طرفداران سریال «خانواده ی سوپرانو» (Sopranos) خوشحال می شوند اگر بدانند که مافیا هنوز نیز وجود دارد و این بار میمون ها هستند که در بالی اندونزی راه و رسم مافیاگری را در پیش گرفته اند. بدین ترتیب که آن ها وسایل توریست ها را می دزدند و در ازای بازگرداندن آن ها درخواست غذا می کنند. تحقیقات جدید نشان می دهد که این رفتار غیرطبیعی کاملاً اکتسابی بوده و میمون ها این رفتار را به خوبی در طی نسل ها یاد گرفته اند.
در سال ۲۰۱۰، گروهی از محققان ۴ ماه را به مشاهده و بررسی رفتارهای یک گروه ۴ نفره از میمون های دم دراز نزدیک معبدی در بالی اندونزی اختصاص دادند. در این مدت بیش از ۲۰۱ مورد از دزدیدن وسایل توریست ها و معاوضه ی آن ها با غذا در این میمون ها دیده شد و در کمال تعجب چنین رتار مافیایی در دو خانواده از میمون ها که ارتباط بیشتری با توریست ها داشتند بیشتر دیده می شد. بر اساس گزارش ها در سال های اخیر خانواده های دیگری از میمون ها نیز به این روش هوشمندانه روی آورده اند.
این محققان در گزارشات خود چنین نوشته اند:” دزدیدن و باج خواهی یک عملکرد رفتاری بسیار شایع است که در میان میمون های هم سفره از گونه های مختلف به وفور دیده می شود. چنین روشی عمدتاً در دو مرحله صورت می گیرد: ابتدا اشیاء غیرخوردنی مانند عینک یا گوشی موبایل از توریست ها دزدیده می شود و از آن ها به عنوان نشانه ای برای باج خواهی استفاده می کنند. سپس در مرحله ی دوم در مقابل دریافت غذا اشیاء مسروقه را به صاحبانشان باز می گردانند.
محققان بر این باورند که روش دزدیدن و باج خواهی که که معمولاً منحصر به انسان ها بوده است در طی نسل ها به این میمون ها منتقل شده و چیزی اجباری و اضطراری یا ذاتی نیست. فانی بروت کورن، استاد نخستی شناسی دانشگاه لیِژ و رهبر تیم تحقیقاتی در این باره چنین می گوید:” این یک رفتار منحصر به فرد است و این رفتار تنها در معبد اواوواتو در بالی اندونزی دیده می شود”. بر اساس ادعاهای این استاد نخستی شناسی خود بارها توسط این میمون ها مورد سرقت قرار گرفته است.
خوشبختانه این تحقیق می تواند اطلاعات مهمی در مورد روانشناسی نخستی ها در اختیار ما قرار دهد و جای تعجب نیست که این نخستی ها نیز مانند انسان ها به اسنک علاقه ی فراوانی دارند و برای بدست آوردن مقداری اسنک درست به هر کاری، حتی دزدی، می زنند.
منبع: gizmodo
- 17
- 5