مرغ سوخاری سنتی شهر کوچکی در ژاپن از چنان محبوبیتی برخوردار است که آوازه ی آن به دنیا رسیده و حتی به رقیب سرسخت برندهای بزرگ جهانی بدل شده است.
این نوع مرغ سوخاری که به آن «کاراگه» (Karaage) گفته می شود، یکی از محبوب ترین غذاها در کشور ژاپن است.
کاراگه نوع ظریف تری از مرغ سوخاری کلاسیک است و برای سرخ کردن عمیق آن از روغن سبک تری استفاده می شود تا مرغ تردتر شود.
برای مزه دار کردن مرغ از ترکیبی از سس سویا، زنجبیل، نمک، سیر و میوه ها استفاده می شود که طعم ویژه و متفاوتی به آن می بخشد.
در رقابتی که هر ساله در ژاپن برای تعیین بهترین کاراگه ی این کشور برگزار می شود، شهر کوچک ناکاتسو توانسته بارها و بارها با پیشی گرفتن از شهرهای بسیار بزرگتر، جایگاه نخست را از آن خود کند.
ناکاتسو حالا به قطب کاراگه تبدیل شده و آوازه ی آن دوستداران مرغ سوخاری را از سرتاسر جهان به این شهر می کشاند.
شهرت ناکاتسو سال آینده در مسابقه ای بزرگ با حضور هیئتی از داوران کارشناس در بوته آزمایش قرار خواهد گرفت.
قدمت این غذا به دوران جنگ جهانی دوم برمیگردد، زمانی که سربازان آمریکایی بهمراه خود مرغ های گوشتی را به ژاپن آوردند که به تدریج به بخشی از رژیم غذایی مردم این کشور بدل شد.
دو آشپز ژاپنی به نام های آراتا هوسوکاوا و شوجی موریاما، در دهه ی ۱۹۷۰ این تجارت را در ناکاتسو کلید زدند و با اضافه کردن سیب به سسی که مرغ را در آن می خوابانند و بیشتر کردن مدت زمان خواباندن مرغ در سس، فرآیند مزه دار کردن مرغ را تغییر دادند.
این دستورپخت با موفقیت زيادي روبرو شد و هجوم رستوران ها برای ورود به این تجارت در شهر ناکاتسو را به دنبال داشت.
طی دهه ها رقابت سالم میان ۵۰ رستوران ناکاتسو، دستورپخت کاراگه دستخوش تغییراتی شده است و حالا اغلب آشپزهای ناکاتسو دستورپخت محرمانه ی خود را دارند.
آنتونی بوردین، سرآشپز مشهور آمریکایی از طرفداران پرو پاقرص کاراگه بود.
او در اینباره گفته بود: «به این مرغ سوخاری اعتیاد دارم… در فرودگاه بین المللی ژاپن یک جا هست که از آن می فروشند و امکان ندارد از این مرغ سوخاری ها نخورده سوار هواپیما شوم.»
حالا صف های طویلی از کسانی که دوست دارند غذای جدیدی را امتحان کنند، در بیرون رستوران های کاراگه تشکیل می شود.
تقاضا برای کاراگه در ناکاتسو به حدی است که بزرگترین برند مرغ سوخاری دنیا مغلوب آن شد.
در سال ۱۹۹۰، کِی اِف سی شعبه ای در این شهر افتتاح کرد که تنها ۵ سال بعد بسته شد.
گرچه مدیریت کِی اِف سی در آن زمان نامناسب بودن محل رستوران را علت بسته شدن آن اعلامکرد، ولی اهالی ناکاتسو می گویند دلیلش صرفاً این بود که آنها کاراگه را به مرغ سوخاری های کِی اِف سی ترجیح می دادند.
- 21
- 1