جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۴۸ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۳۴۹
لیگ برتر و جام حذفی

خطیر: حسینی شرط گذاشت که رحمتی برود و گلر خوب هم نگیریم/خطیر اظهارات خودش را تکذیب کرد

علی خطیر,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
خانه منشا را با تختخواب شکسته تحویل گرفتیم/ از طارق همام نامه سفید امضا داشتم، پولش را بازگرداند.

جدایی ۱۰ بازیکن استقلال از این تیم در ابتدای فصل جاری، موضوعی است که ناکامی‌های آبی‌ها را به آن ربط می‌دهند. همین موضوع منجر به درگیری وریا غفوری و علی خطیر هم شد، ماجرا به صحبت‌هایی مربوط می‌شود که وریا پس از دربی عنوان کرد و گفت کسی که باعث جدایی ۱۰ بازیکن استقلال شد، استعفا کرده و رفته و او باید پاسخگو باشد. خطیر اما یک روز بعد پاسخ غفوری را داد تا کاپیتان استقلال، معاون ورزشی پیشین این باشگاه را تهدید به شکایت کند. خطیر حالا در سوئیس حضور دارد و از آنجا اخبار را دنبال می‌کند. به بهانه اتفاقاتی که این روزها برای آبی‌ها رخ داده، با معاون سابق آبی‌ها همکلام شدیم. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با علی خطیر را بخوانید.

برخی اعتقاد دارند جدایی چندین بازیکن از استقلال منجر به ضعیف شدن این تیم شد، می‌خواهیم در این گفت‌وگو دلایل جدایی بازیکنان را به تفکیک بگویید. ابتدا دلیل جدایی ایسما را بیان کنید.

ایسما با قراردادی به مدت یک فصل و نیم و یک سال قابل‌تمدید به استقلال آمد. مبلغ قرارداد نیم‌فصل اول او ۲۰۰ هزار دلار و قرارداد این فصل او نیز ۵۰۰ هزار دلار بود؛ بنابراین او قرارداد سنگینی داشت و از سوی دیگر هجمه‌ها به او و حمله هواداران به دلایلی مثل چاقی باعث شد او را از دست بدهیم. ضمن اینکه ایسما سه ماه از باشگاه هیچ پولی دریافت نکرده بود و شرایط فسخ را داشت، بنابراین در پایان فصل تصمیم به جدایی گرفت و این تصمیم دوطرفه بود.

و احتمالا یک شکایت دیگر به سایر شکایات از فوتبال ایران اضافه شد.

این مشکل فوتبال کشور است، من یک‌بار به فتحی گفتم با سلطانی‌فر صحبت کن که استقلال و پرسپولیس هیچ بازیکن و مربی خارجی نگیرند، زیرا منابع مالی لازم را برای تامین هزینه‌ها نداریم.

آیاندا پاتوسی، فصل گذشته یکی از بهترین بازیکنان استقلال بود، اما درنهایت به عجمان پیوست، اتفاقی که واکنش هواداران را هم در پی داشت. واقعا شرایط حفظ او را نداشتید؟

پاتوسی به صورت قرضی به استقلال آمد و بند خرید دائم او ۳۵۰ هزار دلار بود، اما پرونده مربوط به پروپئیچ با زمانی که پاتوسی برای پرداخت پولش تعیین کرده بود، همزمان شد. باشگاه از فروش اللهیار صیادمنش توانسته بود ۴۰۰ هزار دلار ذخیره کند، بنابراین یا باید پول پروپئیچ را می‌دادیم یا پاتوسی.

اما فیفا پرداخت پروپئیچ را برعهده گرفته بود.

آن زمان هنوز فیفا این مبلغ را پرداخت نکرده بود، من یک هفته پیش از پایان پرونده پروپئیچ پیشنهاد کردم که فتحی با وزیر صحبت کند و وزیر با تاج هماهنگ کند که من نماینده فدراسیون برای پیگیری پول فدراسیون باشم. در آن یک هفته تمام تلاشم را کردم که فیفا پول را بدهد، از سوی دیگر استقلال پول پروپئیچ را به سفارت ایران در کرواسی فرستاده بود. درنهایت فیفا پذیرفت از طلب استقلال در فیفا، مبلغ را پرداخت کند. در این فاصله فرصت پرداخت پول به پاتوسی تمام شد و وقتی خواستیم با او مذاکره کنیم متوجه شدیم با عجمان مذاکره کرده و به این تیم پیوسته است.

دومین بازیکنی که بسیاری از هواداران از جدایی‌اش دلخور شدند، طارق همام، ستاره عراقی تیم استقلال بود. شنیده‌ایم او تمایل زیادی برای ماندن داشت، اما باشگاه اجازه نداد.

طارق همام ۱۰ ماه حقوق نگرفته بود، او یک وکیل آمریکایی داشت و در تاریخ ۱۳ می‌(یک هفته بعد از اخراج) قراردادش را یکطرفه فسخ کرد. طارق همام در یک سال ۳۰ هزار دلار دریافت کرد، درحالی که قراردادش ۲۰۰ هزار دلار، مبلغ قرارداد امسالش ۲۵۰ هزار دلار و قرارداد سال بعد او هم ۲۵۰ هزار دلار بود و اگر جریمه‌هایش را کسر کنیم، درواقع او می‌توانست با باشگاه الزورا قرارداد ببندد و ۶۵۰ هزار دلار از باشگاه استقلال دریافت کند. ما به‌واسطه ارتباط با وکیل او، همام را به ایران کشاندیم و او در جلسه هیات‌مدیره شرکت کرد. در همان جلسه که پنجشنبه هم برگزار شد به او قول دادند شنبه طلبش را پرداخت کنند، اما تا دوشنبه در ایران ماند و هیچ پولی دریافت نکرد.

اما شکایتی از باشگاه استقلال نکرد، او هم در آینده از این باشگاه شکایت خواهد کرد یا توافقی جدا شد؟

بیان کردن این موضوع یک مقدار بی‌اخلاقی است، اما او آدم ترسویی بود و از سوی دیگر یک نامه سفیدامضا دست من داشت، به‌واسطه همان نامه گفتم بیا قرارداد را فسخ کن، همه پول را برگردان و برو. او همین کار را کرد و حتی گفت من حاضرم دوباره در استقلال بمانم، اما تمام پولم را بدهید. درواقع او برای یک سال مبلغ صفر ریال را از باشگاه استقلال دریافت کرد، من تمایل همام را به بازگشت اعلام کردم، اما ظاهرا هیچ پیگیری‌ای از سوی باشگاه انجام نشده است. اگر او ۳۰۰ هزار دلار (مبلغ قرارداد سال گذشته و بخشی از قرارداد امسالش) را دریافت می‌کرد، در این تیم ماندگار می‌شد.

شاید جنجالی‌ترین تغییر در استقلال مربوط به جدایی پژمان منتظری و مهدی رحمتی باشد، بازیکنانی که به‌نوعی وزنه این تیم بودند، اما به‌سادگی آنها را از دست دادید.

استراماچونی در اردوی ترکیه اعلام کرد پژمان منتظری و مهدی رحمتی را می‌خواهد. او می‌گفت من برای تیمم بزرگ‌تر می‌خواهم و رحمتی را با بوفون مقایسه می‌کرد. من از دست پژمان دلخور بودم و به همین دلیل به او زنگ نزدم، اما فتحی با منتظری تماس گرفت تا در تیم بماند، اما ظاهرا پاسخگو نبوده، رحمتی هم به‌واسطه فحاشی هواداران ناراحت بود، من چندبار با او صحبت کردم و گفت می‌آیم قرارداد می‌بندیم. نگران نباش، می‌مانم، اما متوجه شدیم با شهرخودرو قرارداد بسته و از استقلال جدا شده است.

گفته می‌شود بندی در قرارداد حسینی وجود داشت که به باشگاه اجازه نمی‌داد گلر یک جذب کنند و رحمتی را هم نگه دارند، این موضوع را تایید می‌کنید؟

من نمی‌خواهم بحث حاشیه‌ای بکنم، اما به هرحال این مورد بوده، هرچند نمی‌خواهم به گذشته برگردم و بیش از این درباره آن ماجرا صحبت کنم.

چرا هیات‌مدیره با جدایی رحمتی مخالفت نکرد؟

هیات‌مدیره از قبل اعلام کرده بود که ۶ بازیکن باید از تیم جدا شوند. به همین دلیل چندان هم با جدایی آنها مخالف نبودند.

کدام بازیکنان؟

مهدی رحمتی، پژمان منتظری، خسرو حیدری، علی کریمی، فرشید باقری و محسن کریمی بازیکنانی بودند که هیات‌مدیره اعلام کرده بود باید در لیست خروج باشند.

فرشاد محمدی‌مهر و میثم تیموری هم از امیدهای هواداران استقلال در فصل گذشته بودند، اما انتظارات را برآورده نکردند و درنهایت هم جدا شدند. آنها بند خاصی در قراردادشان نداشتند که منجر به شکایت شود؟

فرشاد محمدی‌مهر و میثم تیموری حدود یک هفته با تیم تمرین کردند و یک روز بدون اطلاع باشگاه نزد استراماچونی رفتند و به او گفتند حق ما خورده شده است، استرا گفت من درباره شما نظر نمی‌دهم، اما اگر خوب باشید، حق‌تان را می‌دهم. تیموری بلافاصله پست می‌گذارد و از گروه تیم لفت می‌دهد. محمدی‌مهر هم چند روز بعد و به محض اینکه وریا غفوری قراردادش را بست، اعلام جدایی کرد و رفت. ما از آنها خواستیم قرارداد قرضی ببندند، اما با التماس، قطعی فسخ کردند و رفتند. هرکدام از آنها نفری ۵۰۰-۴۰۰ میلیون تومان از طلب‌شان را بخشیدند و رفتند و این‌گونه نبود که رایگان بروند.

آرمین سهرابیان پس از جدایی اعلام کرد استرا او را می‌خواست، روح‌الله باقری هم در شهرخودرو می‌درخشد. به نظرتان این دو بازیکن را به‌سادگی از دست ندادید؟

استراماچونی اعلام کرد که آرمین سهرابیان، رضا کریمی و روح‌الله باقری را نیاز ندارد و آنها را کنار گذاشت. من به خاطر آرمین یک‌بار با استرا صحبت کردم ولی گفت علی در این‌باره با من صحبت نکن. او اعلام کرد تو حق داری بازیکنت را نگه داری و می‌توانی برای او مربی بگیری، اما من نیازی به این بازیکنان ندارم.

جدایی یاغی تیم هم اتفاق عجیبی بود، هرچند منشا هرگز نتوانست بازیکنی باشد که در پیکان بود.

منشا حاشیه‌های وحشتناکی داشت. او هم افت فنی کرده بود و هم حاشیه داشت که نمی‌توانم درباره آنها صحبت کنم، اما همینقدر بگویم روزی که خانه او را تحویل گرفتیم، دو تخت دو نفره را از وسط شکسته بود!

اللهیار صیادمنش الماس استقلال بود. او می‌توانست یکی از ستاره‌های این تیم در آینده باشد، اما فروخته شد. فکر می‌کنید فروش چنین بازیکنی تصمیم درستی بود؟

اللهیار صیادمنش در ۲۸ فوریه (۹ اسفند) مصدوم شد و تحت درمان قرار گرفت. قبل از بازی الهلال گفتند مصدومیتش خوب شده، اما دوباره گفت درد دارم و نتوانست بازی کند. تمام گواهی حرف من، پست اینستاگرامی نوروزی، پزشک استقلال است که مصدومیت او را تایید می‌کند. همه‌جای دنیا یک مدیر خوب را با توانایی‌اش در جذب سرمایه می‌سنجند. صیادمنش تنها بازیکنی بود که از لیگ ایران ترانسفر شد. ما ۸۵۰ هزار دلار نقد و ۵۰ هزار دلار از کمپ فنرباغچه اعتبار گرفتیم. ضمن اینکه باشگاه ۲۰ درصد مبلغ ترانسفر صیادمنش از ترانسفر اول (از فنرباغچه به هر تیمی) و ۱۸ درصد از ترانسفر دوم او دریافت خواهد کرد. این معادل ۳ میلیون دلار ارزشگذاری شده است، هرچند فنرباغچه می‌تواند این دو بند را به ارزش ۴ میلیون دلار از استقلال بخرد. باشگاه اگر اللهیار را نمی‌فروخت، به مشکل مالی عجیبی برمی‌خورد و معضل بزرگی پیش می‌آمد.

می‌توانید به‌طور دقیق بگویید مبلغ قرارداد صیادمنش را صرف خرید کدام بازیکن‌ها کردید؟

حدود ۳۰۰ هزار دلار به شفر و دستیارانش داده شد، قسط دوم او به سفارت رفت تا به پاتوسی پرداخت شود، اما درنهایت فیفا طلب پاتوسی را داد و آن پول به باشگاه برگشت. در ادامه من جدا شدم و نمی‌دانم این پول کجا هزینه شد.

در همان روزها می‌گفتند شما هافبک تیم ملی را هم به خدمت خواهید گرفت، شایعات درباره سعید عزت‌اللهی بود، این موضوع صحت دارد؟

ما با سعید عزت‌اللهی مذاکره کردیم، زیرا استراماچونی با مدیر ورزشی ردینگ رفاقت داشت و او گفته بود حتما عزت‌اللهی را بخر، زیرا بازیکن باکیفیتی است. استراماچونی با من صحبت و این موضوع را مطرح کرد. من با عزت‌اللهی مذاکره کردم. او دودل بود و به نظرم اگر یک مقدار بیشتر کار می‌کردیم می‌توانستیم او را جذب کنیم، اما متاسفانه نشد.

گفتید علی کریمی هم در لیست خروجی‌های استقلال بود، اما درنهایت ماند و پنالتی دربی را هم از دست داد. او چرا جدا نشد؟

نمی‌دانم در جریان این موضوع نیستم، اما به خاطر دارم وقتی در بازی الهلال در ابوظبی با کریمی صحبت کردم، گفت نمی‌خواهم در ایران بمانم و می‌روم.

به نظرم امید ابراهیمی گزینه بهتری برای جایگزینی علی کریمی بود. او جنگنده‌تر است و تقابل‌های یک درمقابل یک را به‌سادگی نمی‌بازد.

من با واسطه با امید ابراهیمی صحبت کردم و آن روزهایی که در استقلال بودم بحث جدایی ابراهیمی از الاهلی مطرح نبود. با خسرو حیدری صحبت کردم و او گفت امید قصد بازگشت ندارد، اما پس از آنکه من از استقلال رفتم ماجرای جدایی ابراهیمی هم مطرح شد و دیر شده بود.

در گفت‌وگویی که با دی مارتزیو داشتم، می‌گفت استراماچونی پس از جدایی شما، تصمیم به جدایی گرفت، ظاهرا پشتگرمی او بودید. چرا از این تیم جدا شدید؟

استراماچونی از دست من ناراحت است، زیرا من او را به ایران آوردم، اما حاضر نشدم به خاطر سختی شرایط در این تیم بمانم. من به او حق می‌دهم، اما برای رفتن خودم دلایل خاصی داشتم. من همان روز که وارد ایران شد، گفتم می‌خواهم بروم، اما گفت یک ماه بمان و بعد برو. من ماندم و راس یک ماه رفتم، زیرا احساس می‌کردم آدم بد داستان من شده‌ام و آنها که باید پاسخگو باشند، از این تیم رفته‌اند.

واکنش علی خطیر، معاون سابق باشگاه استقلال به مصاحبه جنجالی که به تازگی از او منتشر شده

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش