چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۱۸ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۴۳۷۸
فوتبال ملی

خداداد: رؤسای ‌هیأت‌ها صلاحیت انتخاب رئیس را ندارند

امثال کریمی و دایی باید رئیس فدراسیون شوند

خداداد عزیزی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

خداداد عزیزی حماسه‌ساز ملبورن و یکی از کارشناسان فوتبال ایران که به صریح و بی‌تعارف صحبت کردن شهره است این بار هم در گفت و گو با ایران ورزشی انتقادات زیادی را به شرایط فعلی فوتبال ملی‌مان وارد می‌سازد و با قاطعیت زیادی از این نکته صحبت می‌کند که مربی فعلی فوتبال کشورمان باید داخلی باشد و تأکید دارد در این شرایط بد مالی ما نباید به دنبال گزینه‌های خارجی برویم که توانش را نداریم. حرف‌های خواندنی خداداد عزیزی را با هم مرور می‌کنیم.   

چرا هنوز که هنوز است ما نتوانسته‌ایم با ویلموتس قراردادش را فسخ کنیم؟!

 من دوست دارم اینطور بحثم را شروع کنم که ما باید بی‌خیال گزینه خارجی بشویم چون نمی‌توانیم خواسته آنها را برآورده سازیم. ما مشکل تحریم داریم و منابع مالی خوبی نداریم بنابراین چه اصراری داریم که باز هم مربی خارجی بیاوریم.

اما بعضی‌ها معتقدند شاید برانکو در این حالت برای تیم ملی ما بهترین گزینه باشد؟

 برانکو گزینه خوبی است اما هنوز ایشان پول زمان مربیگری‌اش در پرسپولس را نگرفته بنابراین ما چطور می‌خواهیم پول برانکو را در تیم ملی به او بپردازیم به همین دلیل گفتم ما باید بی‌خیال مربی خارجی شویم و قید حضور آنها را کلاً بزنیم.

شما چه گزینه داخلی را پیشنهاد می‌کنید؟

 من در این شرایط وحید هاشمیان را بهترین می‌دانم و معتقدم این مربی می‌تواند در تیم ملی ما موفق باشد.

اما در بیشتر مباحث صحبت از حضور مربیانی مانند یحیی گل‌محمدی و علی دایی و امیر قلعه‌نویی به عنوان مربی داخلی مطرح است؟

 من فکر می‌کنم شما برای هر کسی که بخواهید او را به عنوان گزینه مربیگری تیم ملی مشخص کنید در اذهان عمومی ما حرف زیاد وجود دارد. گزینه هم خیلی می‌توانیم پیدا کنیم اما مثلاً علی دایی در دوره مربیگری‌اش موفق نبوده یا امیر قلعه‌نویی هم یک دوره مربی تیم ملی بوده که موفق نبوده و یحیی هم در فاز مربیگری تیم ملی کار نکرده است اما ...

اما چه؟

من اعتقاد قاطع دارم که تیم ملی ایران صددرصد از گروهش صعود می‌کند. ما سه بازی از چهار بازی دور برگشت‌مان در ایران است و در تک بازی خارج از خانه‌مان هم کار سختی نداریم. به همین دلیل من معتقدم که صددرصد به دور بعد صعود می‌کنیم.

شما اگر رئیس فدراسیون بودید چه مربی را انتخاب می‌کردید؟

 اگر من رئیس فدراسیون بودم صددرصد وحید هاشمیان را انتخاب می‌کردم و هیچ شکی هم نمی‌کردم. من گفتم در این شرایطی که پول نداریم و اوضاع مالی‌مان هم اصلاً خوب نیست چه اصراری وجود دارد که بخواهیم مربی خارجی بیاوریم. وقتی توانایی استخدام مربی خارجی را نداریم و نمی‌توانیم پولش را بدهیم بهتر است قیدش را بزنیم و بیهوده دنبال مربی خارجی و راه‌هایی از این قبیل نرویم. وحید درس مربیگری و دوره‌هایش را در خارج خوانده و سپری کرده و در آلمان مربیگری کرده است. مربی تیم ملی ایران هم بوده و به دلیل آشنایی با بازیکنان تیم ملی و سابقه کار با آنها حتماً می‌تواند موفق شود.

اما وحید هاشمیان با وجود مزیت‌هایی که دارد از نظر بعضی‌ها فاقد تجربه لازم سرمربیگری در تیم ملی است. این کمبود برای ما مشکل‌ساز نمی‌شود؟

من اینطور جواب شما را می‌دهم؛ شما از تجربه مربیگری حرف می‌زنید اما مهم‌ترین چیز دانش مربیگری است. چیزی که ما اصلاً در فوتبال ایران آن را نداریم به همین دلیل هم من وجود دانش در فوتبال کشورمان را اصلاً قبول ندارم. یک نمونه از آن هم برگزاری بازی‌ها هر چهار روز یک‌بار است.

شما می‌بینید که در کشورهای اروپایی هر سه روز یک‌بار بازی‌های‌شان را خیلی زیبا و بدون مشکل برگزار می‌کنند و هیچ مشکلی هم به وجود نمی‌آید اما ما در کشورمان هر چهار روز یک‌بار بازی برگزار می‌کنیم و کلی جنگ و دعوا و حرف و حدیث پیش می‌آید، چرا اینطور می‌شود؟! چون در فوتبال کشورمان علم ریکاوری خوبی وجود ندارد. در فوتبال‌مان فقط اوت بلند داریم و تاکتیک دیگری هم نداریم در حالی که در کشورهای صاحب فوتبال می‌بینیم کسی مانند یورگن کلوپ و گواردیولا برای خودشان سبک دارند. کلوپ می‌آید و تاکتیک پرس از جلو را برای تیمش می‌آورد در طرف دیگر هم گواردیولا می‌آید و فضای پاس را می‌بندد.

این در حالی است که ما در فوتبال‌مان نه تاکتیکی داریم و نه چیزی که دائم دم از آن می‌زنیم. فاصله خطوط از خط دفاع تا خط حمله در فوتبال مدرن ۴۰ متر است اما در فوتبال ما این فاصله ۷۰ متر است. من یک‌بار برای کارشناسی بازی استقلال و سپاهان به شبکه سه رفتم و این مسائل را گفتم و به ضعف‌های خودمان به شکل دقیق اشاره کردم. یک‌بار هم من برای تماشای بازی‌های تیم ملی در زمان مربیگری افشین قطبی رفته بودم و بازی ژاپن و کره جنوبی را دیدم. در آن بازی که اتفاقاً مهدی هاشمی‌نسب هم در کنارم بود به وضوح دیدیم که فاصله بازیکن خط دفاع تا خط حمله ۴۵ -۴۰ متر است نکته‌ای که نشان می‌دهد مربیان‌ در ژاپن و کره حسابی روی تیم‌هایشان کار تاکتیکی مدرن انجام می‌دهند و ثمره‌اش را هم در تیم ملی می‌بینیم.

در آن بازی من از مدیر گروه شبکه سه خواستم نکات تاکتیکی بازی را نشان بدهد تا مردم و علاقه‌مندان فوتبال فرق آنها با ما را ببینند. در حالی که در آن بازی که من خودم برای کارشناسی‌اش رفته بودم به وضوح دیدم در تیمی مانند استقلال این فاصله ۷۰ متر بود. به همین دلیل من می‌خواهم حرفم را اینطور تکمیل کنم که چیزی به نام تاکتیک در فوتبال ما وجود ندارد. در حال حاضر هم باشگاه‌هایی مانند سپاهان و پرسپولیس و استقلال و تراکتور را داریم که همیشه هستند و منبع ارتزاق دولتی هم دارند و یکسری تیم هم داریم که دست و پا می‌زنند که بمانند اما نکته مشترک این است که ضعف‌های بزرگ تاکتیکی در همه تیم‌هایمان هست و همان فاصله خطوط وحشتاک ۷۰ متری در همه تیم‌ها وجود دارد.

اما چند مربی خارجی خوب در باشگاه‌های‌مان داشتیم که یکی از آنها رفت و یکی دیگر هم فعلاً نیامده!

 من مانده‌ام وقتی ما مربیان خارجی را فراری می‌دهیم و قادر نیستیم پول‌شان را بدهیم چرا باز هم مربی خارجی می‌آوریم. من فکر می‌کنم مدیران ما هیجان را دوست دارند به همین دلیل هم با وجود همه مشکلات دنبال مربی خارجی می‌روند و بعد هم مربی خارجی می‌آوردند و در نهایت پول مربی را نمی‌دهند. مربی هم می‌رود از ما شکایت می‌کند و حیثیت باشگاه را زیر سؤال می‌برد بعد هم چند برابر خسارت و جریمه می‌گیرد.

نسخه فعلی‌تان برای فوتبال و تیم ملی‌مان چیست؟

 من فکر می‌کنم این همه دلیل ندارد که اینقدر زور بزنیم و دنبال مربی خارجی باشیم. مدیران ما هم متأسفانه فوتبالی نیستند و به اندازه انگشتان یک دست هم ما مدیر فوتبالی نداریم و نهایتاً مربی خارجی می‌آوریم که اصلاً نمی‌دانند چطور قرارداد ببندند و هزار مشکل به وجود می‌آورند و نتیجه‌اش را هم بارها و بارها دیده‌ایم. حرف من این است الان ما باید وحید هاشمیان را که دم دست‌مان است برای تیم ملی کشورمان انتخاب کنیم و استارت بزنیم و گول یکسری از مسائل دیگر را هم نخوریم.

گول چه مسائلی را نخوریم؟!

 در فوتبال ما همه دارند خط می‌دهند. در فوتبال ما فلان مربی اصلاً تیم ندارد یا خبری از او نیست اما یک رسانه می‌آید و می‌گوید فلان مربی را چند تیم می‌خواهند.

بعد از کنار رفتن و استعفای تاج چه کسی از نظر شما برای ریاست فدراسیون ما بهترین گزینه است؟

 فدراسیون ما یک رئیس فوتبالی می‌خواهد به همین دلیل هم از نظر من باید نفراتی مانند علی کریمی یا علی دایی و یا اشخاصی مانند عابدزاده و سعداوی رئیس فدراسیون شوند.

اما این امکان وجود ندارد!

حرف من این است چرا قانونی گذاشتید که رئیس فدراسیون باید از ۸۰ فیلتر رد شود تا انتخاب شود و اصلاً چرا این همه قانون دست و پاگیر گذاشته‌اید که فقط از بین مقامات سیاسی و بقیه مسئولان بتوانند انتخاب شوند.

بعد هم شاهد هستیم که ۳۰ -۴۰ رئیس هیأت می‌آیند و مجمعی برگزار می‌کنند و رئیس را انتخاب می‌کنند و با یکسری قانون من‌درآوردی یک نفر را انتخاب می‌کنند. اصلاً رؤسای هیأت‌های ما فوتبالی نیستند بلکه افرادی منتسب هستند که می‌آیند و از دایره افراد مدنظرشان یکی را انتخاب می‌کنند که اصلاً صلاحیت تعیین ریاست فدراسیون را ندارند.

ناصر قراگزلو

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۲۱ آبان
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - تورنتو رپترز
    ۰۶:۰۰
  • لیگ دو ایران
    شهرداری بندرعباس - دریا بابل
    ۱۶:۰۰
  • سه شنبه ۲۲ آبان
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اوکلاهاما سیتی تاندر - لس آنجلس کلیپرز
    ۰۴:۳۰
  • لیگ دو ایران
    شهدای بابلسر - فولاد هرمزگان
    ۱۴:۲۵
ویژه سرپوش