دوشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
۲۱:۳۶ - ۲۲ آبان ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۸۱۶۲۶
محیط زیست و گردشگری

مازوت‌سوزی در تهران همچنان ادامه دارد | واکنش استاندار اصفهان به ادعای عدم توقف مازوت‌سوزی

مازوت‌سوزی,مازوت‌سوزی در تهران و اصفهان
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به این‌که همچنان در تهران مازوت سوزی وجود دارد، گفت: کارگاه‌ها و مجموعه‌های کوچک صنعتی در پایتخت از مازوت استفاده می‌کنند.

به گزارش ایسنا، مهدی پیرهادی در حاشیه جلسه امروز شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه اظهار کرد: سال گذشته اولین نفری بودم که موضوع مازوت سوزی را به شکل گسترده و با ذکر فضاهای اقدام کننده اعلام کردم. خداراشکر می‌کنم این موضوع ثابت شد چرا که مافیای قدرت و ثروت پیگیر این بودند که مازوت سازی در استان البرز و همدان نداریم. از رئیس جمهور محترم تشکر می‌کنم که به درستی دستور داد مازوت سازی در استان البرز متوقف شود و نشان داد دغدغه سلامت مردم را دارد.

وی ادامه داد: در سه جلسه این تذکر را در شورا اعلام کرده بودم اما تخریب‌های گسترده‌ای علیه من در رسانه‌ها و مجموعه‌های مختلف انجام شد. هرچقدر با صدای بلند این مساله را اعلام می‌کردیم، برخی‌ها نمی‌خواستند بشنوند و مدام تاکید می‌کردند که در تهران مازوت سوزی وجود ندارد. به قدری مافیای فروش مازوت قوی بود که سعی می‌کردند به هر شکلی صدای ما را سرکوب کنند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اضافه کرد: آلودگی شهر تهران به عوامل مختلفی بستگی دارد. مصرف سوخت حدود ۷ میلیون خودروی فرسوده در کشور بیش از سه برابر میزان استاندارد سوخت معمول است. این هزینه را ضربدر میزان سوخت، هزینه بنزین وارداتی (هر لیتر بنزین وارداتی ۸۰ سنت است) و ۳۶۵ روز کنید، می‌بینید از محاسبات این مولفه‌ها یک عدد قابل توجهی به خاطر افزایش سوخت خواهیم داشت. یکی از علت‌های اینکه وارد کننده بنزین شده‌ایم، همین خودروهای فرسوده است. موتورسیکلت‌های کاربراتوری بین ۷ تا ۱۴ برابر یک خوردو آلایندگی ایجاد می‌کنند. کامیون‌های فرسوده هم نیاز به نوسازی دارند.

وی با بیان این‌که مافیای خودرو در کشور حتما وجود دارد، بیان کرد: با وجود همه دستورات جلوی واردات خودرو از سوی مافیا به نحوی گرفته می‌شود. در همین بازه‌ زمانی که دولت اجازه داده و مجلس مصوب کرده فضای خوبی در کشور به وجود آمده است. خودروهای با کیفیت در کاهش مصرف سوخت و کاهش آلایندگی نقش دارند. پیشنهاد من این است دولت ابتدا حدود ۷ میلیون خودروی فرسوده را خارج کند و یک اهتمام ویژه در ماجرای اسقاط خودرو داشته باشد.

پیرهادی با اشاره به این‌که قانون توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه کشور شروع بسیار ارزشمندی است، گفت: ان‌شاءالله به روزی برسیم که جلوی مازوت سوزی ۱۱ نیروگاه دیگر هم با دستور قاطع رئیس جمهور گرفته شود. شاید ناترازی انرژی در بعضی از قسمت‌ها رخ دهد؛ اما سلامت مردم مهم‌تر از همه چیز است. رئیس جمهور محترم جراح قلب است و سلامت مردم برایش مهم و در اولویت است. درست است اعلام شد که ممکن است دو ساعت خاموشی داشته باشیم اما مردم حرف منطقی را می‌پذیرند. ان‌شاءالله نیروگاه‌های جدید را بسازند و وارد مدار کنند تا از این ناترازی هم خارج شویم. 

عضو شورای شهر ادامه داد: در دهه‌های گذشته باید نیروگاه ایجاد می‌کردیم و بهسازی و توسعه انجام می‌دادیم تا با چنین روزی مواجه نشویم. بالاخره حالا رئیس جمهور تصمیم گرفت بین سلامت و آلودگی، سلامت را انتخاب کند که تصمیم شجاعانه‌ای بود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا اضافه کرد: همکاران در وزارت نفت اعلام کردند مازوت سوزی در تهران نداریم؛ اما نکته این است که برخی کارگاه‌ها و مجموعه‌های کوچک صنعتی از مازوت و سوخت‌های مشابه استفاده می‌کنند. مازوت سوزی کرج توسط حرکت باد به تهران می‌رسد و این مسئله در مدل‌سازی‌های صورت گرفته مشخص شده است.

وی با اشاره به کیفیت سوخت به عنوان علت دیگر آلودگی هوا گفت: طبق اسناد بالادستی دولت موظف است کیفیت سوخت را ارتقاء دهد. وزارت نفت هم اعلام کرد برای ایجاد تغییرات، پالایشگاه‌ها باید هزینه سنگینی کنند تا این افزایش کیفیت سوخت را داشته باشند. دولت حتما باید برای آن برنامه‌ریزی و اقدام کند. آقای پزشکیان قول داده که مردم از او حرف دروغ نشوند و این حرف بسیار ارزشمندی است.

پیرهادی درباره معاینه فنی خودروها نیز بیان کرد: برخی از خودروها از شهرهای دیگر معاینه فنی می‌گیرند که شورای شهر نمی‌تواند به آن ورود کند. استانداردهای معاینه فنی در تهران مشخص است و باید خودروهایی در تهران و کلان‌شهرها تردد داشته باشند که یک معاینه فنی مشخص را دریافت کنند. سطح استانداردها در تهران با شهرستان‌ها متفاوت است.

وی با اشاره به توسعه حمل و نقل عمومی گفت: پروژه توسعه حمل و نقل عمومی در حال پیگیری است. بیش از ۱۳۵۰ اتوبوس وارد خطوط اتوبوسرانی شده و این اتفاق قبلا نیفتاده بود. تا آخر سال عدد قابل توجهی به این تعداد اضافه می‌شود. واگن‌های مترو هم در حال ساخت است که به مرور به چرخه حمل و نقل عمومی اضافه می‌شوند.

عضو شورای شهر ادامه داد: در حال بررسی توسعه و حفظ فضای سبز و سایر آلاینده‌هایی که در کاهش کیفیت هوا نقش دارند، هستیم. دستگاه‌ها باید ورود و کمک کنند و قوه قضاییه می‌تواند نقش بسیار مهمی در این قضیه داشته باشد. برخی از دستگاه‌ها ترک فعل کردند؛ اما برخورد جدی با آن‌ها نشد. باید در این خصوص اقدام ویژه صورت بگیرد و خود ریاست محترم قوه قضاییه می‌تواند اقدام کند چرا که سلامت مردم برای ما بسیار مهم است. در شهر تهران طبق گزارش دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بیش از ۳.۳ میلیارد دلار خسارت آلودگی هوا و در کشور ۱۱.۳ میلیارد دلار خسارت متوجه مردم می‌شود.

***

واکنش استاندار اصفهان به ادعای عدم توقف مازوت‌سوزی

استاندار اصفهان با تشریح جزئیات توقف مازوت‌سوزی در این استان گفت: طبق تصمیم دولت فعلا از مازوت‌سوزی خبری نخواهد بود.

به گزارش تسنیم، مهدی جمالی‌نژاد  درباره تصمیم دولت مبنی بر توقف مازوت‌سوزی در اصفهان و اجرای خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده اظهار داشت: بار ناترازی همیشه روی دوش چند استان به ویژه استان‌‌های اصفهان، البرز و مرکزی بود که اتفاقا بیشترین میزان آلودگی هوا را هم همین استان‌ها دارند.

اصفهان در آلودگی هوا رتبه اول کشور را دارد

وی افزود: متاسفانه ما در شش ماه دوم سال و ایام زمستان همیشه با بحث مازوت‌سوزی و آلودگی دست و پنجه نرم می‌کردیم اما امسال برخی استان‌ها از جمله البرز و مرکزی از همان ابتدای مهر شروع به مازوت‌سوزی کردند.

استاندار اصفهان با بیان اینکه ناترازی انرژی از فصل گرما به شش ماه دوم سال و فصل زمستان تسری پیدا کرده و کمبود گاز به کمبود برق اضافه شده است، گفت: در جلساتی هم که در تهران برگزار می‌شد، چه جلسات شعام و چه جلسات شورای عالی انرژی، تاکید داشتند که استان‌های اصفهان، البرز و مرکزی مازوت‌سوزی را شروع کنند و اصفهان به دلیل صنایعی که دارد، چندین سال است که با بیشترین میزان آلودگی دست و پنجه نرم می‌کند و در بحث آلودگی هوا رتبه اول کشور را داریم.

چرا مازوت‌سوزی در اصفهان متوقف شد؟

جمالی‌نژاد گفت: در همین راستا و برای جلوگیری از مازوت‌سوزی جلسات زیادی را برگزار کردیم و خوشبختانه کارشناسانی که به این جلسات دعوت کردیم، راهکارهایی را ارائه دادند که با اجرای آن بتوانیم در برخی بخش‌ها انرژی صرفه‌جویی کنیم و مازوت‌سوزی انجام ندهیم و در همین راستا چند بسته پیشنهادی به رئیس‌جمهور و معاون ایشان ارائه دادیم و خوشبختانه بسیاری از این پیشنهادات مقبول افتاد و قرار شد در این سه استان مازوت‌سوزی متوقف و این بار روی دوش کل کشور تقسیم شود نه فقط این سه استان که سال‌هاست با این قصه دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: طبق تصمیم دولت امسال فعلا از مازوت‌سوزی خبری نخواهد بود و ان‌شاءالله مشکلی پیش نخواهد آمد.

وزارت نیرو برای خاموشی‌های جداولی را اعلام کرد

استاندار درباره خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده گفت:وزارت نیرو برای خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در همه استان‌ها جداولی را اعلام کرده و همان طور که گفتم خاموشی‌ها در کل کشور تقسیم شده است؛ در همین راستا ضرورت دارد که با دستگاه‌های اجرای استان جلساتی را برگزار و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهیم به مردم کمترین ممکن را ببینند.

وی افزود: تلاش ما بر این است که کشاورزان و صنایع حدالامکان دچار خسارت نشوند و باید برنامه‌ریزی لازم را صورت دهیم که این دوره را با کمترین آسیب ممکن پشت سر بگذاریم.

مازوت‌سوزی کلا ممنوع شد

”شائبه‌هایی مطرح شده که توقف مازوت‌سوزی صحت ندارد و همزمان با خاموشی‌ها، مازوت‌سوزی هم انجام می‌شود، این حرف‌ها چقدر صحت دارد؟ ”جمالی‌نژاد در پاسخ به این سئوال گفت: خیلی صریح می‌گویم مازوت‌سوزی ممنوع و واحدهای آن پلمب است و اگر قرار بر مازوت‌سوزی باشد، این واحدها باید فک پلمب  شوند و این اتفاق رخ نداده؛ باز هم تاکید می‌کنم که ۸ واحد مازوت‌سوزی که در نیروگاه شهید منتظری وجود دارد، به هیچ عنوان مازوت‌سوزی نمی‌کنند و با مصوبه‌ای که در هیئت وزیران داشتیم، انشاالله این اتفاق هم رخ نخواهد داد.

پروژه‌های کاهش تنش‌های آبی را ادامه می‌دهیم

” تنش‌های آبی بزرگترین معضل اصفهان است، آیا عملیات انتقال آب که در دولت سیزدهم شروع و بخشی از آن اجرایی شد، در دولت جدید هم ادامه خواهد داشت؟” جمالی‌نژاد در پاسخ به این سوال گفت: ما همه موضوعاتی که به تنش‌های آبی برمی‌گردد می‌تواند بخشی از درد کم آبی استان را جبران کند، به هیچ عنوان متوقف نخواهیم کرد و پیگیری‌های لازم انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: مسئله آب یکی از مهم‌ترین مسائل استان است و پروژه‌های این حوزه را با در نظر گرفتن مسائل زیست‌محیطی ادامه خواهیم داد.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش