جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۱۰ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۴۶۵
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

اعماق اقیانوس ها

عجایب و اسرار اعماق اقیانوس ها

شنیدنی هایی از اسرار اعماق اقیانوس ها از این جهت می تواند با اهمیت باشد حدود ۷۰ درصد از سطح کره زمین پوشیده از آب است؛ اما با این حال هنوز هم اقیانوس برای دانشمندان یک معمای بزرگ و حل نشده محسوب می‌شود. انسان‌ها تاکنون حقایق زیادی را در مورد سطح کره ماه کشف کرده‌اند، اما آنچه درباره اقیانوس می‌دانیم هنوز اندک و بسیار محدود است و در اینجا به بعضی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

 

مرجان‌هایی که  کرم ضد آفتاب می‌زنند : دانشمندان می‌گویند، عواملی همچون گرم شدن اقیانوس‌ها، آب‌های اسیدی، آلودگی و مداخله انسان‌ها در حال به خطر انداختن زندگی زیر آب هستند.

 

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,اعماق اقیانوس

 

صخره‌های مرجانی میزبان ظریف‌ترین ساکنان اقیانوس‌ها هستند. مرجان‌ها از یک روش طبیعی جهت محافظت از خود استفاده می‌کنند؛ کرم ضد آفتاب. طبق اظهارات دانشمندان سازمان تحقیقات صنعتی و علمی رفاه عمومی (CSIRO)، مرجان‌ها طی میلیون‌ها سال در دیواره بزرگ مرجانی استرالیا موانعی را جهت محافظت از خود در برابر نور آفتاب ساخته‌اند.

 

دانشمندان در حال حاضر مشغول بررسی نحوه عملکرد سد طبیعی مرجان‌ها در برابر آفتاب هستند. دانشمندان CSIRO با همکاری یک شرکت محافظت پوست – LArissa Bright Australia – موفق به ساخت کرم‌های ضد آفتاب UVA/UVB شدند که از محافظ طبیعی مرجان‌ها در اعماق اقیانوس الهام گرفته است.

 

آثار باستانی و تاریخی اعماق اقیانوس : در مقاله‌ای از مجله معتبر Natioanal Geographic آمده است: آثار تاریخی و لوازم عتیقه موجود در اعماق اقیانوس‌ها مجموعا بیشتر از تمامی موزه‌های سطح جهان هستند.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,اعماق اقیانوس

 

از ترمس پایای وایکینگ‌ها جهت پیدا کردن راه گرفته تا هدایای یشم سبز خدایان باستان، بسیاری از تاریخچه جهان را می‌توان در اعماق اقیانوس‌ها جست‌وجو کرد. از جمله این موارد می‌توان به کشتی‌های غرق شده در اعماق آب اشاره کرد؛‌ جیمز دلگادو، مدیر بخش میراث دریایی NOAA، تعداد این کشتی‌ها را حدود یک میلیون تخمین زده است که تاکنون بیشتر آنها هنوز کشف نشده‌اند. این آمار در مقاله‌ای در مجله Popular Mechanics ثبت شده بود.دانشمندان معتقدند، اقیانوس رازهای زیادی از تاریخچه انسان‌ها و ریشه‌های این سیاره خاکی را در خود جای داده‌اند.

 

دریاچه و رودخانه‌های اعماق اقیانوس : آیا می‌دانستید رودخانه‌ها و همچنین دریاچه‌های آبی تنها به سطح کره زمین محدود نمی‌شوند؟ اما چطور؟ هنگامی‌که آب دریا از لایه‌های ضخیم نمک به‌صورت طبیعی تراوش می‌کند، نمک موجود در آب از حالت محلول خارج شده و در بستر دریا گودال به وجود می‌آورد.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,اعماق اقیانوس

 

طبق گزارش‌های NOAA، این نمک نامحلول، آب بستر دریا را متراکم‌تر از قبل می‌کند و سپس این گودی‌ها به وجود می‌آیند. این دریاچه‌ها و رودخانه‌های زیر آب – که به استخر آب نمک معروف هستند – فرقی با همتایان خود بر روی کره زمین ندارند. سواحل و امواج نیز بخشی از این دریاچه‌ها را تشکیل می‌دهند.

 

 

گنج‌های مخفی : به گفته سرویس بین المللی اقیانوس‌ها در NOAA، طلای محلول شده را می‌توان در آب همه آقیانوس‌ها پیدا کرد؛ اما بااینکه اقیانوس‌ها روی هم رفته حدود ۲۰ میلیون تن طلا در خود حل کرده‌اند، اما به جهت رقیق بودن بیش از حد آب، غلظت طلای آن حدودا یک در تریلیون تخمین زده شده است.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,اعماق اقیانوس

 

 

با این حال می‌توان طلای حل نشده را نیز در اعماق و یا حتی بستر آب اقیانوس‌ها یافت. استخراج این طلاها – که حدودا در اعماق یک الی دو مایلی آب و زیر سنگ‌ها مدفون شده‌اند – در حال حاضر آنچنان مقرون به‌صرفه نیست، چراکه راه‌های رسیدن به عمق دریا در حال حاضر بسیار گران تمام می‌شوند. NOAA پیش بینی کرده است که اگر تمامی این طلاها از اعماق آب استخراج شوند، سهم هر فرد در جهان حدود ۴ کیلوگرم از این فلز با ارزش خواهد بود!

 

حیات اسرارآمیزی اعماق اقیانوس ها : با اینکه حدود ۹۴ درصد از حیات زمینی شناسایی شده است، اما هنوز هم دو سوم از زندگی زیر آب ناشناخته محسوب می‌شود. گونه‌های جدید مدام در حال شناسایی شدن هستند و هر روز سوالات بیشتری در مورد زندگی آبی مطرح می‌شوند.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,اعماق اقیانوس

 

در سال جاری، لیست ۱۰ گونه جدید دانشگاه علوم محیط زیست فورستری شامل یک گونه قرمز رنگ اژدهای آبی است که علی رغم زندگی در آب‌های غربی استرالیا هنوز هم ناشناخته باقی مانده بود.

 

از جمله سایر اکتشافات در این بخش می‌توان به زشت‌ترین ماهی جهان، اوکتوپد شبح مانند و کوسه نینجا با سر درخشان اشاره کرد. امیدواریم از این مقاله نهایت بهره را برده باشید.

 

صداهای عجیب اعماق اقیانوس ها : تنها گیاهان و جانوران اقیانوس برای دانشمندان مرموز نیستند، بلکه صداهایی نیز از اعماق آب به بیرون می‌آیند که هنوز هیچ دانشمندی نتوانسته‌ است آنها را به‌طور دقیق توجیه کند.

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,اعماق اقیانوس

 

صدای بلوپ (The Bloop) شاید یکی از معروف‌ترین صداهای زیر آبی باشد که در سال ۱۹۹۷ توسط هیدروفون سازمان NOAA ثبت شد. این یکی از بلندترین صداهای ثبت شده از اعماق آب است که علی رغم نویز مربوط به شکستن یخ‌های زیر آب هنوز مشخص نیست چه چیزی عامل تولید این صدا بوده است.

 

 

از آنجایی که صدای بلوپ شباهت زیادی به موجودات زیر دریا دارد، بسیاری از افراد آن را به Cthulhi (یک هیولای مشابه با هشت پا که در سال ۱۹۲۸ توسط نویسندگان کتاب‌های عملی تخیلی ساخته شده است) نسبت داده‌اند. این صدا به‌قدری بلند است که نمی‌توان آن را به موجودات دریایی شناخته شده نسبت داد، مگر اینکه موجودی ناشناخته آن را تولید کرده باشد.

 

 

آبشار‌های پنهان اعماق اقیانوس : آیا می‌دانستید بزرگ‌ترین آبشار شناخته شده جهان در اعماق‌ آب‌های گرینلند و آیسلند قرار گرفته است. در مقاله‌ای که توسط مجله Conde Nast Traveler منتشر شده بود، کن جنینگز در مورد آبشار تنگه کاتاراک دانمارک نوشته بود که در آن ۵ متر مربع آب از ارتفاع ۳۵۰۵ متری به پایین می‌ریزند.

 

 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,اعماق اقیانوس

 

این آبشار به خاطر تفاوت دمایی آب بین دو طرف تنگه دانمارک ایجاد شده است. هنگامی‌که آب سردتر و متراکم‌تر شرق به آب گرم و سبک‌ غرب می‌رسد، این آب سرد به سمت قسمت پایینی آب گرم حرکت می‌کند.

 

 

اگر در گوگل عبارت «بلندترین آبشار جهان»‌را جست‌وجو کنید، اکثر سایت‌ها نظیر ویکیپدیا، آبشار آنجل (Angel) را به شما معرفی می‌کنند. با این حال ارتفاع آبشار زیر آبی تنگه دانمارک سه برابر آبشار آنجل در ونزوئلا است. همچنین میزان آب جاری در این آبشار دو هزار برابر آبشار آنجل تخمین زده شده است.

 

 

‎/mihanpost.com
  • 16
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش