به گزارش ایلنا به نقل از لایوساینس، باستانشناسان موفق به کشف مقبرهای رومی در مرکز لندن شدند که سالمترین مقبره متعلق به این دوره است که تاکنون در بریتانیا کشف شده و قدمت آن را ۲۰۰۰ سال تخمین زدهاند.
از این مقبره، دیوارهای کم ارتفاع، پلههای ورودی و کفپوش داخلی باقی مانده و با توجه به آنکه دو مزاییک با طرح گل در این مقبره بدست آمده، احتمال دو طبقهای بودن آن از سوی باستانشناسان مطرح شده است. درواقع تاکنون دو موزاییک متشکل از کاشیهای قرمز کوچک و کاشیهای سیاه و سفید در این مقبره بدست آمده که هر کدام دارای گلی است که در دایرههای متحدالمرکز محصور شده. باستانشناسان زمانی موزاییک دوم را پیدا کردند که زیر موزاییک اول را حفاری کردند. به گفته آنها این نشان از آن دارد که کف مقبره حداقل یک بار افزایش یافته درحالی که همچنان برای تدیفین استفاده میشد. ضمن آنکه بیش از ۱۰۰ سکه نیز در کف آرامگاه بدست آمده است.
آنتونیتا لرز (باستانشناس ارشد در موزه باستانشناسی لندن) کشف این مقبره را دریچهای شگفتانگیز به شرایط زندگی و سبک زندگی در دوره روم باستان دانست و گفت: مهاجمان رومی تحت فرمان امپراتور کلودیوس، لندن یا لوندینیوم را در حدود سال ۴۷ پس از میلاد تأسیس کردند و تا اوایل قرن پنجم بر شهر حکومت کردند. در آن دوره، این منطقه دارای ساختمانهای رومی با تزئینات مجلل بود اما در دورههای بعد تبدیل به محلی برای تدفین مردگان شد.
باستانشناسان این احتمال را میدهند که مقبره در ابتدا دارای تابوت و سایر آثار تدفین بوده باشد، اما هیچیک از این آثار از مقبره به دست نیامده است با این حال، در محل کاوش و حفاری اطراف این بنای تاریخی، اشیای مربوط به دوران رومی متعلق به بیش از ۸۰ تدفین، از جمله دستبندهای مسی، مهرههای شیشهای، سفال و یک شانه استخوانی به دست آمد. باستانشناسان اکنون این اشیاء بازیابی شده را برای مطالعه بیشتر درخصوص گذشته رومی مرکز لندن بررسی خواهند کرد.
بر اساس گفته باستانشناسان، تنها افراد ثروتمند جامعه به این مقبره دسترسی داشتند، البته این مقبره ممکن است به عنوان یک مقبره خانوادگی مورد استفاده بوده باشد. آنچه از این سازه باقی مانده نشان میدهد که ساختمانی دو طبقه با ستونهای بزرگ در گوشهها به عنوان تکیه گاه بوده است. مقبره تازه حفاری شده پس از پایان مطالعات در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
- 14
- 3