سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۳۷ - ۱۸ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۸۱۱
فوتبال در جهان

مورینیو هرگز سرمربی منچستر نبود

سولشیر و مورینیو,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان
آنهایی که روحیات خاص آقای خاص را می‌شناسند می‌گویند سرمربی منچستریونایتد، مورینیو نبوده؛ یک نفر دیگر بوده یا روح مورینیو.

مورینیو در روزهای اخیر به تیم‌هایی نظیر بنفیکا لینک شده اما بعید است چنین باشگاه‌هایی را برای اثبات دوباره خودش انتخاب کند. او منتظر یک باشگاه بزرگ‌تر می‌ماند. چیزی که درباره او بعد از اخراج از منچستریونایتد مورد بحث است این است که چرا یک مربی با سبک منحصر به‌فرد خودش باید به این روز بیفتد. آقای خاص دست‌کم سالی یک‌بار تیم‌هایش را رها می‌کند تا در کلاس مربیگری در لیسبون درس بدهد. یکی از مباحث اصلی کلاس‌های مربیگری‌اش «مربیان و نامربیان» است. افرادی که در دوره‌های او حضور داشته‌اند این مبحث را به این صورت تعریف می‌کنند که از نظر این مربی پرتغالی، مربی کسی است که به بازیکنانش کمک می‌کند بهتر شوند و پیشرفت کنند و نامربی کسی است که دانش مربیگری دارد اما نمی‌تواند از آن برای پیشرفت بازیکنان بهره ببرد. خودش در ۲ سال اخیر یک نامربی با تعاریف خودش بود. ژوزه مورینیو با وجود ۴۰۰میلیون یورو هزینه برای خرید بازیکن در اولدترافورد هرگز نتوانست یک مربی باشد و از بازیکنان گران‌قیمت خود بهترین عملکرد را بگیرد.

 

روش مورینیو در باشگاه‌های قبلی چیزی بود که او را موفق می‌کرد. برخی بازیکنان پورتو از رفتار این مربی در دورانی که با این تیم به قهرمانی اروپا هم رسید و در ۲ سال و نیم ۶جام برای باشگاه آورد تعریف می‌کنند که اصلا شباهتی به مورینیویی که ما اکنون می‌شناسیم ندارد. اوحول‌وحوش چهل‌سالگی‌اش تیمی را هدایت می‌کرد که با شکست دادن فرگوسن کبیر موفق به فتح اروپا شد. آن زمان باشگاه بازیکنان بزرگی داشت که هر کدام وجهه متمایزی داشتند و از سرمربی بزرگ‌تر بودند. بزرگان پورتو در اتوبوس تیم حکومتی برای خودشان درست کرده بودند؛ افرادی نظیر ویتور بایا، دکو، پائولینیو سانتوس، کارلوس سکرتاریو و ژرژ کاستا که کاپیتان تیم بود. آنها یک VIP در اتوبوس برای خودشان درست کرده بودند که هیچ‌کس حق ورود بدون اجازه به آن را نداشت. اسم این جایگاه ویژه را گذاشته بودند «U» چون شکل حرف انگلیسی U بود و با یک پرده آبی تیره از بقیه اتوبوس جدا می‌شد. ریکاردو فرناندز، یکی از بازیکنان آن زمان در مصاحبه با روزنامه «اکسپرسو» اعتراف کرده که بازیکنان در آن جایگاه کارهایی می‌کردند که در فوتبال ممنوع بود و مربیان با آن کارها برخورد می‌کردند؛ کارهایی مثل قمار و استعمال دخانیات و حتی نوشیدن مشروبات الکلی! مورینیو هیچ‌وقت خلوت آنها را به‌هم نمی‌زد و به‌خاطر تازه‌کاربودنش و تفاوت سنی کم با بزرگان تیم نمی‌خواست کاری کند روی بازیکنان به او باز شود. اما کم‌کم هوس کرد خودش را به جمع آنها نزدیک کند. به‌خصوص بعد از پیروزی‌های بزرگ در جمع آنها حاضر می‌شد و با بازیکنان خوش می‌گذراند. البته بزرگان تیم جلوی سرمربی تفریحات ممنوعه انجام نمی‌دادند و بهشان خوش نمی‌گذشت اما روابط دوستانه‌ای که از طریق این گعده اتوبوسی شکل گرفت به بهتر شدن تیم خیلی کمک کرد و بازیکنان به همین شیوه متحدتر شدند. بازیکنان به مورینیو لقب «Ze das Medalhas» را داده بودند که Ze به نشانه آخر کلمه «ژوزه» بود و Medalhas به‌معنای مدال.

 

در منچستریونایتد چنین رابطه‌ای شکل نگرفت و بازیکنان از سرمربی می‌ترسیدند و مورینیو هم دیواری به دور خودش کشیده بود که کسی جرأت نزدیک شدن به آن را نداشت. او در همه دو سال‌ونیمی که در منچستر بود در هتل زندگی کرد؛ انگار از همان اول که آمده بود در فکر رفتن بود. آنهایی که روحیات خاص آقای خاص را می‌شناسند می‌گویند سرمربی منچستریونایتد مورینیو نبوده؛ یک نفر دیگر بوده یا روح مورینیو. معلوم نیست چرا سرمربی پرتغالی هرگز اولدترافورد و شهر منچستر را خانه خودش ندانست؛ شاید به‌خاطر دشمنی قدیمی که به‌عنوان سرمربی چلسی با فرگوسن و من‌یونایتد داشت و حتی یک‌بار گفته بود برای نابودی من‌یونایتد هر کاری که لازم باشد انجام می‌دهد. نه، بنفیکا جای مناسبی برای مورینیو نیست؛ او به یک باشگاه بزرگ‌تر خواهد رفت، چون در این سن‌وسال و این شرایط که همه‌چیز را برده است نیازی به اثبات دوباره خودش ندارد. آن‌قدر منتظر می‌ماند تا سولاری از رئال اخراج شود یا فصل بعد باشگاه بزرگی عذر سرمربی خودش را بخواهد.

 

 

newspaper.hamshahri.org
  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش