دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۳۲ - ۰۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۱۲۹۶
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

می‌خواستم بال داشته باشم 

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,میشل نول
میشل نول، نخستين خلبان زن شرکتی است که در لیست «فوربز جهانی ٢٠٠٠» قرار دارد

میشل نول دوست دارد فکر کند «دفتر کارش» بهترین منظره در دنیا را دارد.

 

از پنجره‌اش، خرابه‌های شهر رم یا بعضی روزها شفق شمالی را تماشا می‌کند.

 

نول ٤٤ساله خلبان شرکت‌های بزرگ و نخستين خلبان زن شرکتی است که در لیست «فوربز جهانی ٢٠٠٠» قرار دارد. او به مدت ٦‌ سال مدیران اجرایی کمپانی را برای شرکت در جلسه‌های کاری که ممکن است ساعت‌ها یا روزها طول بکشد با هواپیمای خصوصی به پروازهای داخلی و بین‌المللی برده است.

 

داشتن شغل نول شخصیت خاصی می‌خواهد. (به‌عنوان یک زن در صنعتی که مردسالار است) جان‌سخت است و عاشق همیشه در سفر بودن و تجربه‌های نو: «من طوری بزرگ شده‌ام که واقعا تشنه چیزهای متفاوتم. چیزهای ناآشنا را دوست دارم و خیلی خوب با تغییر کنار می‌آیم.

 

زمان آماده‌سازی

نول باید برای مسافرتی چهار روزه از نیویورک به چارلستون واقع در کارولینای‌جنوبی آماده شود تا ساعت ١٠ صبح پرواز کند. عصر روز قبل را در آپارتمانش در جرسی سیتی واقع در نیوجرسی به جمع‌کردن چمدان و لوازم کارش (شامل مدارک کادر پرواز و گواهینامه‌های خلبانی و پزشکی) و به بررسی برنامه پرواز و بنزین و گزینه‌های مسیر می‌پردازد.

 

می‌گوید: «خلبانی یک شغل ٢٤ ساعته است» پس خواب مهم است. ٨ ساعت خواب در شب به بدن او کمک می‌کند که به اختلاف ساعت و نشستن‌های طولانی عادت کند.

 

زمان سر کار رفتن

نول ساعت ٥ صبح با زنگ تلفن موبایل آیفونش از خواب بیدار می‌شود. (مانند همکاران مردش) کت‌و‌شلوار طوسی همیشگی‌اش را با یک پیرهن سفید یقه‌دار بروکس برادرز می‌پوشد. به خاطر شغلش که بیشتر در حالت نشستن است، غذای سبک می‌خورد: صبحانه او میوه و گرانولا (مخلوط جو دو سر پرک با عسل یا شکر قهوه‌ای) است.

 

چون در نیویورک زندگی می‌کند که همیشه ترافیک دارد، ساعت ٦:٣٠ صبح از خانه خارج می‌شود که تا ساعت ٨ به آشیانه شرکت برسد. همراه خلبان دوم و یک ميهماندار و پرسنل زمینی و تعمیرات و نگهداری به مدت دو ساعت به چک قبل از پرواز (شامل آزمایش‌کردن تجهیزات و بررسی تعمیرات انجام‌شده) می‌پردازد. او خودش به مسافرانش (معمولا بین یک تا ١٢ نفر) خوشامدگویی می‌کند و شرایط آب‌و‌هوایی، زمان پرواز و احتمال تلاطم را توضیح می‌دهد.

 

بر فراز آسمان

نول و کمک‌خلبان هنگام بلند‌شدن هواپیما و اوج‌گرفتن تا ارتفاع ١٠هزار پا و در حالت کم‌کردن ارتفاع، از قانون «کابین استریل» پیروی می‌کنند؛ یعنی زمانی که تمام مکالمات درباره پرواز است. وقتی که هواپیما با سرعت بهینه حرکت می‌کند (معمولا در ارتفاع ٤٠‌هزار پا)، به صورت خودکار بر روی خلبان تنظیم می‌شود که اجازه می‌دهد معاشرت شخصی شروع شود. نول می‌گوید: «وقتی که ساعت‌ها در کابین خلبان می‌نشینید، می‌توانید مردم را بهتر بشناسید. به نوعی در یک خانواده هستید.»

 

کمک‌خلبان‌های نول معمولا مرد هستند –در حال حاضر از ١٦ خلبان فقط ٣ نفر آنها زن هستند؛ در کل تنها ٦‌درصد خلبان‌های تجاری زن هستند. در حقیقت همه «همیشه» فکر می‌کنند نول ميهماندار است، مخصوصا وقتی به کشورهایی سفر می‌کنند که داشتن چنین شغلی برای یک زن غیرمعمول است. نول به یاد می‌آورد که یک‌بار، یک پرسنل عملیاتی مدام سوال‌هایش را از کمک‌خلبان مرد می‌پرسید با این‌که کمک خلبان بارها اشاره کرد که «او خلبان است. او خلبان است.»

 

به گفته نول، زنان خلبان‌های بسیار خوبی هستند، چون آنها به‌طور طبیعی می‌توانند چند کار را با هم انجام دهند و خوشبختانه بورسیه‌ها و کارآموزی‌های آموزش پرواز توسط گروه‌هایی مانند «زنان هوانورد» ارایه می‌شود که زمینه را برای گروه‌های زنان بیشتری باز می‌کند.

 

زمان توقف

بعد از رسیدن به مقصد و وقتی مسافران از هواپیما پیاده شدند، نول باید به‌عنوان خلبان از خاموش‌شدن کامل هواپیما و رسیدن خدمه پرواز به هتل محل اقامت، جایی که تا بازگشت مسافران صبر می‌کنند (در این مورد، سه روز) اطمینان حاصل کند.

 

نول می‌گوید «در آن لحظه، کار تمام شده است و می‌توانم بروم در شهر بچرخم. این یکی از بهترین جنبه‌های شغلم است. سفرکردن هیچ‌وقت خسته‌کننده نمی‌شود. شغلم را برایم شیرین و جذاب نگه می‌دارد.»

نول در شهر دیدنی چارلستون به مدت طولانی می‌دود، در رستوران‌های محلی با کادر پرواز غذا می‌خورد، گزارش‌های مخارج را می‌نویسد، به استخر هتل می‌رود و کتاب تمرین ماراتن را می‌خواند. (او می‌خواهد دو ماه دیگر در نخستين دو ٢٦ مایلی، معادل ٤٢ کیلومتر، شرکت کند.)

 

هیچ‌جا بهتر از خانه خود آدم نیست

در پایان سفر، نول همیشه لحظه بازگشت را دوست دارد، وقتی وارد خانه‌اش می‌شود آهی از سر دلتنگی می‌کشد. او زمان زیادی را دور از خانه سپری می‌کند پس ارزش یک بعدازظهر آرامش‌بخش در خانه‌بودن را می‌داند. ایمیل‌هایش را می‌خواند، آشپزی می‌کند و سریال «بازی تاج و تخت» را تماشا می‌کند و بعد هشت ساعت کامل را می‌خوابد. چند روز بعد را در مرخصی است، قبل از دستور بعدی برای انجام کارهایش به بیرون از خانه و به دیدن خانواده و دوستانش می‌رود.

 

چگونه بال‌هایش را پیدا کرد

نول در فلوریدا بزرگ شده، با این‌که پدرش در دهه ٦٠-٥٠ بر روی برنامه‌های فضایی کیپ کاناورال کار می‌کرد اما او به داشتن شغلی در هوانوردیفکر نمی‌کرد.

 

او قبل از این‌که به پرواز فکر کند، از دانشگاه یو.سی.ال.ای فارغ‌التحصیل شد، در کمپانی والت‌دیزنی، در بخش بازاریابی و طراحی کار کرد و بعد به کار در توسعه املاک مشغول شد. در ٣٥سالگی از خود پرسید: «واقعا چه چیزی می‌خواهم؟ واقعا فقط می‌خواهم یاد بگیرم چگونه هواپیما برانم. می‌خواهم این تجربه را

 داشته باشم.»

 

او با یاد گرفتن یک درس پرواز در فرودگاهی محلی شروع کرد. او می‌گوید: «یک درس دیگر گرفتم و عاشق پرواز شدم.» کمی بعد آخر هفته‌ها برای چتربازها پرواز می‌کرد، بعد وارد گشت هوایی غیرنظامی شد (نیروی کمکی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا، جایی که تنها زن حاضر در گردان هوایی خود بود) و اورژانس‌های هوایی و پرتاب شناورها را در خلیج مکزیک برای خدمات هواشناسی ملی ایالات متحده آمریکا هدایت می‌کرد.

 

با کنجکاوی بیشتر و بیشتر درباره شغل پرواز، نول درخواست‌هایش را به یک بازار کار در شیکاگو برد که در نتیجه به مصاحبه‌ای کاری و نخستين شغل پرواز تجاری با هواپیمایی یو.اس.ایرویز منتهی شد. سه ‌سال آنجا کار کرد، فضای هوایی شلوغ شمال‌شرقی را پیمود، با این حال تمام مدت می‌دانست که درنهایت به هواپیماهای شخصی روی می‌آورد -برای ایجاد رابطه نزدیک‌تر با مسافران و این‌که همان راه تکراری را ٤ بار در هفته طی نکند.

نول می‌گوید: «من واقعا عاشق کارم هستم. هنوز مانند نخستين روزی که درس پرواز گرفتم

 ذوق می‌کنم.»

منبع: فوربز

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش