونیخ را در تکامل توتال فوتبال نادیده بگیریم.

سبک توتال فوتبال,سیستم توتال فوتبال,توتال فوتبالدر توتال فوتبال هر بازیکن میتواند در پست مهاجم، هافبک و یا مدافع باشد

گردآوری: بخش فوتبال سرپوش

  • 22
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش