به گزارش دیدهبان ایران، سی و یکمین مجمع عمومی فدراسیون فوتبال در روز یکشنبه ۲۵ آذرماه سال جاری برگزار شد. در بخشی از این نشست بدون اعلام قبلی، مالکیت سازمان لیگ به رایگیری اعضا گذاشته شد که با ۴۴ رای از ۸۰ رای، به تصویب رسید. این در حالی است که پیش از برگزاری مجمع، چنین موضوعی در دستور جلسه قرار نداشت. به همین ترتیب در اتفاقی ناگهانی در اواخر دومین دوره ریاست مهدی تاج در فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ از مالکیت فدراسیون فوتبال خارج شد و استقلال پیدا کرد.
این در حالی است که پیش از این هم حسابرسان سه ایراد به صورتهای مالی فدراسیون فوتبال داشتند. یکی از آنها نبود اثری از سازمان لیگ در اسناد مالی فدراسیون بود. در واقع حسابرسان خواستار ارائه صورت مالی تلفیقی بودند، یعنی طبق نظر کمیته حسابرسی، صورتهای مالی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ باید به صورت تلفیقی در اختیار این کمیته قرار میگرفت، اما این اتفاق نیفتاد.
در چنین شرایطی و با توجه به این که مدیران اصلی فوتبال و رئیس سازمان لیگ تمایلی برای ارائه صورت مالی و شفافیت این سازمان ندارند، سریعا به دنبال سناریوی استقلال آن رفتند.
حتی اگر قرار بر چنین تصمیمی بود، طبق قانون حداقل باید ۵۰ روز قبل به اعضای مجمع اعلام میشد که چنین تصمیمی در دستور کار جلسه است؛ اما مشخص نیست چرا حدود ۳۰ تن از اعضای مجمع قبل از نشست در نامهای به هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال درخواست دادهاند که در مجمع درباره استقلال سازمان لیگ رایگیری صورت گیرد!
اما در حالی که اولا رایگیری برای استقلال سازمان لیگ از قبل به عنوان دستور کار جلسه مجمع عمومی عادی فدراسیون فوتبال مطرح شد و ثانیا طبق قانون در موارد مربوط به اساسنامه (مانند جدا شدن سازمان لیگ از فدراسیون فوتبال) باید مجمع عمومی فوقالعاده تشکیل شود و چنین تصمیماتی حائز دوم سوم آرا باشد، اما روز ۲۵ آذر با رای ناپلئونی یعنی ۴۴ رای از ۸۰ عضو مجمع عمومی، سازمان لیگ از فدراسیون فوتبال جدا شد.
سازمان لیگ با جدا شدن از فدراسیون از حسابرسی معاف نشده است
در همین راستا رسول باختر، کارشناس حقوقی فوتبال درباره چگونگی استقلال سازمان لیگ، به خبرنگار دیدهبان ایران گفت: به فرض این که در مجمع آذرماه هم سازمان لیگ مستقل شده باشد، حسابرسی شرایط مالی و مسائل اینچینی، قطعا تا زمان استقلالش باید توسط حسابرس رسمی انجام میشد. حتی ما اگر به فرض بگوییم این سازمان میتواند جدا شود، باید صورتهای مالی تا روز جدایی لحاظ شود، یعنی حسابرسی سازمان لیگ تا زمان استقلالش باید توسط حسابرس فدراسیون فوتبال انجام میشد، اما بعد از آن شخصیت حقوقی مستقلی میداشت و درباره حسابرسی آن دیگر نیازی نبود به حسابرسان فدراسیون فوتبال جوابی بدهند.
وی ادامه داد: فارغ از این که این نحوه استقلال درست است یا خیر، آیا این که میتوانستند در مجمع عمومی عادی فدراسیون چنین تصمیمی را بگیرند یا خیر، نکته اصلی فعلا این است که باید حسابرسی را توسط همان حسابرس فدراسیون فوتبال انجام بدهد، یعنی همین حالا هم باید حسابرسی سازمان لیگ تا زمان قبل از استقلال از فدراسیون فوتبال انجام شود، یعنی باید موارد مالیاش توسط حسابرس رسمی بررسی شود و بعد در مجمع عمومی تصویب شود. حتی به فرض این که نحوه جدا شدن سازمان لیگ از فدراسیون فوتبال را قانونی بدانیم، بازهم باید این عمل عمل انجام شود، زیرا تمام اشخاص حقوقی مطابق قانون چنین الزامی را دارند!
این کارشناس حقوقی درباره این که آیا بعد استقلال از فدراسیون فوتبال، امکان حسابرسی از سازمان لیگ وجود دارد یا خیر، اذعان کرد: حتما هنوز هم این امکان وجود دارد، این که فکر کنیم به دلیل مستقل بودن، دیگر نیاز به چنین کاری نیست، اشتباه است. با نظر به وضعیت و فعالیت سازمان لیگ نهادهای زیادی است که در مورد مسائل مالی میتوانند در این زمینه ورود کنند.
باختر با اشاره به عدم ذکر چنین موضوعی در دستور کار جلسه مجمع پیش از برگزاری جلسه، گفت: در مورد تصمیمگیری باید بررسی شود آیا در مورد استقلال سازمان لیگ، چیزی در آگهی دعوت مجمع عمومی فدراسیون فوتبال قید شده است یا خیر؟ به فرض عدم وجود در آگهی دعوت، باید دید آیا نسبت به اضافه شدن این بند به دستور کار جلسه، نظرسنجی و رایگیری انجام شده است یا خیر. ضمن این که ۴۴ رای از ۸۰ رای میتواند مسموع باشد یا خیر. این موارد را باید نکته نکته بررسی کنیم.
باید ۵۴ نفر به مصوبه استقلال سازمان لیگ رای میدادند، نه ۴۴ نفر
در این میان باید توجه داشت از آن جایی که طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ زیر مجموعه آن است و حداقل تا پیش از رایگیری روز ۲۵ آذر استقلالی از خود نداشت، بنابراین باید اعضای مجمع باید در مورد آن رایگیری کنند. در چنین شرایطی آیا ۴۴ رای از ۸۰ رای، واجد شرایط تصویب چنین مصوبهای در مجمع عمومی فدراسیون بود؟
باختر در پاسخ به این سوال گفت: زمانی که قرار است درباره تغییرات مربوط به اساسنامه تصمیمگیری شود، باید دو سوم اعضای مجمع به موضوع مد نظر رای بدهند. قطعا ۴۴ رای از ۸۰ رای، دو سوم نیست و دو سوم ۸۰ نفر حداقل ۵۴ نفر است، بنابراین میتوان درباره اصل رایگیری درباره استقلال سازمان لیگ از فدراسیون نیز ایراد حقوقی وارد کرد.
لازم به ذکر است که پیش از این هم عبدالرحمن شاهحسینی در گفتوگوی اختصاصی با دیدهبان ایران، یکی از راهکارهای تقویت فدراسیون فوتبال و شائبههای انتخاباتی آن را افزایش تعداد نفرات حاضر در مجمع اعلام کرده بود. براساس نظر این مقام پیشین تعداد اعضای مجمع باید به ۲۵۰ نفر برسد: «باید تعداد اعضای مجمع فوتبال مانند کشورهای صاحب سبک و الگوی فوتبال به ۲۵۰ تا ۲۷۰ نفر برسد، در این صورت، چنین انتخاباتی با این هیاهو و جنجال نخواهید دید، آن موقع اگر من با ۴۰ تا ۵۰ نفر لابی کنم، این لابی دیگر در رئیس شدن من تاثیر ندارد.»
وی همچنین خاطرنشان کرده بود که «تا زمانی اساسنامه شفاف و واضح نشود، این اوضاع هست. اساسنامه فدراسیون فوتبال طوری است که بزرگان فوتبال، تحصیلکردهها، پیشکسوتان و کسانی که به نظر خیلیها صلاحیت ورود به این انتخابات را داشتند، نمیتوانند ثبتنام کنند، در حالی که اگر آنها ورود میکردند، خیلی از اشخاص به خودشان اجازه ثبتنام نمیدادند.»
- 19
- 6