قیمت دلار و قیمت سکه ۹۷/۰۶/۱۵؛ به گزارش سرپوش، پنجمین روز هفته، صحنه اولین اصلاح قیمتی دلار در هفته جاری بود. دیروز دلار تا آستانه مرز ۱۵ هزارتومان رفت؛ ولی در مواجهه با این مرز، فروشها افزایش یافت و قیمت اصلاح شد. به گفته فعالان، معاملهگران در روزهای گذشته خریدهای سنگینی انجام دادند؛ در نتیجه روز پنجم هفته را با احتیاط بیشتری سپری کردند. روز گذشته سکه نیز اولین کاهش قیمتی در هفته جاری را تجربه کرد. سکهبازان در این هفته در خرید محتاطتر از بازیگران ارزی بودند؛ به طوری که حباب سکه کاهش یافت.
در پنجمین روز هفته، دلار اولین کاهش پس از ۸ افزایش متوالی را به ثبت رساند و سکه تمام بهار آزادی اولین کاهش پس از ۴ رشد پیاپی را تجربه کرد. روز چهارشنبه، دلار در ابتدای روز، معاملات خود را مانند روزهای دوشنبه و سهشنبه با هیجان زیادی آغاز کرد؛ حدود ساعت ۱۲ ظهر قیمت در میان فروشندگان ارز حاضر در خیابان فردوسی به ۱۴ هزار و ۸۰۰ تا ۱۵ هزار تومان رسیده بود، با این حال بازار که بدون معامله زیادی رشد را به خود دیده بود، اصلاح قیمتی را در پیش گرفت و حدود ساعت ۴ بعدازظهر حتی به زیر مرز ۱۴ هزار تومانی رفت. در واقع روز چهارشنبه دلار نتوانست بالای مرزی که بهعنوان «ابرمقاومت» شناخته میشد، پایدار بماند. ساعت ۵ بعدازظهر دلار در بازار آزاد ۱۳هزار و ۶۰۰تومان قیمت خورده بود که کاهشی ۲۰۰تومانی نسبت به قیمت روز سهشنبه را نشان میداد. روز گذشته سکه نیز اولین کاهش در هفته جاری را تجربه کرد. سکه در این روز ساعت ۵ بعدازظهر ۴ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان معامله میشد. این قیمت ۲۲۰ هزار تومان کمتر از نرخ بسته شده روز چهارم هفته بود. البته پس از ساعت ۵ بعدازظهر خریدها یک بار دیگر در بازار افزایش یافت تا قیمت سکه و دلار کمی رشد کند. با این حال، تا ساعت ۶ بعدازظهر همچنان قیمتها پایینتر از روز سهشنبه باقی ماندند.
به گفته فعالان، یکی از مهمترین عواملی که زمینهساز تغییر روند دلار شد، خریدهای زیاد روزهای قبل و افت تقاضا بالای مرز ۱۴ هزار تومانی بود. در کنار این، برخی دستورالعمل جدید بانک مرکزی مبنیبر آزاد شدن ورود اسکناس توسط صرافیها از محل منابع ارزی خریداری شده در سامانه نیما را در تغییر روند بازار موثر دانستند. معاملهگران احساس میکردند ممکن است تحتتاثیر این دستورالعمل، عرضه ارز در بازار افزایش یابد. این در حالی است که برخی دیگر عنوان میکردند در شرایط تحریمی ورود اسکناس به بازار دشوار خواهد بود و عده دیگری از بازیگران ارزی باور داشتند، صرافیها تا تضمین قضایی نداشته باشند، ممکن است تمایلی برای مشارکت در دستورالعمل بانک مرکزی از خود نشان ندهند. در مقابل، بیشتر معاملهگران فنی بازار اعتقاد داشتند، دلار از آنجا که به مرز ابرمقاومتی ۱۴ هزار تومانی رسید، با افزایش فروش و در نتیجه کاهش قیمت مواجه شد. به گفته آنها، دلار در روز یکشنبه بیش از ۵۰۰ تومان رشد کرد و در روزهای دوشنبه و سهشنبه میزان افزایش آن به بالای هزار تومان رسید؛ در نتیجه طبیعی بود که با رسیدن به یک مرز مقاومتی مهم معاملهگران حداقل بهصورت موقت، موقعیت فروش بگیرند و به دنبال مشخص شدن روند آینده بازار باشند.
