چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۲۶۱۸
لیگ برتر و جام حذفی

جلسه مديران فوتبال و تلويزيون در مجلس بی نتيجه ماند

خبری از «حق پخش» نيست

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی,حق پخش فوتبال

انگار باز هم قرار است در بر همان پاشنه سابق بچرخد. تلويزيون، مسابقات فوتبال داخلي را پخش کند بدون آنکه يک ريال بابت آن بپردازد. همه اين وعده و وعيدهايي هم که در اين چند روز از آدم‌هاي مختلف شنيده‌ايم بي‌فايده است. هفته اول ليگ برگزار شد و مسابقاتش به صورت زنده پخش شده و حتي برنامه‌هايي مثل «ورزش و مردم»، «شب‌هاي فوتبالي» و «نود» هم که محتواي فوتبالي دارند تمام اخبار و حواشي مربوط به هفته اول را توليد و پخش کردند. هفته دوم هم که فردا و پس‌فردا برگزار مي‌شود و از الان برنامه پخش زنده مسابقات اين هفته هم در کنداکتور شبکه‌هاي «سه» و «ورزش» ديده مي‌شود. بي‌هيچ تغييري در وضعيتي که سال‌هاست قرار بوده تغيير کند اما نمي‌کند.

 

درمان فوري يا معالجه دائمي؟

تقريبا هر سال قبل از شروع ليگ بحث «حق پخش» براي مدتي داغ مي‌شود. جلساتي هم براي رسيدن به يک نتيجه مطلوب برگزار مي‌شود اما باز هم اين «جيب فوتبال» است که خالي مي‌ماند. اما آن چيزي که باعث شد امسال بحث حق پخش «جدي‌تر» دنبال شود ماجراي بدهي سرسام‌آور باشگاه‌هاي بزرگ کشور بود؛ بدهي‌هايي که خبرهاي ناخوشايندي درباره عواقب پرداخت‌نشدنشان به گوش مي‌رسد.

 

اين‌بار ماجرا بعد بين‌المللي پيدا کرده است و AFC تهديد کرده باشگاه‌هايي که تا اواخر شهريور بدهي‌هايشان را پرداخت نکنند اجازه حضور در ليگ قهرمانان آسيا در سال ۲۰۱۸ را نخواهند داشت. اگر سهميه ايران براي ليگ قهرمانان آسيا در سال ۲۰۱۸ تغيير نکند تيم‌هاي پرسپوليس، نفت و استقلال تهران سهميه قطعي دارند و تراکتورسازي بايد در پلي‌آف بازي کند اما از بد روزگار هر چهار باشگاه بدترين روزهاي تاريخشان را از لحاظ مالي تجربه مي‌کنند و بدهي‌هاي فراواني دارند.

 

گذشته از بدهي‌هاي مالياتي زيادي که البته به نظر مي‌رسد راه‌حل موقتي براي آن پيدا شده باشگاه‌ها به بازيکنان زيادي بدهکارند. تا چندي پيش، خطر اصلي از جانب بازيکنان خارجي تيم‌ها بود اما حالا ديگر بازيکنان داخلي هم راه را پيدا کرده‌اند و شکايتشان را از طريق AFC پيگيري مي‌کنند. اين اتفاق باشگاه‌ها را در وضعيت بسيار بدي قرار داده است اما تقريبا همه آنها به اين نتيجه رسيده‌اند که ساده‌ترين و دم دست‌ترين راه براي حل اين مشکل، دريافت حق پخش تلويزيوني است!

 

البته که تا اين لحظه مشخص شده اين راه‌حل آن‌قدرها هم ساده نيست. اما از طرفي فوتبال تجربه دريافت حق پخش تلويزيوني را دارد و اين نشان مي‌‌دهد که دريافت حق پخش، عمليات غير‌ممکن نيست. حق پخش در همه‌جاي دنيا يک منبع درآمد دائمي براي باشگاه‌هاست. اين اتفاق بايد يک روز هم در ايران رخ بدهد اما فعلا اين‌طور به نظر مي‌رسد که بايد به آن چشم يک درمان فوري و موقت نگاه کرد.

 

جلسه بي‌نتيجه فوتبالي‌ها و سيما در مجلس

از صبح ديروز، جلسه‌اي سه‌جانبه ميان برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، مسئولان فدراسيون فوتبال و مديران دو باشگاه پرسپوليس و استقلال و نمايندگان تلويزيون شامل قائم‌مقام صداوسيما و مدير شبکه سه در ساختمان مجلس شوراي اسلامي برگزار شد که قرار بود در اين جلسه درباره بحث حق پخش فوتبال صحبت‌هايي مطرح شود اما اخبار خوشايندي از آن به بيرون درز پيدا نکرده است.

 

در قسمت اول اين جلسه برخي از نمايندگان مجلس همانند علي مطهري با رويکردي حمايتي از فوتبال اعلام کردند که نگاه مثبتي به فوتبال وجود دارد و نظر مجلس بر حمايت از فوتبال است اما در ادامه اختلافات ميان نمايندگان صداوسيما با مديران فوتبالي بالا گرفت. قائم‌مقام و مدير شبکه سوم سيما در قسمت اول جلسه اعلام کردند که صداوسيما پولي ندارد تا براي حق پخش به فوتبال بپردازد که اين موضوع با واکنش مديران دو باشگاه پرطرفدار پايتخت همراه بود.

 

علي‌اکبر طاهري، سرپرست باشگاه پرسپوليس و سيدرضا افتخاري مديرعامل باشگاه استقلال هم با شنيدن موضع صداوسيما اعلام کردند که بيشتر از اين نمي‌توانند اجازه پخش بازي‌هاي تيمشان از تلويزيون را بدهند. بعد از اين اتفاق جلسه موقتا براي تنفس تعطيل شد تا ادامه بحث به جلسه دوم کشيده شود اما دور دوم هم بي‌نتيجه ماند. اتفاقا در دور دوم اين جلسه، اختلافات باز هم بيشتر و بيشتر بود زيرا اين‌بار نمايندگان مجلس شوراي اسلامي اتحاد فدراسيون فوتبال و باشگاه‌ها را منسجم‌تر ديده و چانه‌زني‌هاي بسيار زيادي از سوي نمايندگان فوتبالي حاضر در جلسه براي گرفتن حق پخش صورت گرفت.

 

طرفين نقطه‌نظرات خود را بارها و بارها بيان کردند اما باز هم نشست بي‌نتيجه ماند و مقرر شد هفته آينده نيز مجددا جلسه‌اي تشکيل و مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص تصميم بگيرد. نقطه قابل‌توجه در اين نشست، اين بود که فوتبالي‌ها اعلام کردند با توجه به پرداخت‌نشدن حق پخش تلويزيوني هيچ علاقه‌اي به پخش بازي‌هاي فوتبال از طريق صداوسيما ندارند و نمايندگان مردم در مجلس بايد تصميمی جدي در اين‌باره اتخاذ کنند، در غير‌اين‌صورت اجازه پخش مسابقات را نخواهند داد.

 

قبلا حق پخش داشتيم

شبيه اين اتفاق چند سال پيش هم افتاد. محمدرضا ساکت که آن روزها مشاور اقتصادي و بازاريابي سازمان ليگ بود، در دي ماه ۱۳۹۲ در نشستي خبري اعلام کرده بود که جامعه فوتبال به اين نتيجه رسيده است که صداوسيما براي پخش مسابقات ليگ بر‌تر براي هر سال چيزي حدود ۱۸۰ ميليارد تومان پرداختي به فوتبال داشته باشد.

 

بعد از کلي جنجال و حاشيه و اختلاف که به پخش‌نشدن مسابقات فوتبال ايران در چند هفته منجر شد، طرفين قبول کردند که براي ليگ سال قبل‌تر، پرداختي ۲۲ ميليارد توماني به فوتبال داشته باشند. اما مديران فوتبال ايران در اجرايي‌شدن اين تفاهمنامه با صدا‌وسيما هم ناکام بودند. آنها که تخفيف ۱۵۸ ميلياردي نسبت به رقم اعلامي ابتدايي خود به صداوسيما داده بودند، در نهايت نتوانستند همان مبلغ مورد توافق را هم بگيرند.

 

اما در يک دوره فوتبال ايران توانست حق پخش بگيرد. در دوره‌اي که سردار عزيز محمدي رئيس سازمان ليگ بود.عزيز محمدي، ارديبهشت ۹۶ دراين‌باره گفته بود: «سه سال است که همان مبلغ قبلي حق پخش هم پرداخت نمي‌شود.

 

حق پخش در حدود ۱۷,۵ ميليارد بود و صداوسيما فکر مي‌کنم حاضر بود ۲۵ ميليارد پرداخت کند اما فدراسيون نپذيرفت و دوربين‌ها را به ورزشگاه‌ها راه نداد و به‌اين‌ترتيب قراردادي را که صداوسيما امضا کرده بود، فدراسيون امضا نکرد و خواستار مبلغ ۱۲۰ ميليارد شد. بعد هم که کلا ماجرا به‌سود صداوسيما تمام شد. قرارداد امضا نشده هم بي‌اعتبار بود و عملا سه سال است همان مبلغ هم پرداخت نمي‌شود.»

 

خياباني؛ مشت نمونه خروار

با ورود وزارت ورزش و جوانان به اين ماجرا اميدواري‌ها به حل مسئله حق پخش بيشتر شده اما کار فعلا در حد همان وعده و وعيد باقي مانده است. روز گذشته مسعود سلطاني‌فر با تکرار حرف‌هايي که چند روز پيش زده بود گفت: «در بحث درآمدزايي باشگاه‌ها هم تبليغات محيطي مهم است و هم حق پخش تلويزيوني.

 

در امر تبليغات محيطي فدراسيون فوتبال خود مسائل را پيگيري مي‌کند. در موضوع حق پخش هم در صحبتي که با آقاي علي‌عسگري، رئيس صداوسيما داشتيم، قرار شد سياست برد- برد را طراحي و اجرا کنيم که بر سر کليات توافق کرديم و فقط بايد درباره جزئيات به توافق برسيم.» در مقابل اين حرف‌ها اما وقتي حرف‌هاي چند روز پيش جواد خياباني را به ياد مي‌آوريم، چيزي براي اميدواري نمي‌ماند.

 

خياباني که عضو سازمان صداوسيماست گفته بود: «تلويزيون ايران رسانه ملي است و بابت پخش مستقيم يا اصلا پخش رقابت‌هاي ورزشي از مردم پولي دريافت نمي‌کند پس ‏دليلي ندارد حق پخش تلويزيوني هم پرداخت کند‎. اين درست که تلويزيون براي بازي‌‏هاي پرسپوليس و استقلال آگهي دريافت مي‌کند اما رسانه ملي مسابقات تکواندو، کاراته و ديگر رشته‌ها را هم پخش ‏مي‌کند.

 

از طرفي اگر تلويزيون مسابقات فوتبال را پخش نکند آيا خود فوتبال قادر به گرفتن آگهي خواهد بود؟» حرف‌هاي خياباني البته بازتاب‌هاي مثبتي نداشت و خيلي از کارشناسان جواب‌هاي درستي به او دادند. او هم ترجيح داد سکوت کند. به‌هرحال اگر خياباني را در صداوسيما «مشتي نمونه خروار» بدانيم مشخص است که موضع مديران تلويزيون درباره حق پخش چيست. از طرفي اين که موضوع حق پخش بالاخره وارد ارگان مهمي مثل مجلس شوراي اسلامي هم شده باعث مي‌شود کمي از نااميدي‌ها کم شود.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۲۱ خرداد
    دوستانه
    جمهوری چک - مقدونیه
    ۱۹:۳۰
  • لیگ آزادگان
    مس سونگون - مس کرمان
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    آریو اسلامشهر - استقلال آبی پوش ملاثانی
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - دریا بابل
    ۲۰:۰۰
  • لیگ آزادگان
    داماش گیلان - سایپا
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    هلند - ایسلند
    ۲۲:۱۵
  • دوستانه
    لهستان - ترکیه
    ۲۲:۱۵
  • سه شنبه ۲۲ خرداد
    مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ژاپن - سوریه
    ۱۳:۴۴
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کره جنوبی - چین
    ۱۴:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    استرالیا - فلسطین
    ۱۵:۴۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    قطر - هند
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کویت - افغانستان
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ایران - ازبکستان
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    امارات - بحرین
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    عربستان - اردن
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    پرتغال - جمهوری ایرلند
    ۲۲:۱۵
ویژه سرپوش