رفتارهای عجیبی که به فرهنگ ملت ها تبدیل شدنداختصاصی «تابناک با تو»؛ فرهنگ ها و آداب و رسوم میان ملل مختلف جهان متفاوت است، برخی از مردم دنیا آداب و رسوم مشخص و محدود جامعه ی خود را دارند، اما به ناگاه مظاهر و آداب و رسوم عجیبی در بین آنها به تدریج رشد می کند و گسترش می یابد تا جایی که به یکی از شاخصه های فرهنگی و جدایی ناپذیر آن جامعه تبدیل می گردد که در این گزارش به چند نمونه از آنها اشاره خواهد شد.
کفش های نوک تیز، مکزیک
شهر ماتیهولای مکزیک به این فرهنگ عجیب شهرت دارد، برخی از مردم در این شهر کفش های بزرگ، رنگی و نوک تیز می پوشند که به کفش دلقک های قرون وسطا بی شباهت نیست. این نوع از کفش ها مورد علاقه ی طرفداران موسیقی سنتی مکزیک که تلفیقی بین سبک اسپانیایی و آفریقایی است می باشد، و مردم را به رقصیدن در خیابان ترغیب می کند. گاهی بین مردم این منطقه برای پوشیدن این نوع کفش ها رقابت سختی درمی گرفت.
لباس های "الویس پریسلی"
الویس پریسلی بازیگر و یکی از ستارگان موسیقی دهه ی چهل قرن پیش بود که با موسیقی سبک "راک اند رول" به شهرت رسید و لقب سلطان این سبک را از آن خود کرد. او در آن زمان مورد توجه بسیاری از جوانان قرار گرفت. آنها مثل او لباس می پوشیدند و موهای خود را شبیه او کوتاه می کردند. پوشیدن جین تنگ، جلیقه های چرمی و اکسسوارهای رنگی به تبعیت از او در میان مردم آن زمان شیوع پیدا کرد و تا امروز با وجود مرگ الویس پریسلی همچنان ادامه دارد.
فرهنگ Otherkin
آنها مجموعه ای از افراد بودند که از طریق شبکه های اینترنتی و فضای مجازی با هم آشنا شده بودند و بر این باور بودند که مثل بقیه آدم هایِ عادی نیستند و از طریق تناسخ با مخلوقات اسطوره ای و موجودات فضایی به این دنیا پا گذاشته اند، و بعضی از آنها هم خود را از نسل فرشتگان، شیاطین، جن ها و خون آشام ها معرفی می کردند.
گروه Black Meta، نروژ
این فرهنگ در اوایل دهه ی نود در نروژ متداول شد و به دلیل باورهای مسیحی ستیزانه این گروه به سرعت به شهرت رسید. آنها جرائم متعددی از جمله آدم کشی، و آتش سوزی های عمدی را مرتکب می شدند، قانون گریزی و مخالفت با مظاهر دین مسیحیت از ویژگی های بارز آنان بود. این گروه با لباس های سیاه که مارک های فلزی بزرگی داشت شناخته می شدند.
لولیتا، ژاپن
فرهنگ لولیتا در دهه ی نود قرن پیش رواج یافت، و در سال های اخیر در مناطق مختلفی از دنیا دیده میشود. در این حالت دختران نوجوان دامن های گل گلی، تور دوزی شده می پوشند و موهایشان را با روبان های ساتن می بندند، به علاوه جوراب های ساق بلند و کفش های بچگانه و چترهای محافظت از آفتاب هم از دیگر نشانه های آنان است.
در کل، لولیتا، الهام گرفته از پوشاک زنان دوران ملکه ویکتوریا (۱۹۰۱-۱۸۳۷) است و در واقع تقلیدی از عروسکهای چینی (منظور جنس چینی است نه کشور چین) دوران ویکتوریا است.
مسابقه ملکه زیبایی باربی ها در ونزوئلا
این اتفاق عجیب در ونزوئلا شکل گرفت و مسابقه ای برای انتخاب ملکه زیبایی عروسک های باربی برگزار شد. صاحبان این عروسک ها مسابقه را خیلی جدی می گیرند و در بخشی از مسابقه به جای عروسک باربی به سؤال های مجریان برنامه پاسخ می دهند. شرکت کنندگان لباس ها، گریم و موهای مخصوصی را برای عروسک ها قرار می دهند.
هواداران آسانسور
این فرهنگ در سال ۲۰۰۷ میلادی و از زمانی شکل گرفت که گروهی از طرفداران سوار شدن بر آسانسور نام "جامعه ی آسانسور یوتیوب" را بر روی خود گذاشتند و در سراسر جهان وقتی یکی از آنها سوار آسانسور میشد، تجربه ی سوار شدن خود را پس از مستند کردن در یوتیوب به اشتراک می گذاشت.
لباس های The Sapeur
این فرهنگ در جمهوری کنگو پدیدار شد و مجموعه ای از جوانان این کشور همه ی درآمد خود را صرف خرید لباس ها و اکسسوارهای عجیب و غریب می کردند. دستمال های ابریشمی و ساتن به اضافه ی دکمه های براق از جمله ویژگی های بارز لباس آنان بودند. برخی تاریخ نگاران می گویند که این فرهنگ در قرن نوزدهم و زمانی شیوع پیدا کرد که بردگان سیاه برای رفت و آمد به محل های زندگی اربابان خود مجبور بودند در نوع پوشش خود تغییر ایجاد کنند و متناسب آنجا لباس بپوشند.
- 11
- 4