دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۲ - ۰۷ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۵۳۳
فوتبال ملی

حکم پرونده ویلموتس یک ماه به تعویق افتاد | AFC مخالف VAR مدنظر ایران

پرونده ویلموتش و var در ایران,اخبار تیم ملی
مشاور حقوقی فدراسیون فوتبال از ارسال نامه دادگاه حکمیت ورزش (CAS) به فدراسیون در رابطه با تعویق صدور رأی پرونده مارک ویلموتس خبر داد.

به گزارش تسنیم و به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، غلامرضا رفیعی درباره صدور رأی پرونده مارک ویلموتس از سوی دادگاه حکمیت ورزش (CAS) گفت: دادگاه حکمیت ورزش امروز در نامه‌ای به فدراسیون فوتبال اعلام کرد مهلت صدور حکم پرونده مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران، تا پایان ماه اکتبر جاری (۷ آبان ماه سال جاری) تمدید مجدد شد.

پیش‌تر اعلام شده بود که صدور حکم پرونده ویلموتس، اول ماه سپتامبر خواهد بود، اما به‌درخواست دادگاه حکمیت ورزش تا پایان ماه سپتامبر جاری (۸ مهر سال جاری) تمدید شد و حالا برای چندمین بار این درخواست تمدید مجدد شده است.

احتمال استفاده آفلاین از کمک داور ویدئویی در بازی با کره جنوبی/ AFC مخالف VAR مدنظر ایران

با وجود تلاش‌ها برای راه‌اندازی کمک‌داور ویدئویی برای اولین بار در ایران در دیدار تیم ملی با کره‌جنوبی، خبرها از کاهش احتمال این موضوع حکایت دارد.

پرونده ویلموتش و var در ایران,اخبار تیم ملی

به گزارش تسنیم، کارگروه VAR در فدراسیون فوتبال همچنان در تلاش است شرایط استفاده از کمک‌داور ویدئویی را در بازی روز ۲۰ مهر ماه مقابل کره جنوبی فراهم کند، اما احتمال مورد استفاده قرار نگرفتن کمک‌داور ویدئویی یا همان VAR در این بازی بسیار بالاست.

در ورزشگاه آزادی زیرساخت‌ها در حال آماده‌سازی است و جانمایی برای تجهیزات کمک‌داور ویدئویی (VAR) نیز انجام شده است. فدراسیون فوتبال مذاکرات خود را برای استفاده پرتابلی (موقت و اجاره‌ای) از VAR در کوتاه‌مدت و خرید تجهیزات VAR در بلندمدت انجام داده است تا ورزشگاه‌های ایران نیز به این سیستم مجهز شوند، اما به‌نظر نمی‌رسد استفاده کوتاه‌مدت از آن در دیدار با کره جنوبی عملی باشد.

در مسئله میزبانی و زمانی که بحث استفاده از کمک‌داور ویدئویی در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مطرح شده بود، خبرگزاری تسنیم ۳۰ خردادماه ۱۴۰۰ در گزارشی مفصل با عنوان  "VAR بهانه‌ای برای ندادن میزبانی به ایران نیست/ میزبانی متمرکز اجرایی می‌شود؟"  این موضوع را مورد ارزیابی قرار داد. این‌که کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) برای استفاده از VAR با شرکت بریتانیایی Hawk Eye طرف قرارداد است و این شرکت نیز به‌دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند وارد ایران شود.

در این گزارش اشاره شد که نبود تجهیزات VAR در ایران بهانه‌ای برای سلب میزبانی نیست و این تجهیزات توسط شرکت طرف قرارداد AFC یا همان Hawk Eye تأمین می‌شود و فقط اگر مسئله الزام استفاده از VAR مطرح باشد، تحریم‌ها مانع از میزبانی ایران خواهد شد. در آن مقطع این مسئله مطرح شده بود که استفاده از VAR الزام است، اما در نهایت مشخص شد که این مسئله بیشتر بهانه‌های واهی AFC بود و فیفا با تأیید میزبانی ایران مقابل این بهانه‌ها ایستاد، همان‌طور که در نهایت میزبانی دیدار با سوریه بدون وجود VAR به ایران داده شد تا تکلیف همه چیز روشن شود، البته باز هم شیطنت‌ها ادامه داشت و اعتراض سوریه‌ای‌ها به نبود VAR در ایران در راستای همین شیطنت‌ها بود، اما باز هم خدشه‌ای به میزبانی ایران وارد نشد.

اکنون و در حالی که فدراسیون اعلام کرده است میزبانی ایران در دیدار با کره جنوبی به مسئله VAR گره خورده است، اما چنین مسئله‌ای فقط برای جلوگیری از بهانه‌های AFC و شیطنت‌های قبلی است و نمی‌تواند مقابل میزبانی ایران را بگیرد. طبق قوانین فیفا استفاده از VAR در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در منطقه آسیا توصیه و تأکید شده است، اما اجباری نیست و با توجه به شرایط موجود فیفا اجباری بودن استفاده از VAR را مورد تأکید قرار نداده است، اگر چنین بود، فیفا به هیچ عنوان اجازه میزبانی به ایران در دیدار با سوریه را نمی‌داد و اکنون نیز میزبانی دیدار با کره جنوبی را تأیید نمی‌کرد. این مسئله هم  قابل انکار نیست که کنفدراسیون فوتبال آسیا خلاف فیفا در تلاش بود میزبانی را از ایران سلب کند و حتی در تلاش برای میزبانی متمرکز مسابقات در دو کشور خاص بود که باز هم فیفا اجازه رقم خوردن این اتفاق را نداد.

مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مسابقات تحت نظر فیفاست و در هر قاره کنفدراسیون‌های مربوطه مسئول برگزاری بازی‌ها هستند، یعنی قوانین و شرایط را فیفا تعیین می‌کند، اما سایر مسائل به‌عهده برگزارکننده مسابقات خواهد بود، بنابراین در قاره آسیا این AFC است که مسابقات را برگزار می‌کند و در زمینه مسائلی چون پخش تلویزیونی، تبلیغات یا VAR با شرکت‌ها و سازمان‌های طرف قرارداد خودش همکاری دارد.

با توجه به همین مسئله تنها شرکتی که می‌تواند تجهیزات VAR را در مسابقات تحت نظر AFC تأمین کند، شرکت بریتانیایی Hawk Eye است و این شرکت نیز نمی‌تواند تجهیزاتش را وارد ایران کند، بنابراین بعید به‌نظر می‌رسد از تجهیزات تأمین‌شده از سوی فدراسیون فوتبال ایران با وجود تأییدیه فیفا، در دیدار با کره جنوبی استفاده شود، چرا که در این صورت AFC نقض قرارداد خواهد کرد و شرکت بریتانیایی می‌تواند ادعای غرامت کند، یعنی در صورت راه‌اندازی VAR در ورزشگاه آزادی همزمان با دیدار مقابل کره جنوبی، استفاده از این تکنولوژی به‌صورت آف‌لاین و صرفاً یک آزمایش داخلی برای فوتبال ایران خواهد بود و تیم داوری دیدار با کره جنوبی نمی‌تواند از VAR استفاده کند، با این حال فدراسیون همچنان در حال رایزنی با فیفا و AFC در این زمینه است تا بلکه بتواند موفق به استفاده از کمک‌داور ویدئویی در بازی با کره جنوبی شود.

با وجود تمام این شرایط، تلاش فدراسیون فوتبال برای وارد کردن VAR به ایران، هم بابت جلوگیری از بهانه‌های احتمالی AFC و هم بابت باز کردن پای این تکنولوژی به فوتبال ایران، ستودنی است، چون در هر صورت بالا رفتن اشتباهات داوری، مسابقات باشگاهی ایران را هم تحت‌الشعاع قرار داده و حواشی زیادی را در سال‌های اخیر ایجاد کرده است که بسیاری چاره خروج از بحران داوری را ورود VAR به ایران می‌دانند.

در نهایت باید دید ۲۰ مهر ماه چه اتفاقی رقم خواهد خورد و آیا برای اولین بار از VAR در یکی از ورزشگاه‌های ایران استفاده می‌شود یا نه. شاید استفاده آن‌لاین یا آف‌لاین آن هم چندان تفاوتی نداشته باشد و استفاده از این تکنولوژی با هر شرایطی یک طلسم‌شکنی خواهد بود که در نهایت می‌تواند پای VAR را به فوتبال ایران باز کند.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش