دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۲۶۱۸
لیگ برتر و جام حذفی

جلسه مديران فوتبال و تلويزيون در مجلس بی نتيجه ماند

خبری از «حق پخش» نيست

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی,حق پخش فوتبال

انگار باز هم قرار است در بر همان پاشنه سابق بچرخد. تلويزيون، مسابقات فوتبال داخلي را پخش کند بدون آنکه يک ريال بابت آن بپردازد. همه اين وعده و وعيدهايي هم که در اين چند روز از آدم‌هاي مختلف شنيده‌ايم بي‌فايده است. هفته اول ليگ برگزار شد و مسابقاتش به صورت زنده پخش شده و حتي برنامه‌هايي مثل «ورزش و مردم»، «شب‌هاي فوتبالي» و «نود» هم که محتواي فوتبالي دارند تمام اخبار و حواشي مربوط به هفته اول را توليد و پخش کردند. هفته دوم هم که فردا و پس‌فردا برگزار مي‌شود و از الان برنامه پخش زنده مسابقات اين هفته هم در کنداکتور شبکه‌هاي «سه» و «ورزش» ديده مي‌شود. بي‌هيچ تغييري در وضعيتي که سال‌هاست قرار بوده تغيير کند اما نمي‌کند.

 

درمان فوري يا معالجه دائمي؟

تقريبا هر سال قبل از شروع ليگ بحث «حق پخش» براي مدتي داغ مي‌شود. جلساتي هم براي رسيدن به يک نتيجه مطلوب برگزار مي‌شود اما باز هم اين «جيب فوتبال» است که خالي مي‌ماند. اما آن چيزي که باعث شد امسال بحث حق پخش «جدي‌تر» دنبال شود ماجراي بدهي سرسام‌آور باشگاه‌هاي بزرگ کشور بود؛ بدهي‌هايي که خبرهاي ناخوشايندي درباره عواقب پرداخت‌نشدنشان به گوش مي‌رسد.

 

اين‌بار ماجرا بعد بين‌المللي پيدا کرده است و AFC تهديد کرده باشگاه‌هايي که تا اواخر شهريور بدهي‌هايشان را پرداخت نکنند اجازه حضور در ليگ قهرمانان آسيا در سال ۲۰۱۸ را نخواهند داشت. اگر سهميه ايران براي ليگ قهرمانان آسيا در سال ۲۰۱۸ تغيير نکند تيم‌هاي پرسپوليس، نفت و استقلال تهران سهميه قطعي دارند و تراکتورسازي بايد در پلي‌آف بازي کند اما از بد روزگار هر چهار باشگاه بدترين روزهاي تاريخشان را از لحاظ مالي تجربه مي‌کنند و بدهي‌هاي فراواني دارند.

 

گذشته از بدهي‌هاي مالياتي زيادي که البته به نظر مي‌رسد راه‌حل موقتي براي آن پيدا شده باشگاه‌ها به بازيکنان زيادي بدهکارند. تا چندي پيش، خطر اصلي از جانب بازيکنان خارجي تيم‌ها بود اما حالا ديگر بازيکنان داخلي هم راه را پيدا کرده‌اند و شکايتشان را از طريق AFC پيگيري مي‌کنند. اين اتفاق باشگاه‌ها را در وضعيت بسيار بدي قرار داده است اما تقريبا همه آنها به اين نتيجه رسيده‌اند که ساده‌ترين و دم دست‌ترين راه براي حل اين مشکل، دريافت حق پخش تلويزيوني است!

 

البته که تا اين لحظه مشخص شده اين راه‌حل آن‌قدرها هم ساده نيست. اما از طرفي فوتبال تجربه دريافت حق پخش تلويزيوني را دارد و اين نشان مي‌‌دهد که دريافت حق پخش، عمليات غير‌ممکن نيست. حق پخش در همه‌جاي دنيا يک منبع درآمد دائمي براي باشگاه‌هاست. اين اتفاق بايد يک روز هم در ايران رخ بدهد اما فعلا اين‌طور به نظر مي‌رسد که بايد به آن چشم يک درمان فوري و موقت نگاه کرد.

 

جلسه بي‌نتيجه فوتبالي‌ها و سيما در مجلس

از صبح ديروز، جلسه‌اي سه‌جانبه ميان برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، مسئولان فدراسيون فوتبال و مديران دو باشگاه پرسپوليس و استقلال و نمايندگان تلويزيون شامل قائم‌مقام صداوسيما و مدير شبکه سه در ساختمان مجلس شوراي اسلامي برگزار شد که قرار بود در اين جلسه درباره بحث حق پخش فوتبال صحبت‌هايي مطرح شود اما اخبار خوشايندي از آن به بيرون درز پيدا نکرده است.

 

در قسمت اول اين جلسه برخي از نمايندگان مجلس همانند علي مطهري با رويکردي حمايتي از فوتبال اعلام کردند که نگاه مثبتي به فوتبال وجود دارد و نظر مجلس بر حمايت از فوتبال است اما در ادامه اختلافات ميان نمايندگان صداوسيما با مديران فوتبالي بالا گرفت. قائم‌مقام و مدير شبکه سوم سيما در قسمت اول جلسه اعلام کردند که صداوسيما پولي ندارد تا براي حق پخش به فوتبال بپردازد که اين موضوع با واکنش مديران دو باشگاه پرطرفدار پايتخت همراه بود.

 

علي‌اکبر طاهري، سرپرست باشگاه پرسپوليس و سيدرضا افتخاري مديرعامل باشگاه استقلال هم با شنيدن موضع صداوسيما اعلام کردند که بيشتر از اين نمي‌توانند اجازه پخش بازي‌هاي تيمشان از تلويزيون را بدهند. بعد از اين اتفاق جلسه موقتا براي تنفس تعطيل شد تا ادامه بحث به جلسه دوم کشيده شود اما دور دوم هم بي‌نتيجه ماند. اتفاقا در دور دوم اين جلسه، اختلافات باز هم بيشتر و بيشتر بود زيرا اين‌بار نمايندگان مجلس شوراي اسلامي اتحاد فدراسيون فوتبال و باشگاه‌ها را منسجم‌تر ديده و چانه‌زني‌هاي بسيار زيادي از سوي نمايندگان فوتبالي حاضر در جلسه براي گرفتن حق پخش صورت گرفت.

 

طرفين نقطه‌نظرات خود را بارها و بارها بيان کردند اما باز هم نشست بي‌نتيجه ماند و مقرر شد هفته آينده نيز مجددا جلسه‌اي تشکيل و مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص تصميم بگيرد. نقطه قابل‌توجه در اين نشست، اين بود که فوتبالي‌ها اعلام کردند با توجه به پرداخت‌نشدن حق پخش تلويزيوني هيچ علاقه‌اي به پخش بازي‌هاي فوتبال از طريق صداوسيما ندارند و نمايندگان مردم در مجلس بايد تصميمی جدي در اين‌باره اتخاذ کنند، در غير‌اين‌صورت اجازه پخش مسابقات را نخواهند داد.

 

قبلا حق پخش داشتيم

شبيه اين اتفاق چند سال پيش هم افتاد. محمدرضا ساکت که آن روزها مشاور اقتصادي و بازاريابي سازمان ليگ بود، در دي ماه ۱۳۹۲ در نشستي خبري اعلام کرده بود که جامعه فوتبال به اين نتيجه رسيده است که صداوسيما براي پخش مسابقات ليگ بر‌تر براي هر سال چيزي حدود ۱۸۰ ميليارد تومان پرداختي به فوتبال داشته باشد.

 

بعد از کلي جنجال و حاشيه و اختلاف که به پخش‌نشدن مسابقات فوتبال ايران در چند هفته منجر شد، طرفين قبول کردند که براي ليگ سال قبل‌تر، پرداختي ۲۲ ميليارد توماني به فوتبال داشته باشند. اما مديران فوتبال ايران در اجرايي‌شدن اين تفاهمنامه با صدا‌وسيما هم ناکام بودند. آنها که تخفيف ۱۵۸ ميلياردي نسبت به رقم اعلامي ابتدايي خود به صداوسيما داده بودند، در نهايت نتوانستند همان مبلغ مورد توافق را هم بگيرند.

 

اما در يک دوره فوتبال ايران توانست حق پخش بگيرد. در دوره‌اي که سردار عزيز محمدي رئيس سازمان ليگ بود.عزيز محمدي، ارديبهشت ۹۶ دراين‌باره گفته بود: «سه سال است که همان مبلغ قبلي حق پخش هم پرداخت نمي‌شود.

 

حق پخش در حدود ۱۷,۵ ميليارد بود و صداوسيما فکر مي‌کنم حاضر بود ۲۵ ميليارد پرداخت کند اما فدراسيون نپذيرفت و دوربين‌ها را به ورزشگاه‌ها راه نداد و به‌اين‌ترتيب قراردادي را که صداوسيما امضا کرده بود، فدراسيون امضا نکرد و خواستار مبلغ ۱۲۰ ميليارد شد. بعد هم که کلا ماجرا به‌سود صداوسيما تمام شد. قرارداد امضا نشده هم بي‌اعتبار بود و عملا سه سال است همان مبلغ هم پرداخت نمي‌شود.»

 

خياباني؛ مشت نمونه خروار

با ورود وزارت ورزش و جوانان به اين ماجرا اميدواري‌ها به حل مسئله حق پخش بيشتر شده اما کار فعلا در حد همان وعده و وعيد باقي مانده است. روز گذشته مسعود سلطاني‌فر با تکرار حرف‌هايي که چند روز پيش زده بود گفت: «در بحث درآمدزايي باشگاه‌ها هم تبليغات محيطي مهم است و هم حق پخش تلويزيوني.

 

در امر تبليغات محيطي فدراسيون فوتبال خود مسائل را پيگيري مي‌کند. در موضوع حق پخش هم در صحبتي که با آقاي علي‌عسگري، رئيس صداوسيما داشتيم، قرار شد سياست برد- برد را طراحي و اجرا کنيم که بر سر کليات توافق کرديم و فقط بايد درباره جزئيات به توافق برسيم.» در مقابل اين حرف‌ها اما وقتي حرف‌هاي چند روز پيش جواد خياباني را به ياد مي‌آوريم، چيزي براي اميدواري نمي‌ماند.

 

خياباني که عضو سازمان صداوسيماست گفته بود: «تلويزيون ايران رسانه ملي است و بابت پخش مستقيم يا اصلا پخش رقابت‌هاي ورزشي از مردم پولي دريافت نمي‌کند پس ‏دليلي ندارد حق پخش تلويزيوني هم پرداخت کند‎. اين درست که تلويزيون براي بازي‌‏هاي پرسپوليس و استقلال آگهي دريافت مي‌کند اما رسانه ملي مسابقات تکواندو، کاراته و ديگر رشته‌ها را هم پخش ‏مي‌کند.

 

از طرفي اگر تلويزيون مسابقات فوتبال را پخش نکند آيا خود فوتبال قادر به گرفتن آگهي خواهد بود؟» حرف‌هاي خياباني البته بازتاب‌هاي مثبتي نداشت و خيلي از کارشناسان جواب‌هاي درستي به او دادند. او هم ترجيح داد سکوت کند. به‌هرحال اگر خياباني را در صداوسيما «مشتي نمونه خروار» بدانيم مشخص است که موضع مديران تلويزيون درباره حق پخش چيست. از طرفي اين که موضوع حق پخش بالاخره وارد ارگان مهمي مثل مجلس شوراي اسلامي هم شده باعث مي‌شود کمي از نااميدي‌ها کم شود.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش