یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۲۷ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۶۲۵
لژیونرها

پدیده جوان فوتبال ایران در سوپرلیگ چقدر شانس بازی دارد؟

صیـاد گرفتـار در باغچــه پرستـاره

الهیار صیادمنش,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لژیونرها

شاید در تمام سال‌های گذشته و همین حالا فوتبالیست‌های مهم‌تر و بهتری از اللهیار صیادمنش هم داشته‌ایم که قرار بوده در سوپرلیگ ترکیه بازی کنند یا اگر به یکی از تیم‌های این لیگ هیجان‌انگیز کوچ کرده‌اند سر از یکی از سه باشگاه پرطرفدار استانبول درنیاورده‌اند و طعم قرابت با هواداران تیفوسی آنها را نچشیده‌اند.

در بیست سال اخیر بسیاری از بهترین‌های فوتبال ایران در راه ترانسفر به سوپر لیگ ترکیه ناکام بوده‌اند یا بعضی از آنها مثل حامد کاویانپور، سهراب بختیاری‌زاده و رضا شاهرودی که از دروازه‌های مرز شمال غربی عبور کرده‌اند به تیم‌های متوسطی مثل کایسری اسپور یا آلتای ازمیر پیوسته‌اند. در سال‌های اخیر استعداد در رفته‌ای مثل پیام صادقیان هم به ترکیه رسید یا فصل قبل سیدمجید حسینی و وحید امیری بعد از درخشش در جام جهانی، سوپرلیگی شدند اما هیچ‌کدام به استانبول و یکی از غول‌های پرطرفدارش نرسیدند.

فصل قبل نیز شایعه حضور بیرانوند در فنرباغچه و بعد بشیکتاش مطرح شد یا در نقل و انتقالات زمستانی صحبت از مهاجرت کریم باقری به بشیکتاش کاملا جدی شده بود اما به واقعیت نینجامید تا اینکه یک پسر ۱۸ ساله نخستین بازیکن ایرانی باشد که به فنرباغچه بزرگ رسیده است. اللهیار صیادمنش که برای فوتبال‌دوستان ایرانی در جام جهانی نوجوانان در هند چهره شد و تنها بعد از انجام ۱۵ بازی نصف و نیمه برای استقلال و با وجود یک دوره نسبتا طولانی مصدومیت، سر از باشگاهی درآورد که بسیاری از برجسته‌ترین فوتبالیست‌های ایرانی را نپذیرفت یا نخواست.

اللهیار در ۱۸ سالگی تبدیل به مهم‌ترین ترانسفر فوتبال ایران شد و به باشگاهی رسید که نه به خاطر ستاره‌ها و طرفدارانش بلکه به دلیل ۱۱۲ سال قدمتش و فعالیت در ۱۰ رشته ورزشی دیگر غیر از فوتبال، یکی از مهم‌ترین باشگاه‌های شرق اروپاست. فنرباغچه که ۲۳۰ مسابقه در رقابت‌های مختلف اروپایی انجام داده با ۱۹ قهرمانی در سوپرلیگ ترکیه بعد از گالاتاسرای دومین باشگاه پرافتخار بالاترین سطح فوتبال ترکیه به حساب می‌آید و طی دو دهه اخیر ستاره‌های برجسته‌ای را جذب کرده است.

مسوولان این باشگاه حالا نقشه راه تازه‌ای را دنبال می‌کنند و با قرارداد بلندمدت و هزینه قابل توجه برای او دنبال استفاده چندجانبه از این بازیکن هستند. آنها استعداد پرانرژی و پرهیجان فوتبال ایران را برای مدتی طولانی به خدمت گرفته‌اند و احتمالا بعد از یکی دو فصل پرورش او را به باشگاه‌های دیگر قرض خواهند داد. درست مثل بیشتر باشگاه‌‌های بزرگ اروپایی در قبال بازیکنان جوان و استعدادهایی که در آکادمی خود پرورش می‌دهند یا از آکادمی باشگاه‌های دیگر می‌خرند، همه جوره از این طریق سود می‌برند.

با این حساب و در نظر گرفتن بزرگی و ویژگی این انتقال برای یک جوان ۱۸ ساله ایرانی آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که در فصل پیش روی سوپرلیگ ترکیه نباید منتظر حضور اللهیار در ترکیب فنر باشیم و اگر اینگونه شد هیچ‌کس حتی خود صیادمنش حق ناامیدی و نگرانی ندارد.

این مساله زمانی رنگ حقیقت به خود خواهد گرفت که بدانیم در تیم پرستاره بندر استانبول حتی برخی از بهترین نفرات نیز فرصت چندانی برای بازی پیدا نخواهند کرد و بازی نکردن صیادمنش در فصل پیش رو و حتی فصل بعد از آن اصلا عجیب و غیر معمول نخواهد بود.

فنرباغچه برای شروع فصل تازه ۹ بازیکن جدید به خدمت گرفته که یکی از آنها و البته جوان‌ترین‌شان صیادمنش است. اللهیار در پست وینگر و مهاجم نوک بازی می‌کند و اگر قرار باشد جذب نفرات جدید برای او مهم باشد باید بدانیم از ۸ بازیکن تازه‌وارد به این تیم فقط دو بازیکن مدافعند و بقیه در خط میانی و حمله بازی می‌کنند.

البته اللهیار باید خوشحال باشد که با رفتن جمعی از ستاره‌های نامدار فنرباغچه شاید دریچه کوچکی برای بازی کردن او در ترکیب اصلی باز شود . امسال ۶ بازیکن از فنر جدا شده‌اند که هر ۶ بازیکن در خط میانی و حمله بازی می‌کردند. مهم‌ترین‌شان روبرتو سولدادو مهاجم مشهور تیم ملی اسپانیا بود. بازیکنی که با سابقه حضور در ویارئال، تاتنهام و والنسیا به استانبول آمد و طی ۴۷ بازی ۱۵ گل زد و رفت. متیو والبوئنا وینگر کوتاه‌قامت پرحاشیه فرانسوی که از تیم ملی کشورش اخراج شد نیز جزو جدا شده‌های فنر به حساب می‌آید. والبوئنا بعد از انجام ۵۱ بازی و ثبت ۱۰ گل در فنرباغچه راهی المپیاکوس یونان شد.

آندره آیو ستاره تیم ملی غنا هم فصل قبل بازی‌های زیادی به‌عنوان وینگر در فنر انجام داد اما او نیز جزو جدا شده‌هاست. آیو که طی ۲۷ بازی ۵ گل در این تیم ترکیه‌ای به ثمر رساند به سوانسی انگلیس پیوسته است.

جدا از این چهره‌های سرشناس، یاسین بنزیا هافبک میانی که در تمام تیم‌های پایه فرانسه بازی کرد اما برای تیم ملی الجزایر به میدان رفت به باشگاه خودش لیل برگشت.

اسلام سلیمانی بازیکن تیم ملی الجزایر هم که در نقش مهاجم نوک در ۱۴ بازی فقط یک گل برای فنر به ثمر رساند به باشگاه خودش لستر برگشت تا احتمالا به تیمی دیگر قرض داده شود.

دیگر بازیکنی که از فنر جدا شد اما چندان نمی‌تواند برای اللهیار مهم باشد مهمت توپال نام دارد. این هافبک دفاعی که یازده سال است ملی‌پوش به حساب می‌آید بعد از ۷ فصل حضور در فنر با هواداران این تیم خداحافظی کرد.

اما در نقطه مقابل جمع بازیکنانی که به فنر باغچه آمده‌اند و به نوعی رقیب اللهیار برای بازی کردن به حساب می‌آیند واقعا جمع است! مسوولان فنر فعلا ۵ بازیکن خود را که به تیم‌های دیگر قرض داده بودند برگردانده‌اند اما بعید نیست بخشی از این ۵ نفر یا شاید همه آنها دوباره به تیم‌های دیگر قرض داده شوند تا تیم این فصل ارسون سانال خلوت شود.

باریچ الیچی هافبک تیم ملی زیر ۲۱ سال ترکیه یکی از آنهاست که بعد از حضور در مالتیااسپور برگشته است. صمد کاراکوچ دیگر هافبک جوانی که او هم در تمام تیم‌های پایه ترکیه بازی کرده به علاوه احمتان کوزه مهاجمی که به بولااسپور قرض داده شده بود فعلا در فهرست فنر دیده می‌شوند و شاید مهم‌ترین رقبای فعلی اللهیار باشند.

دیگو ریس مدافع مکزیکی است که از لگانس به فنر برگشته و البته بازگشتش دخلی به صیادمنش ندارد . بازگشت اوزان طوفان ملی‌پوش ترکیه‌ای از آلانیااسپور که در وینگر راست بازی می‌کند اما می‌تواند برای اللهیار خبر بدی باشد. مورات ساغلام هم که از تیم دوم ولفسبورگ برگشت خورده دیگر بازیکن خط میانی فنر خواهد بود که البته شاید باز هم قرض داده شود.

در فهرست خریدهای این فصل فنر نام امره بلوز اوغلو هافبک ۳۸ ساله و باسابقه فوتبال ترکیه هم دیده می‌شود. امره سومین مقطع حضورش در فنر را آغاز خواهد کرد که البته هم در میانه خط هافبک بازی می‌کند هم سن و سال بالایی دارد و بعید است بازیکن اصلی باشد.

اما مهم‌ترین خرید این فصل فنرباغچه مکس کروزه مهاجم شناخته شده آلمانی است که زمانی به تیم ملی آلمان هم دعوت می‌شد و ۱۴ بازی برای مانشافت انجام داده است. مهاجم سابق گلادباخ، ولفسبورگ و وردربرمن که آمده جای سولدادو اسپانیایی را بگیرد احتمالا شماره ۹ ثابت فنر در فصل پیش‌رو خواهد بود.

ارسون یانال سرمربی فنرباغچه فصل قبل به خاطر تعدد بازیکنان خط میانی‌اش بعضا با یک مهاجم نوک بازی می‌کرد اما به تناوب از سیستم‌های۳-۳-۴، ۱-۳-۲-۴ و ۱-۵-۴ استفاده کرده بود و شاید اللهیار باید منتظر باشد تا به‌عنوان وینگر به میدان برود نه مهاجم که در این راه غیر از بازیکنان تازه‌وارد باید با چهره‌های مهم و مطرحی رقابت کند که از فصل قبل در این تیم حضور داشته‌اند.

مهم‌ترین وینگر فنرباغچه کسی نیست جز ویکتور موزس که تا همین سال گذشته میلادی به تیم ملی نیجریه دعوت می‌شد. موزس که ۹ فصل در لیگ برتر انگلیس و در تیم‌هایی مثل کریستال پالاس، استوک، ویگان، لیورپول و بیشتر از بقیه چلسی بازی کرده حال یکی از ستاره‌های فنر به حساب می‌آید. او فصل قبل طی ۱۴ بازی ۴ گل برای این تیم به ثمر رساند و احتمالا پست وینگر راست را دو قبضه در اختیار خواهد گرفت.

وینگر خطرناک دیگری که فصل قبل در خیلی از مسابقات به میدان رفت نبیل دیرار بازیکن قدبلند تیم ملی مراکش است که با سابقه چند فصل حضور در موناکو به فنر پیوست و با شماره ۱۷ این تیم طی ۴۵ بازی ۵ گل به ثمر رساند.

فصل قبل سرمربی فنر از میها زاجچ اسلوونیایی که پیراهن شماره ۲۱ را به تن می‌کند در برخی مسابقات به‌عنوان مهاجم نوک استفاده کرد در حالی که این بازیکن در پست ۱۰ بازی می‌کند. این ملی پوش اسلوونیایی فصل قبل با ۶ میلیون پوند از امپولی آمده و سابقه بازی در سری آ را هم در کارنامه دارد.

در خط میانی فنر چهره‌های شاخص دیگری هم حضور دارند. مثلا جیلسون سیگوئرا برزیلی که قرضی به فنر آمده بود و در ۱۹ بازی دو گل زد یا ایسلا ستاره شیلیایی جزو مهم‌ترین نفرات این تیم پرطرفدار استانبول به حساب می‌آیند که عرصه را برای جوان لپ سرخ فوتبال ایران تنگ خواهند کرد. با همه سختی‌ها و اسم‌های مهمی که به میان آمد اللهیار می‌تواند سورپرایز این فصل فنر باشد. او جهشی خیره کننده در استقلال داشت و با پرشی بلند سر از باشگاهی بزرگ در‌آورد. پس چرا نباید منتظر شکستن تمام حدس و گمان‌ها و قواعد نانوشته اما مرسوم فوتبالی باشیم و او را در ترکیب فنر ببینیم؟

iran-varzeshi.com
  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۲ دی
    لیگ برتر استرالیا
    وسترن سیدنی - ولینگتون فونیکس
    ۰۹:۳۰
  • اردیویسه هلند
    اسپارتا روتردام - آژاکس
    ۱۴:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    آاس رم - پارما
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    صنعتگران امید - پیکان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    مس رفسنجان - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    پاس گرگان - چادرملو اردکان
    ۱۶:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - آلاوس
    ۱۶:۳۰
  • اردیویسه هلند
    پی اس وی آیندهوون - فاینورد
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستر یونایتد - بورنموث
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - چلسی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ساوتهمپتون
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - ولورهمپتون
    ۱۷:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - سویا
    ۱۸:۴۵
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - لیورپول
    ۲۰:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ولفسبورگ - دورتموند
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    آتالانتا - امپولی
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    لگانس - ویارئال
    ۲۱:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    مونزا - یوونتوس
    ۲۳:۱۵
  • جام حذفی فرانسه
    لانس - پاری سن ژرمن
    ۲۳:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال بتیس - رایو وایه کانو
    ۲۳:۳۰
  • دوشنبه ۳ دی
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ساکرامنتو کینگز - ایندیانا پیسرز
    ۰۲:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    مک آرتور - سنترال مارینرز
    ۱۱:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    -
    ۱۴:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پایش پارت شاهرود - آینده سازان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - پترو نوین ماهشهر
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پالایش نفت آبادان - کاله
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    شهرداری گرگان - آسمان ولایت مشهد
    ۱۶:۱۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    مهگل البرز - گلنور اصفهان
    ۱۷:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - اودینزه
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    بنفیکا - استوریل
    ۲۲:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - کومو
    ۲۳:۱۵
ویژه سرپوش