سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۶ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۲۷۸۱
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

دانستنی‌های جالب درباره اوکراین؛ کشوری که زیباترین شهروندان را دارد

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

این روزها اوکراین به دلیل تهدید روسیه برای حمله به آن در صدر بولتن‌های خبری قرار گرفته‌است. البته این دو کشور تا همین اواخر و در اتحاد جماهیر شوروی دو عضو یک بدن بودند، اما امروز در آستانه جنگ هستند.

۱. عمیق‌ترین مترو دنیا

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

در سرتاسر دنیا تونل‌های مترو اغلب ده تا پانزده متر عمق دارند و در برخی کشورها به دلیل وجود موانع و رودخانه‌ها ممکن است تا سی متر پایین باشند، اما اگر روزی به اوکراین سفر کردید و سوار مترو شدید، مطمئن باشید که باید به اعماق زمین سفری طولانی داشته باشید. در اوکراین ایستگاه مترو آرسنالیا در عمق ۱۰۵ متری زمین قرار دارد. این ایستگاه در سال ۱۹۶۰ ساخته شده‌است و دلیل این عمق زیاد عبور آن از زیر یکی از رودخانه‌های عمیق است.

۲. زیباترین تونل دنیا

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

در سرتاسر دنیا تونل‌های عجیب و زیبای زیادی وجود دارد، اما عجیب‌ترین و زیباترین آنها در اوکراین قرار دارد، که به تونل عشق معروف است. تونل عاشقان یک خط راه‌آهن پنج کیلومتری است که از وسط جنگل عمیق و انبوه سبزی عبور میکند. زیبایی تونل و رمانتیک بودن آن، تونل عشق را به ایده‌آل‌ترین مکان عشاق دنیا تبدیل کرده‌ است.

۳. آش چغندر غذای پرطرفدار در اوکراین

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

همانطور که می‌دانیم هر کشوری در دنیا غذای مخصوص یا غذای پرطرفداری دارد مانند فلافل، کبه، قورمه‌سبزی، شاورما، دلمه و... این غذاها در خوشمزه بودن مشترکند. اما غذای محبوب اوکراینی‌ها ممکن است برای ما عجیب باشد، سوپ چغندر با گوشت به نام "بورش" در واقع یک سوپ یا آبگوشت با رنگ و طعم عجیب است، با این‌وجود اوکراینی‌ها آن را دوست دارند و آن را غذای ملی خود می‌دانند.

۴. زیباترین زنان روی زمین

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

البته این نظر سایت ما نیست، ما در عمرمان تا به حال یک اوکراینی هم از نزدیک ندیده‌ایم، اما زنان اوکراینی همیشه در ارزیابی‌های زیبایی بین المللی، در خط مقدم لیست قرار دارند.

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

زنان اوکراینی از سال ۱۹۹۳ در ارتش هستند و مأموریت‌های رزمی را انجام می دهند و آمارهای اخیر طبق گزارش ها نشان می‌دهد که ۱۵.۶ نفر از پرسنل ارتش زن هستند که دو برابر تعداد زنان در درگیری های سال ۲۰۱۴ زمانی که روسیه کریمه را ضمیمه کرد، می‌باشد. بیش از ۳۱ هزار زن در نیروهای مسلح اوکراین خدمت می‌کنند، از جمله بیش از چهار هزار نفر در درجه افسری، ۱۰۹ زن اوکراینی به عنوان فرمانده دسته در ارتش اوکراین و همچنین ۹۰۰ افسر زن در پست‌های فرماندهی با ۱۳ هزار زن رزمنده در خطوط مقدم در شرق اوکراین خدمت می‌کنند.

۵. تاریخ قحطی

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

یکی از وحشتناک‌ترین صفحات تاریخ اوکراین قحطی بزرگ "هولودومور" بین سال‌های ۱۹۳۲_ ۱۹۳۳ است که سیاست‌های کشاورزی اشتباه استالین به عنوان یکی از علل اصلی آن بوده و باعث مرگ نزدیک به ۳.۵ میلیون نفر شد. این قحطی یکی از بزرگ‌ترین قحطی‌های دوران مدرن بود و در طی آن گزارش‌های وحشتناکی از آدم‌خواری منتشر شد، گفته می‌شود برخی از خانواده‌ها فرزندان خود را خورده‌اند. شاید یکی از واقعی ترین شهادت ها چیزی باشد که یکی از پزشکان در نامه ای به یکی از دوستانش ذکر کرده است:

"من هنوز تبدیل به یک آدمخوار نشده‌ام، اما مطمئن نیستم که تا چه مدت طول می کشد تا نامه من به دست شما برسد، یکی از آنها خواهم شد یا نه؟! آدمهای خوب زودتر می‌میرند، آنهایی که از دزدی امتناع می‌ورزند، آنهایی که از فحشا سر باز می زنند، کسانی که غذای خود را با دیگران تقسیم می‌کنند، کسانی که از خوردن گوشت انسان امتناع می‌ورزند، کسانی که از کشتن دوستان خود برای خوردن آنها امتناع می ورزند و کسانی که از خوردن گوشت فرزندان خود امتناع می ورزند.

۶. ارواح در اوکراین

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

هزاران قلعه در اطراف و اکناف اوکراین وجود دارد که بیشتر آنها متروک و رهاشده هستند، معروف‌ترین قلعه‌های روح‌زده شاید قلعه "پدرتسی" باشد، شهرت آن به خاطر داستان ماریا زایووسکا یا به قول خودشان خانمی با لباس سفید است که همسرش دوک زائوسکا او را در یکی از زیرشیروانی‌های قصر حبس کرد و جلوی آن را دیوار کشید تا هرگز نتواند آنجا را ترک کند، میگویند چون زن خیانت کرده و یا چون دوک می‌خواست به خاطر نازایی با زن دیگری ازدواج کند، این کار را انجام داد.‌ روح او هنوز هم تا به امروز در قصر پرسه می‌زند و به دنبال راهی برای خروج از زندان ابدی آن است.

٧. اسلام در اوکراین

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

این کشور امروزه اکثریت مسیحیان ارتدوکس را در خود جای داده است، اما مسلمانان روزگاری، درصد زیادی از جمعیت اوکراین را تشکیل می‌دادند، گفته می‌شود که از زمان حکومت عباسی تاجران مسلمان در این منطقه ساکن شده اند و تاتارها حضوری با قدمت بسیار در جنوب اوکراین داشتند. بعد از سقوط خانات در قرن هجدهم، روس ها سیاست بلندمدت تغییر جمعیتی را اعمال کردند، که در زمان امپراتور کاترین کبیر و جوزف استالین به اوج خود رسید. امروزه تعداد مسلمانان بیش از یک درصد نیست و حضور آنها در کریمه متمرکز است که روسیه اخیراً آن را ضمیمه خود کرده است.

۸. بزرگترین فاجعه هسته‌ای در دوران مدرن حادثه راکتور چرنوبیل در اوکراین در سال ۱۹۸۶ بود و به دلیل آن صدها هزار نفر از ساکنان شهرها و روستاهای مجاور تخلیه و چرنوبیل به شهر ارواح تبدیل شد که هنوز هم ماجراجویان را به خود جلب می‌کند.

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

۹. مواردی که فرهنگ اوکراینی را از دیگران متمایز می کند

اوکراین,دانستنی‌های جالب درباره اوکراین

اگر روزی به اوکراین سفر کردید بدانید که اوکراینی‌ها عموما مهربان و صلح‌‌جو، اما عبوس و سرد هستند، بنابراین اگر با کسی صحبت کردید و به او لبخند زدید و او نخواست به شما لبخند بزند، تعجب نکنید، این طبیعت آنهاست و نه از روی تکبر.

آنها سریع با غریبه‌ها سازگار نمی‌شوند. یکی از چیزهایی که آنها را متمایز می‌کند این است که حلقه ازدواج را بر خلاف آنچه در بیشتر نقاط جهان استفاده می‌شود در دست راست می‌اندازند. قمار و فحشا در اوکراین به دستور پارلمان ممنوع است، اما به طور گسترده انجام می شود و مقامات چشم بر روی آن می‌بندند. این کشور به طور کلی برای گردشگران ارزان است. نرخ فقر در اوکراین یکی از بالاترین ها در اروپا است، اما این کشور امن است. نرخ تحصیل در اوکراین اولین رتبه در جهان است. با وجود خصومت فعلی با روسیه، اکثر اوکراینی‌ها - اگر نه همه - می‌توانند روسی را روان صحبت کنند، اما زبان رسمی این کشور اوکراینی است، البته این دو زبان به همان ریشه اسلاوی بازمی‌گردند.

tabnakbato.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش