شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۰۷ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۰۷۶۲
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

بابون، حیوان هوشمند مصریان باستان برای گرفتن مجرمان + تصاویر

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,بابون، حیوان هوشمند مصریان باستان برای گرفتن مجرمان + تصاویر
مصریان باستان به دلیل عبادت حیوانات مختلف و داشتن خدایانی با سرهای حیوان‌نما زبانزد عام و خاص هستند. یکی از این حیوانات بی‌شمار بابون است که در بسیاری از تصاویر مصر باستان دیده می‌شود.

به گزارش آنا، از «حوروس» خدای سرعقابی آسمان و انتقام گیرنده تا الهه طبیعت و باززایی همگی دارای حیوانات مقدسی بودند که نقش ویژه‌ای در فرهنگ و هنر مصر باستان ایفا می‌کنند.

 

در اساطیر مصر باستان، بابون‌ها به دلیل ارتباط‌‌‌‌‌شان با «توث»، خدای خرد، مشهور هستند. به علاوه در جامعه مصر باستان نیز جایگاه خاصی داشتند. این حیوانات معمولا به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شدند. حتی باستان‌شناسان موفق به کشف بقایای مومیایی‌شده بابون‌ها شده‌اند.

 

علاوه بر این، بابون‌ها (یا میمون‌ها) در آثار هنری مصر باستان نیز به تصویر کشیده شده‌اند که در فعالیت‌های انسانی مانند رقصیدن، نواختن سازهای موسیقیایی، چیدن میوه، تهیه نوشیدنی و حتی گرفتن مجرمان شرکت داشته‌اند.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,بابون، حیوان هوشمند مصریان باستان برای گرفتن مجرمان + تصاویربابون‌ها در حال حمل بابون‌ها

 

 

ارتباط با خدایان

در زمان پادشاهی کهن، گونه بابون مقدس و بابون زیتونی در بخش‌های جنوبی مصر علیا یافت می‌شدند. هرچند در زمان پادشاهی میانه، به احتمال زیاد دیگر جزو حیوانات بومی مصر محسوب نمی‌شدند. از زمان پادشاهی جدید شواهدی دال بر واردات بابون‌ها از سمت جنوب، از نوبیا یا سرزمین پونت، به مصر وجود دارد. در دوره پیش دودمانی، یک خدای خاص با نام «بابا» یا «بابی» پرستیده می‌شد.

 

ترجمه اسم این خدا «گاوبابون» می‌شود که به شکل یک بابون به تصویر کشیده شده است. فرض بر این است که منشا کلمه «بابون» هم از اینجا باشد. هرچند در زمان پادشاهی کهن، بابون‌ها به توث، خداوندگار خرد مصریان باستان، ارتباط داده شدند. شاید دلیل ایجاد ارتباط میان بابون‌ها و خدای خرد به خاطر این است که این موجود یک حیوان هوشمند تلقی می‌شده است.

 

توث خدای حامی کاتبان بود و بابون که حیوان مقدس وی به شمار می‌رفت معمولا در کنار افراد دارای این حرفه به تصویر کشیده می‌شد. همچنین باورها بر این است که توث یک خدای قمری است و به همین دلیل بعضی اوقات بابون‌ها با هلال ماهی روی سرشان به تصویر کشیده شده‌اند. این امر به نوبه خود باعث ایجاد ارتباطی میان بابون‌ها و خدای قمری دیگری به نام «خونس» شده است. معبد خونس در تبس دارای تندیس‌هایی از این خدا در فرم بابون شکل خود است که می‌توان آنها را در مقابل ساختمان معبد پیدا کرد.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,بابون، حیوان هوشمند مصریان باستان برای گرفتن مجرمان + تصاویرتوث در فرم بابون شکل خود، پیشکشی از جانب فردی به نام «هرهتپ»

 

همچنین بابون‌ها به خدای دیگری به نام «رع»، خدای خورشید، ارتباط داده می‌شوند. مصریان باستان متوجه این موضوع شدند که بابون‌ها در هنگام طلوع خورشید پارس می‌کنند و این امر تبدیل به تصاویری از بابون‌ها با دستانی برافراشته شد که در حال عبادت خورشید هستند.

 

اعتقادها بر این است که یکی از چهار پسر «حوروس» به نام «هاپی» دارای سر بابون بوده است. این خدای باستانی مسئولیت حفاظت از ریه‌های فرد متوفی را برعهده داشته است.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,بابون، حیوان هوشمند مصریان باستان برای گرفتن مجرمان + تصاویردیوارنمایی از رامسس سوم و بابون‌ها. معبد رامسس سوم واقع در گورستان تبس، مصر

 

 

نقش‌های ویژه بابون‌ها در مصر باستان

بابون‌ها به عنوان حیوانات مقدس در معابد نگهداری می‌شدند و کاهنان از آنها مراقبت می‌کردند. با این وجود افرادی که دارای استطاعت مالی بودند نیز قادر به نگهداری از بابون‌ها به عنوان حیوان خانگی بودند، هرچند این عمل عمدتا جنبه تشریفاتی داشت.

 

 

با این حال صاحبان این حیوانات همیشه رفتار خوبی با آنها نداشتند. برای مثال باستان‌شناسان در شهر «هیراکون پولیس» موفق به کشف قبرستانی از بقایای حیوانات، از جمله بابون‌ها، شده‌اند که زمانی به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شده‌اند.

 

 

بررسی استخوان‌های بابون‌ها نشان می‌دهد که این حیوانات در زمان حیات مرتبا مورد ضرب و شتم قرار داشته‌اند. قدمت این قبرستان تقریبا ۵۰۰۰ سال است و به پایان دوره پیش دودمانی یا دوره آغازین دودمانی مصر تعلق دارد. بنابراین حدس زده می‌شود که در آن برهه زمانی، مصریان باستان شروع به یادگیری فوت و فن نگهداری از حیوانات خانگی کرده بودند و ضرب و شتم‌ها به منظور تربیت کردن بابون‌ها بوده است.

 

 

هرچه مصریان باستان در تربیت کردن حیوانات بهتر شدند، میزان خشونت نسبت به حیوانات خانگی نیز کمتر شد که در نتیجه آثار ضرب و شتم در بقایای بابون‌های دوره‌های بعدی کمتر دیده می‌شود.

 

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,بابون، حیوان هوشمند مصریان باستان برای گرفتن مجرمان + تصاویرتصویر بالا: میمونی در حال بالارفتن از یک درخت خرما و اربابش تصویر پایین: یک قطعه سفال که تصویر میمونی در حال لمس بینی یک دختر را نشان می‌دهد، دودمان بیستم مصر

 

در بعضی از آثار هنری مصریان باستان، بابون‌ها (یا میمون‌ها) مشغول به انجام فعالیت‌های انسانی مانند چیدن میوه از درختان بلند دیده می‌شوند. در برخی از نقاط جهان، میمون‌ها برای میوه‌چینی آموزش داده می‌شوند. در یک معبد متعلق به دودمان دوازدهم مصر، بابون‌ها حتی در حال رقابت با انسان‌ها در جمع آوری میوه‌ به تصویر کشیده شده‌اند.

 

 

دیگر وظایف بابون‌ها از جمله کمک کردن در تهیه نوشیدنی یا ساختن قایق، به نظر کمی غیرواقعی می‌رسد. هرچند، با توجه به اینکه بابون‌ها در آن زمان به عنوان حیوانی هوشمند شناخته می‌شدند، این امر که مصریان باستان تصور کنند این حیوانات قادر به انجام چنین کارهای هستند خیلی هم تعجب آور نیست.

 

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,بابون، حیوان هوشمند مصریان باستان برای گرفتن مجرمان + تصاویریک جعبه سرمه به شکل میمونی در کنار درخت خرما

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش