چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۱۹ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۴۲۰
لیگ برتر و جام حذفی

تشخیص قهرمانی استقلال در ۶هفته!/ جای قایدی، دیاباته، ریگی و اسماعیلی پر نشد

استقلال,لیگ برتر

یکی از جملاتی که در روزهای گذشته از زبان آجورلو شنیده شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت، این بود که آقای مدیرعامل اعلام کرده باید درعرض ۶هفته مشخص شود که استقلال قهرمان لیگ می‌شود یا خیر؟! البته آجورلو پیش از اینکه چنین جمله‌ای را رونمایی کند، کلی از مجیدی تعریف و تمجید کرد اما در نهایت به این موضوع اشاره کرد تا مشخص شود آقای مدیرعامل برای اینکه استقلال را مدعی قهرمانی لیگ بیست‌ویکم ببیند، عجله و شتاب بسیاری دارد! البته این استراتژی بعید است در وادی عمل ضمانت اجرایی داشته باشد و به یقین تشخیص وضعیت استقلال به درازا خواهد کشید.

پرواضح است که واکاوی اینکه تیمی در ۶هفته خود را به عنوان مدعی قهرمانی جا بیندازد، نشدنی خواهد بود و لااقل برای اینکه مدیرعامل باشگاه استقلال به این باور برسد که زیرمجموعه‌اش با این بازیکنان و مربیان به سمت قهرمانی حرکت خواهند کرد یا خیر، باید یک نیم فصل صبر کند.

توقع اینکه استقلال در ۶هفته تیمی در قامت قهرمانی را وارد لیگ بیست‌ویکم کند، با توجه به تغییرات گسترده‌ای که در این تیم ایجاد شده، منطقی نیست و از سویی حتی اگر مجیدی و شاگردانش موفق به کسب نتایج مطلوب در ۶هفته آغازین شوند باز هم ملاک سنجش صحیحی برای تشخیص عیار این تیم نخواهد بود و برای رسیدن به نتایج مطلوب باید تا نیم فصل تحمل کرد و بعید است که مدیرعامل باشگاه استقلال نیز بتواند زودتر از این زمان به پاسخ سؤال خود برسد.

 استقلال تا هفته ششم، ۱۸ امتیاز پیش روی خود دارد که اگر همه این امتیازات را هم دشت کند، هیچ کارشناسی نمی‌تواند با قطعیت آبی‌ها را مدعی اول قهرمانی بداند. در سال‌های گذشته آنچه سبب شده استقلال از رسیدن به جام دور بماند، شکست در بازی‌های بزرگ است؛ بازی‌هایی که در تعیین سرنوشت استقلال برای رسیدن به جام بسیار اثرگذار بوده است. اگر آجورلو یا مشاورانش نگاهی به بیلان کاری استقلال در سال‌های گذشته بیندازند به این نتیجه می‌رسند که آبی‌ها در اغلب بازی‌های مهم فصل شکست خورده‌اند و یا با تساوی شانس خود را برای تصاحب جام قهرمانی از بین برده‌اند و بدیهی است اگر این فصل نیز بخواهیم استقلال را روی ترازو قرار دهیم، باید منتظر بازی‌های بزرگ بنشینیم و عملکرد این تیم را در تقابل‌های رودررو با مدعیان مورد ارزیابی قرار دهیم.

در این میان البته برخی تیم‌ها هم بوده‌اند که به طور غیرمنتظره از استقلال امتیاز گرفته‌اند که باید حساب این تیم‌ها را هم کرد اما یقیناً با مشخص شدن نتایج استقلال مقابل تیم‌هایی که خود را مدعی می‌دانند (سپاهان، فولاد، پرسپولیس و تراکتور) که تیم‌هایی در حد قهرمانی بسته‌اند می‌توان استقلال را برانداز کرد.

درعین حال باید توجه داشت که بیان اخیر مدیرعامل استقلال نمی‌تواند لزوماً جایگاه سرمربی را هدف قرار دهد. زمانی که تیمی به نتیجه مطلوب نمی‌رسد همه عوامل در آن اثرگذار خواهند بود؛ حتی خود مدیرعامل. بنابراین تصمیم‌گیری درباره آینده بخصوص زمانی که استقلال احتمالاً به آن نتایج مطلوب نرسد، چندان هم ساده نخواهد بود و نباید این تصور را در ذهن تسری بخشید که آجورلو از بیان این جمله به دنبال دادن اولتیماتوم قطعی به سرمربی این تیم بوده و به نوعی خواسته مجیدی را از اهداف پنهان خود آگاه سازد.

به هر حال مصطفی آجورلو حتی اگر در نهان نیز به این موضوع اعتقاد راسخ داشته باشد که باید در عرض ۶هفته استقلال را در حد قهرمانی ببیند، باید تمام مقدمات لازم را هم فراهم کند. در روزهای اخیر استقلال همچنان با مشکلات زمین تمرین دست و پنجه نرم کرده و شرایط این تیم با دوران مدیران قبلی هیچ تفاوتی نکرده است. در بعد مالی نیز به گفته سرمربی استقلال برخی بازیکنان جدید نتوانسته‌اند حقوق خود را دریافت کنند. ضمن اینکه باید به بن‌بست در جذب بازیکنان خارجی جدید نیز توجه داشت. شاید اگر آجورلو نگاهی به کیفیت بازی استقلال مقابل پیکان در آخرین بازی تدارکاتی بیندازد از همین حالا به تیمی که ساخته شده و قرار است در لیگ مورد محک قرار بگیرد، پی ببرد و شاید لازم باشد آقای مدیر برنامه‌های خود را برای تغییرات احتمالی تا نیم فصل طول دهد و یا اساساً در فصل پیش رو به دنبال اهداف دیگری باشد.

جای قایدی، دیاباته، ریگی و اسماعیلی پر نشد

گرچه استقلال در لیگ بیستم از لحاظ تیمی به جایگاهی نرسید اما چهره‌های شاخصی در این تیم حضور داشتند که مورد توجه تیم‌های متمول حاشیه خلیج‌فارس هم قرار گرفتند.

استقلال,لیگ برتر

مهدی قایدی، اولین بازیکنی بود که از استقلال به الاهلی امارات رفت. بعد از او حضور شیخ دیاباته در الغرافه مسجل شد و سرانجام نیز فرشید اسماعیلی که گفته می‌شد به استقلال باز خواهد گشت، به تیم العربی قطر پیوست. در میان این انتقال‌ها، مسعود ریگی نیز راهی سپاهان شد تا استقلال چهار بازیکن مهم خود در لیگ گذشته را از کف بدهد.

در سطحی پایین‌تر، استقلال، نادری و میلیچ را هم به عنوان مردان تأثیرگذار در تیم می‌دید که این دو بازیکن نیز باشگاه را ترک کردند. نادری که تازه در استقلال جا افتاده بود، شاگرد مصطفی دنیزلی در ترکیه شد و میلیچ نیز منتظر معرفی تیم جدید است. حال اگر نادری و میلیچ را جزو ستاره‌های فصل پیش قرار ندهیم، به طور قطع می‌توانیم از قایدی، اسماعیلی و ریگی به عنوان ستاره‌های قطعی فصل پیش یاد کنیم و دیاباته نیز به رغم آنکه با مصدومیت‌های مکرر مواجه شد اما بی‌گمان در همین دایره قرار می‌گیرد.

مؤید این ادعا هم بازگشت او به دوران اثربخشی و گلزنی در باشگاه جدیدش الغرافه است که این نشان می‌دهد در فاصله اندکی از جدایی از استقلال توانسته خودش را دوباره احیا کند و حتی این پرسش مطرح است که چرا فرهاد مجیدی در آخرین روزهای لیگ بیستم نتوانست به خوبی از ظرفیت‌های این بازیکن بهره بگیرد تا لااقل جام قهرمانی حذفی را به چنگ آورد.

با این اوصاف به نظر می‌رسید که استقلال نقل و انتقالات داغی را پیش از لیگ بیست‌ویکم سپری کند اما اغلب خریدهای جدید آبی‌ها به لحاظ فنی همطراز جدا شده‌ها نیستند و مشخص نیست که در ادامه لیگ آیا بتوانند به آن درجه از تأثیرگذاری در استقلال برسند یا خیر؟!

قاسمی‌نژاد، نیک نفس، آغاسی و ابوالفضل جلالی به عنوان شاخص‌ترین بازیکنانی بودند که در نقل و انتقالات به استقلال ملحق شدند. اما پرسشی که بارها از سوی کارشناسان استقلالی مطرح شده، این است که چرا استقلال در پست بازیکنانی که از دست داد بازیکن جذب نکرد و یا اگر هم بازیکنی را به خدمت گرفت، مانند ابوالفضل جلالی مصدوم است و در هفته‌های آغازین نمی‌تواند باری از روی دوش استقلال بردارد؟ً

استقلال در عمل به جای قایدی هیچ گزینه‌ای را به خدمت نگرفته است و بازیکنی در قواره او نیز در ترکیب استقلال فصل بعد حضور ندارد. جانشین شیخ دیاباته را هم در استقلال نمی‌شناسیم و تنها امیدواریم که قاسمی‌نژاد قابلیت رسیدن به این مهم را داشته باشد. در خط میانی نیز جای فرشید اسماعیلی پر نشده است و شاید فرهاد مجیدی برای عبور از بحران فقدان اسماعیلی که بی‌گمان یکی از مهم‌ترین بازیکنان سال‌های اخیر بود، روی حسین‌زاده جوان حساب کند اما صرف اینکه حسین‌زاده  مقابل الهلال درخشیده نمی‌توان گفت که قطعاً جای اسماعیلی خالی نخواهد ماند.

جدایی مسعود ریگی نیز ضربه مهلکی به خط میانی استقلال وارد آورده که اگر چشمی به جای او به خدمت گرفته شود، می‌توان گفت که دست‌کم جای خالی این بازیکن پر شده است.

با این حال حتی اگر استقلال را در پرکردن جای خالی ریگی موفق بدانیم در دیگر پست‌ها که ستاره‌ها رفته‌اند، ابهام‌های زیادی وجود دارد و همه پیشکسوتان این باشگاه نیز متفق‌القول بر این باورند که جای رفته‌ها، بازیکنی به خدمت گرفته نشده که با قطعیت بتوان از جدا شده‌ها چشمپوشی کرد.

در این شرایط استقلال باید منتظر اتفاقات باشد تا شاید از میان بازیکنان جوان یا بازیکنانی که تازه به خدمت گرفته شده‌اند برخی تبدیل به مهره‌های کلیدی و اثرگذار شوند که این نیز مستلزم صرف زمان است. اما باید چراغ این سؤال را هم تا پایان نقل و انتقالات روشن گذاشت که در چنین شرایطی چرا آجورلو که گفته می‌شد قصد دارد تحولات بزرگی در این تیم ایجاد کند، در راستای جذب بازیکنان شاخص حتی یک حرکت کوچک هم انجام نداده است؟

newspaper.inn.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۲۱ آبان
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - تورنتو رپترز
    ۰۶:۰۰
  • لیگ دو ایران
    شهرداری بندرعباس - دریا بابل
    ۱۶:۰۰
  • سه شنبه ۲۲ آبان
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اوکلاهاما سیتی تاندر - لس آنجلس کلیپرز
    ۰۴:۳۰
  • لیگ دو ایران
    شهدای بابلسر - فولاد هرمزگان
    ۱۴:۲۵
ویژه سرپوش