البته نکته مهم آنجا بود که با وجودی که تقاضا در بازار کمتر از روزهای گذشته تحت تاثیر هیجانات بود با معاملات اندک قیمت حتی ساعاتی به نزدیکی مرز ۱۵ هزار تومانی رسید، ولی از آنجا که نتوانست بیش از یک روز بالای مرز ۱۴ هزار تومان باقی بماند، میتوان گفت مقاومت دلار در مرز ۱۴هزار تومانی همچنان معتبر است. بخش دیگری از فعالان، افزایش قیمت روزهای اخیر را ناشی از سفتهبازی و اثرگذاری نوسانگیران دانستهاند که در نبود بازارساز دست بالا را در معاملات دارند؛ از نظر برخی بازیگران ارزی، این روزها معاملهگران زیادی در بازار حضور دارند که دنبال شناسایی سودهای روزمره هستند. در برابر دیدگاههای درون بازاری، برخی کارشناسان اقتصادی از جمله دکتر ناظران، علت نوسانات روزهای اخیر را نگرانی افراد از شوکی در آینده دانستهاند. دکتر ناظران باور دارد نگرانی از وقوع این شوک بهدلیل تحریمهای آبانماه نیست و اثر تحریمها پیشتر در قیمتها انعکاس یافته است. از نظر او، شوک آینده بهخاطر سیاستگذاری اقتصادی غیرعلمی محتمل شده است.این کارشناس اقتصادی، معتقد است اقتصاد کشور زمانی به روال عادی برمیگردد که منطق علم اقتصاد به حکمرانی اقتصادی کشور حاکم شود.
کاهش حباب در بازار سکه
قیمت سکه در روزهای اخیر به اندازه دلار افزایش نیافت و در نهایت روز چهارشنبه نیز افت بیشتری را نسبت به قیمت دلار تجربه کرد. نتیجه آنکه روز به روز از حباب فلز گرانبهای داخلی کاسته شد. در کنار عدم تناسب رشد سکه نسبت به دلار، بازگشت اونس به زیر مرز هزار و ۲۰۰ دلار دیگر عاملی بود که موجب شد حباب سکه کاهشیتر شود. حباب سکه که در ابتدای هفته جاری با محاسبه ارزش افزوده حدود ۷۰۰ هزار تومان بود، روز چهارشنبه تا مرز ۲۵۰ هزار تومان کاهش یافت.
بازار طلای جهانی؛ رشد طلای جهانی در تلاقی تنش و بحرانها
هر اونس طلا در ساعت ۱۶ دیروز با رشد ۳/ ۰ درصدی به قیمت ۱۱۹۵ دلار معامله شد. بحران ارزی آرژانتین یکی از عوامل موثر در رشد تقاضای طلا بهعنوان دارایی امن در روز گذشته بود. برآوردهای بلومبرگ از تورم ۴۰ درصدی آرژانتین(۸ واحد درصد بالاتر از برآورد قبلی) در پایان سال جاری میلادی حکایت دارد. بحران ارزی در دیگر کشورهای نوظهور از جمله ترکیه و اندونزی هم عامل رشد تقاضای طلاست. از طرف دیگر، با وجود از سرگیری مذاکرات آمریکا و کانادا بر سر «نفتا»، مناقشات تجاری چین و آمریکا(احتمال وضع تعرفه بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی در روز پنجشنبه) و ضعف اقتصادهای نوظهور، عامل رشد ارزش دلار و فشار بر طلا شد. با وجود تاثیر ضعیف شاخص مدیران خرید اقتصادهای بزرگ اروپایی و قوت این شاخص در انگلستان، تصمیم بانک مرکزی کانادا در مورد نرخ بهره در شامگاه چهارشنبه بر دلار و طلا اثرگذار است.
دلار تا كجا بالا ميرود؟
دو روز پيش دلار در بازار غيررسمي به ۱۳۰۰۰ تومان رسيد. اين يعني ۲۳۳ درصد افزايش قيمت در دقيقا يك سال اخير. تقريبا همه ما روز به روز و هفته به هفته شاهد افزايش قيمت دلار يا كاهش ارزش ريال هستيم، اما همچنان اين سوال كه قيمت دلار تا كجا بالا ميرود و آيا يك قيمت هدفي وجود دارد كه قرار است قيمت دلار به آن برسد، به عنوان سوال محوري جامعه ايران و نه فقط فعالان اقتصادي مطرح است.
بگذاريد همين افزايش اين دو روز اخير را خيلي ساده بررسي كنيم: اعلام خبر كاهش صادرات نفت ايران به ۲ ميليون بشكه و تصميم تعطيلي بازار آتي سكه، تكانههاي رواني بازار سكه و دلار شدند تا دوباره يك موج نقدينگي به اين بازارها جاري شده و ازدحام مردم براي خريد دلار از بازار غيررسمي و امنيتي شدن بازار سكه و ارز به خبر مهم روز تبديل شد. يعني دقيقا همان سيكل تكراري در طي ماههاي اخير.
به نظر نگارنده براي پاسخ به اين سوال اساسي كه قيمت دلار تا كجا بالا ميرود، بايد مروري به تكانههاي احتمالي بر نيروهاي عرضه و تقاضاي بازار در طي هفتههاي بعد داشته باشيم. به نظر ميرسد فصل مشترك همه تكانههاي احتمالي ماههاي بعد اقتصاد ايران مثل كاهش مستمر صادارات نفتي ايران، محدوديت بيشتر صادرات غير نفتي ايران، امكان عدم تصويب FATF در مجلس ايران، تحريم بانك مركزي ايران و... بر كاهش توان عرضه ارز در كشور دلالت دارد. اين تكانهها سيگنالهايي براي نقدينگي سيال در بازارها كه مثل دسته ملخها بين بازار خودرو و مسكن و سپرده و سرمايه و طلا و ارز در جريان است. يعني هر تكانه و خبر منفي تازه، يك احتمال براي جهش قيمتها و اين هجوم سرمايههاى سيال، خود يعني افزايش دوباره قيمت دلار.
خلاصه آنكه تا زماني كه اين ناترازي يا عدم توازن بين عرضه و تقاضاي ارز در ذهن مردم ايران به دليل عوامل سياسي و تحريمي شكل گرفته است كه معتقدند «روز به روز قيمتها افزايش مييابد»، بايد پس از هر موج اخبار سياسي منفي منتظر يك موج افزايش قيمت دلار باشيم. در كنار اين ناترازي، بدبيني عمومي نسبت به سوءاستفاده دولت از بازار ارز و تصميمات اشتباه حكمرانى را هم كه اضافه كنيد، اين ناترازي در ذهن مردم درباره ناتوانى در كنترل قيمت دلار توسط نيروهاي بازار را تقويت مىكند.
در پايان مىتوان گفت كه حقيقتا هيچ حد اقتصادي و روانى براي قيمت دلار در شرايط فعلي وجود ندارد و متاسفانه قيمت دلار فارغ از تاثيرات دهشتناك آن بر بخش هاى مختلف اقتصاد ايران، ميتواند به رشدهاى چند هزار تومانى پس از دورههاى تنفس كوتاه ادامه دهد. تنها يك اتفاق سياسي معكوس مانند انتشار خبر مذاكره احتمالي بين ايران و امريكا مىتواند اين ناترازى ذهني را معكوس كرده و شاهد اصلاح قابل توجه قيمت دلار باشيم.
قیمت دلار و قیمت سکه (۹۷/۰۶/۱۵)
امروز پنج شنبه پانزدهم شهریور ماه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با نرخ... کلیک کنید.
دلایل گرانی سکه و ارز/دیر به فکر افتادیم!
ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتوگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در واکنش به افزایش مجدد قیمت طلا و سکه در هفته جاری، اظهار کرد: این اتفاق دور از نظرها نبود و تمامی فعالان این بازار پیش بینی هایی در این باره کرده بودند. وی افزود: پس از گذر یک هفته ای از ثبات قیمت سکه و طلا، چند روزی است که شاهد تغییرات شدید قیمت ها بوده ایم به طوری که در یک ساعت شاهد افزایش ۱۵ الی ۲۰ هزار تومانی نرخ طلا بوده ایم. رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران ابراز کرد: این اتفاقات ناشی از دو عامل مهم است، یکی از این عوامل،عدم برنامه ریزی دولت برای مقابله با تحریم هاست، یعنی باید سال ها پیش بر اساس شناختی که از بدعهدی های آمریکا داشتیم راه مقابله با تنش های اقتصادی و مالی را چیده و امروز با وحشت دوران تحریم رو به رو نمی شدیم.معتقدم دیر به فکر ساماندهی نوسانات ارزی افتاده ایم. *همین امر سبب شده است تا جامعه تصور روزهای سخت را در ذهن خود بپروراند و اندک اندوخته خود را نیز به طلا و یا ارز تبدیل کند که این موضوع منجر به مواجهه با مشکل کمبود عرضه و در نهایت افزایش قیمت شده است. *محمدولی با اشاره به کاهش ۱۰ الی ۱۵ درصدی قیمت جهانی هر اُنس طلا در روزهای گذشته افزود:این در حالیست که در داخل کشور با افزایش قیمت سکه و طلا روبرو هستیم .این موضوع نشانگر عدم مدیریت صحیح در داخل کشور است *۸یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر گرانی سکه و ارز، برنامه ها و بسته های جدید ارائه شده بانک مرکزی در جهت مقابله با نابسامانی های بازار سکه و ارز بود که این بسته ها گاها از اعتبار بسیار کمی برخوردار است. *رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران گفت: در سطح کلان نیز با کم و کاستی هایی بویژه در حوزه برنامه نویسی و تدوین قوانین مواجه هستیم، نقدینگی افسار گسیخته ای که هنوز هم با هیچ برنامه ای مهار نشده و سیل عظیمی از افراد بی تجربه در حوزه ارز و سکه با در دست داشتن مقادیر زیادی نقدینگی موجب ایجاد تنش در قیمت ها شده اند.
رسیدگی به تخلفات واردکنندگان موبایل کافی نیست/ برخی به نام دارو، لوازم آرایشی وارد کردهاند
سید تقی کبیری، عضو هیئت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس: *درخصوص ارز دولتی توزیعشده، اینکه تنها روی بحث واردکنندگان موبایل تمرکز کنیم و سایر ارزهای دولتی را رها کنیم، درست نیست. *برخی افراد برای واردات دارو ارز دولتی دریافت کردهاند اما به جای دارو لوازم آرایشی وارد کردهاند. *آمارهایی که وزارت صنعت از دریافتکنندگان ارز دولتی ارائه کرده گسترده است و اینکه فقط روی یک صنف تمرکز کنیم و بقیه در حاشیه امن قرار گیرند، اشتباه است. *باید نظارت دقیق انجام دهیم و هر صنفی را که از ارز دولتی سوءاستفاده کرده است، مورد مواخذه قرار دهیم. قطعا برخی افراد دانهدرشت هم در میان متخلفان وجود دارد که رسیدگی به پرونده آنان هم واجب است.
نرخ ارز دولتی/ افزایش قیمت یورو و پوند بانکی (پنج شنبه ۱۴ شهریور۹۷)
بانک مرکزی نرخ ۳۹ ارز را برای امروز اعلام کرد که طی آن نرخ ۲۲ ارز کاهش، نرخ ۱۴ واحد پولی همانند پوند و یورو افزایش و قیمت دلار هم در کنار ۲ ارز دیگر ثابت ماند. ( برای مشاهد نرخ ها کلیک کنید)
رشد قيمت چاي
چاي وارداتي هم يكي ديگر از محصولاتي است كه از ابتداي امسال ارز دولتي دريافت كرده، اما مشمول افزايش قيمت در همين بازه زماني شده است؛ به گونهاي كه با وجود ارزانتر شدن نسبي نرخ واردات، قيمت اين محصول در بازار مصرفكنندگان بيش از ۲۲ درصد گرانتر از پارسال شده است. براساس آماري كه بانك مركزي به دستور رييسجمهور از دريافتكنندگان ارز دولتي در تيرماه امسال منتشر كرد، به ۵۸ شركت واردكننده، ۷۰ ميليون و ۶۳۵ هزار و ۹۴۷ يورو ارز به نرخ رسمي ۴۲۰۰ اختصاص يافت تا اين محصول را وارد كنند و براساس آخرين آمار منتشر شده از سوي وزارت جهاد كشاورزي طي چهار ماهه نخست امسال مجموعا بيش از ۱۶ هزار و ۵۱۰ تن چاي خشك به ارزشي بالغ بر ۷۷ ميليون و ۶۶۰ هزار دلار از كشورهاي مختلف وارد شده است، اما با وجود كاهش نسبي هر كيلوگرم چاي وارداتي قيمت آن در بازار با افزايش قيمت مواجه شده است.
ترامپ: آماده مذاکره با ایران هستم اگر تمایل داشته باشند
اگر در ادلب سوریه کشتار شود آمریکا خشمگین خواهد شد. *ترامپ گفت که بعید نیست در سازمان ملل، با روحانی دیدار کند *ایران در آشفتگی بهسر میبرد و حالا آنها نگران بقای خود هستند
قطعنامه مجلس خبرگان: لزوم اصلاح ساختار بانکی و ساماندهی بازار ارزی
اعضای مجلس خبرگان رهبری در قطعنامه پایانی پنجمین اجلاسیه خود بر لزوم اصلاح ساختار بانکی کشور و ساماندهی و برقراری نظم همهجانبه در بازارهای ارزی و مالی و همچنین بر لزوم پرهیز از بیتدبیریها و ضعف مدیریتی به خصوص در عرصه اقتصاد تأکید کردند.
همتی هفته آینده به مجلس میرود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از برگزاری نشست مشترک رئیسکل بانک مرکزی با اعضای کمیسیون اقتصادی در هفته آینده خبر داد. به گزارش «ایبِنا» محمدرضا پورابراهیمی داورانی درخصوص بررسی نوسانات بازار ارز، اظهار کرد: نشست فوقالعاده کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با رئیسکل بانک مرکزی بهمنظور بررسی اجرای سیاستهای ارزی کشور، هفته آینده در مجلس برگزار میشود.
- 46
- 16
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۶/۱۶ - ۱۰:۱۰
Permalink