چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۲۴ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۰۹۵
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

ماجرای جالب قبر سیب‌زمینی در گورستان پرلاشز

قبر سیب‌زمینی در گورستان پرلاشز,گورستان پرَ لاشز

هنگامی که در اطراف قبرستان "پرَ لاشز" در پاریس که شامل گور بسیاری از افراد مشهور مانند خواننده آمریکایی جیم‌موریسون است، قدم می‌زنید، ممکن است با قبری روبرو شوید که با سیب زمینی پوشانده شده و روی آن کلمات زیر نوشته شده است: Merci Pour Les Frites: تشکر از شما برای سیب زمینی سرخ کرده.

این قبر آنتوان آگوستین پارمونته است و نقش مهمی در تهیه سیب زمینی سرخ شده در غذای فرانسوی‌ها دارد.

با وجود اینکه سیب زمینی که به انگلیسی به آن "فرنچ فرایز" میگویند و در اصل یک غذای بلژیکی بوده و غذاهای سنتی اسپانیایی نیز از آن تشکیل میشود، با این حال بعد از رسیدن اسپانیایی‌ها به پرو در قرن شانزدهم این خوشمزه محبوب سر از آشپزخانه غربی‌ها درآورد.

ابتدا اسپانیایی‌ها و سپس انگلیسی‌ها و در مدت كوتاهی بیشتر ساكنان قاره اروپا به خصوص در دوره های قحطی، خوردن سیب زمینی را شروع كردند. اما اوضاع برای سیب زمینی‌ها در فرانسه متفاوت و حتی سخت تر بود؛ هرچند فرانسوی‌ها سیب‌زمینی را به عنوان غذای خوک پرورش می‌دادند، محبوبیت آن همانند کشورهای همسایه نبود.

سلطنت فرانسه حتی در قرن هجدهم خوردن سیب‌زمینی را بیست سال ممنوع کرد، به زیرا براساس شایعات سیب‌زمینی باعث جذام و طاعون میشد.

در اینجا آنتوان پارمونته وارد می‌شود؛ او داروسازی بود که پول باز کردن داروخانه خود را نداشت؛ بنابراین تصمیم گرفت خدمات خود را به ارتش فرانسه ارائه دهد و در طول جنگ هفت ساله، آنتوان دستگیر و در پروس زندانی شد، او در آنجا سیب‌زمینی را کشف کرد، به خصوص پس از توقف واردات غلات از فرانسه و در طول اقامت در زندان،  سیب زمینی به طور منظم به او به عنوان غذا داده می شد و در آنجا متوجه شد که سیب‌زمینی نه تنها خوشمزه است بلکه باعث جذام و طاعون هم نمی‌شود.

پس از آزادی، آنتوان به فرانسه بازگشت و قصد داشت آنچه در مورد سیب زمینی می دانست در بین فرانسوی ها پخش كند. البته کار سختی پیش رو داشت چون فرانسوی‌ها مردمی هستند که در برابر هر تغییری مقاومت می‌کنند، حتی در برهه‌ای از زمان از ساخت برج ایفل وسط شهرشان ناراضی بودند، درباره سیب‌زمینی هم این اتفاق افتاد و فرانسوی‌ها نمی‌توانستند به این ماده گرد که از زمین می روید اعتماد کنند، شاید چون فکر می‌کردند طاعون می‌آورد و هر ماده کثیفی است از زمین به خود جذب می‌کند.

بنابراین آنتوان مجبور به خلاقیت شد، و دسته‌گل‌های سیب زمینی را به پادشاه لویی شانزدهم هدیه داد كه گل‌هایش را روی لباس هایش قرار می‌داد و به ملکه ماری آنتوانت نیز گلهای سیب زمینی هدیه داد كه آنها را روی موهایش می‌گذاشت.  پادشاه لویی به آنتوان اجازه داد زمینی از سیب زمینی را نه چندان دور از پایتخت فرانسه بکارد.

قبر سیب‌زمینی در گورستان پرلاشز,گورستان پرَ لاشز

پس از کاشت سیب زمینی، آنتوان نگهبانانی را برای محافظت از مزرعه استخدام کرد ، به آنها اجازه داد شب ها استراحت کنند و بدین ترتیب ساکنان محلی فقیر را ترغیب می‌کرد که در نیمه شب سیب زمینی بدزدند، که این باعث افزایش محبوبیت سیب‌زمینی شد. در همان زمان او به منظور بهبود اعتبار سیب زمینی از بوروکراسی معروف فرانسه نیز عبور می‌کرد.

حرفه آنتوان منجر به افزایش محبوبیت بسیاری از غذاها در فرانسه مانند شاه بلوط و ذرت شد؛ اما نام او بیشتر با سیب زمینی مرتبط است. برای سال‌های زیادی، بسیاری از مردم سعی کرده اند نام سیب زمینی را در فرانسه به پومه دو تره تغییر دهند.

هرچند این افتخار به دست نیامد، بسیاری از غذاهای فرانسوی که شامل سیب زمینی هستند به او اشاره دارند؛ مانند غذاهای Hachis Parmentier و Pommes Parmentier و اگر فرصتی پیدا کردید که به مزار این فرد جالب توجه بروید، یک تکه سیب زمینی در اطراف آن پیدا خواهید کرد.

tabnakbato.ir
  • 20
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش