جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۲۳ - ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۲۵۹۳
فوتبال ملی

کفاشیان: وضعیت فدراسیون فوتبال شترمرغی است/ ما فیفا را گول زدیم

علی کفاشیان,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی
علی کفاشیان در یک برنامه رادیویی درباره موضوع اساسنامه و مغایرت ها و مشکلات آن صحبت کرد.

به گزارش ورزش سه، کفاشیان که زمزمه بازگشتش به فوتبال شنیده می شود عقیده دارد همه نظرات فیفا نباید در اساسنامه اعمال شود.

کفاشیان در ابتدای صحبت‌هایش درباره فرآیند اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال در دوره خودش گفت: اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی یکنواخت است. در سال ۸۱ یا ۸۲ بود که بنده معاونت ورزش وزارت ورزش که آن زمان سازمان ورزش بود را برعهده داشتم، جلساتی زیادی را با برخی روسای فدراسیون ها و مدیران کل داشتیم و توانستیم اساسنامه واحدی را برای کل فدراسیون ها بنویسیم و برای تایید به دولت بفرستیم. بعد از آن در سال ۸۴ که فدراسیون آقای دادکان بود بحث اصلاح اساسنامه فوتبال مطرح شد که فیفا گفته بود باید اساسنامه فوتبال مستقل باشد. بر این اساس یک کمیته انتقالی شکل گرفت و مسوولیت تدوین اساسنامه را برعهده گرفت و فدراسیون به صورت سرپرستی مدیریت می شد. یک سال و نیم طول کشید تا در نهایت این اساسنامه تهیه و تدوین شد و گفتند به تایید دولت رسید که البته نرسید! بنده هم بعد از آن مسوولیت فدراسیون را با آن اساسنامه برعهده گرفتم. در سال ۸۶ اشکالاتی اساسنامه داشت که مربوط به نائب رییس و ... بود که در سال ۹۰ اصلاحیه زدیم و به تایید مجمع رساندیم و این آخرین اصلاحات بود. البته در اساسنامه قبلی آمده بود که در دوره‌های بعدی اساسنامه و اصلاحیه نیازی به مصوبه دولت ندارد اما چون از اصل پایه خراب بود و اساسنامه اولیه هم به تایید نرسیده بود و اگر انجام می‌شد بعد از آن مجمع می‌توانست نظر بدهد و تدوین و اصلاح کند.

وی در ادامه در پاسخ به اینکه در سال ۹۰ هم بار دیگر اصلاحاتی صورت گرفت، گفت: اصلاحاتی که در سال ۹۰ داشت مربوط به این بود که در سال ۸۶ گفته شده بود نائب رییس‌ها باید خودشان کاندید شوند و ما این را تغییر دادیم به این موضوع که نائب رییس را باید رییس پیشنهاد بدهد و مجمع رای بدهد و البته یک سری جزییات دیگر.

وی درباره اینکه بخشی از ایراداتی که به اساسنامه گرفته می‌شود موضوع حضور در انتخابات با احراز ۱۰ رای از اعضای مجمع است گفت: در سال ۸۶ هم این مساله در آیین نامه انتخابات بود. ما تغییراتی در آن شکل ندادیم و البته باید تغییراتی می کرد که انجام نشد.

کفاشیان در پاسخ به اینکه ایرادی که فیفا از فدراسیون در خصوص اینکه ایران فاقد اساسنامه واحد است گفت: من نمی دانم که چرا فیفا ایراد گرفته و به چه قسمت هایی ایراد گرفته. شاید یک اصلاحاتی مدنظر فیفا بوده اما الان ترتیب اثر داده نشده است. این اصلاحات بر اساس پیشنهادات و درخواستی که از سوی اساسنامه و اصلاحاتی که فیفا و ای اف سی بوده انجام می‌شود. البته اگر آیین نامه را ایراد گرفته باشد که چیز داخلی است به نظرم نباید ایرادی به آن وارد شود.

وی ادامه داد: ما یک سری اصلاحات دیگر هم گذاشتیم ولی یک سری ایرادات دیگر گرفتند. این مسائل ماند که اصلاحات انجام نشد و بعد از آن من رفتم و در خاطرم هم نیست که چرا صورت نگرفته است و برای تصویب نبردیم. یک سری اصلاحات بود مثل اینکه در اساسنامه انجام شود که درباره نمایندگان وزارت ورزش و ... که ما صلاح ندانستیم با توجه به اختلافاتی که با وزیر ورزش وقت داشتیم آن را مطرح کنیم و گفتیم الان تصور می کنند به دلیل اختلافات ماست و مسکوت گذاشتیم. در سال ۹۴ هم پیشنهاد دادم که کمیته‌ای بگذاریم تا اصلاحات اساسنامه را انجام بدهیم اما متاسفانه نشد.

کفاشیان در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره اینکه کمیته هایی برای بررسی و شکایت از نحوه رسیدگی به صلاحیت‌ها صورت گیرد و آیا این موضوع در اساسنامه بوده گفت: بله، این مساله از قبل هم در نظر گرفته شده بود. یک کمیته اولیه است که شامل نفراتی همچون نمایندگان حقوقی و دبیر و یک نفر از هیات رییسه فدراسیون است که اگر مشکل و اعتراضی است به کمیته استیناف برود تا بررسی شود.

آیا منظور فیفا این بوده که کمیته‌هایی که اعلام می‌کنید از قبل وجود داشته و شما به آن اشاره می‌کنید، استقلال لازم را نداشته؛ کفاشیان در پاسخ به این موضوع گفت: نه، بحثی ندارد و کمیته ها پیشنهاد خود را می دهند و کارشناسی می شود و هر مصوبه‌ای که کمیته می‌دهد باید تصویب شود. نمی دانم چه ایرادی بوده و مهمترین مساله بحث استقلال فدراسیون و نهاد عمومی بودن آن است. الان فدراسیون فوتبال نهاد عمومی و غیردولتی است که باید شود نهاد مستقل غیر دولتی شود. یعنی نهاد عمومی را باید از اساسنامه برداشته شود که آن که مصوبه مجلس را می خواهد.

کفاشیان درباره فرآیند اصلاح اساسنامه و اینکه آیا این موضوع بر اساس سلیقه بوده یا الزامات فیفا بوده و اینکه چرا این موضوع مورد اعتراض فیفا قرار گرفته نیز گفت: اولا این بحث درست است رییس فدراسیون یک تجربیاتی کسب می کند و یک جایی را مغایر با اساسنامه می بیند و به هیات رییسه می‌دهد و بررسی می شود و به تدوین مقررات و کمیته حقوقی آنجا بررسی می‌شود. مثلا یک جایی بلاتر مشکل سن پیدا کرد و پیشنهاد داد می‌خواهم بمانم و اگر راضی هستید این سیستم را برداریم. بعد همه موافقت کردند و اصلاح کردند. بحث اینکه بخواهیم اساسنامه را به شکلی تغییر بدهیم در هر صورت تاییدیه هیات رییسه و مجمع را می‌خواهد. این مسائل انجام شده و مشکلی نبوده و اینکه الان فیفا می‌گوید نبوده و اگر دو سال پیش گفته و طی این مدت نشده این مسائلی است که فیفا پیگیر آن است.

کفاشیان در پاسخ به اینکه با توجه به تجربیاتش چه پیشنهادی برای حل این مشکل در خصوص اساسنامه فدراسیون دارد و آیا این موضوع به تصویب هیات دولت خواهد رسید گفت: نکته اصلی این است که باید مجلس آن را تایید کند. مجلس اصلا نباید برای فدراسیون اساسنامه تصویب کند و مجلس فقط باید بگوید نهاد مستقل است. آن موقع فدراسیون کار را دنبال می کند و اگر نشد شاید بحث ها و آسیب هایی شکل دهد. در این هشت سال گفتیم اول گفتند مستقل شد و بعد شبیه شترمرغ شد و هر جا خوش‌شان آمد گفتند مستقل است و هر جا نیامد گفتند دولتی است. شترسواری که دولا دولا نمی‌شود. شما بگویید عمومی است و اگر فیفا قبول کرد مشکلی نیست اما اگر قبول نکرد باید برود در مجلس و تصویب شود.

رییس سابق فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که آیا موافق این موضوع است که فدراسیون فوتبال تابع مقررات دولت شود گفت: تابع قوانین هست و باید باشد اما باید مستقل باشد و مجمع باید بالاترین مرجع آن باشد.

او درباره اینکه چرا در آن مقطع که اساسنامه شامل اصلاحاتی شد این شرایط را در نظر نگرفتند: ما که به فیفا نمی‌توانستیم بگوییم اما حاکمیت وقت این مساله را قبول نمی کرد که ما بحث استقلال را در نظر داشته باشیم. همیشه دولت دوست داشته فدراسیون تابع آن باشد.

وی درباره بحث گرفتن مجوز دریافت رای از سوی نامزدهای انتخاباتی برای حضور در آن اینطور توضیح داد: این در آیین نامه و سلیقه خودمان بود که اعضای فدراسیون فوتبال گذاشت. در تمام دنیا هست و اگر بخواهید در انتخابات ریاست جمهوری هم شرکت کنید باید یک سری شرایط داشته باشند تا تایید صلاحیت شوند و هر کسی از هر جایی نیاید. در زمان قدیم ۳۰ نفر برای انتخابات فدراسیون نام نویسی می‌کردند اما می شود اصلاحاتی در نظر گرفته شود و یک کمیته تشکیل شود و شرایط فرد را برای احراز صلاحیت شکل دهند.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش