شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۴۹ - ۰۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۱۳۴۸
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

آیا تمدن ۱۲ هزار ساله‌ای ناپدید شده است؟

اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها,فرضیه هنکوک
گراهام هنکوک، نویسنده و گزارشگر انگلیسی و کارشناس نظریه‌های غیرعلمی مرتبط با تمدن‌ها و آثار باستانی معتقد است، بسیار پیشتر از تمدن‌های باستانی بین‌النهرین، بابل و مصر، تمدن بزرگ‌تر و باشکوه‌تر دیگری وجودداشته است؛ تمدنی که حدود ۱۲هزار سال پیش، با برخورد یک دنباله‌دار یا سیارک به زمین از بین رفته و شواهد وجود آن ناپدید شده است.

به عقیده هنکوک، اثرات بسیار کمرنگی از این تمدن باقی مانده که هشداری پنهان در باره احتمال وقوع فاجعه آسمانی مشابه برای تمدن‌های کنونی، از آثار آن است، اما آیا چنین چیزی می‌تواند واقعیت داشته باشد؟ به طور قطع نه.

 

صرف نظر از این موضوع که یک حادثه فرازمینی تا چه حد می‌تواند مخرب باشد، از بین رفتن کامل آثار یک تمدن ابتدایی مثل ابزار، سفال و لباس یا آثار یک تمدن پیشرفته مانند نوشته‌ها، فلزات یا دیگر فناوری‌ها پس از قرن‌ها شکوفایی، متقاعدکننده نیست.

 

دوم آن که فرضیه هنکوک، ناشی از فرضیه دانشمندانی است که سال ۱۳۸۶/ ۲۰۰۷ توضیحی برای انقراض بزرگ زیاگان (جانوران عظیم‌الجثه) آمریکای شمالی در حدود ۱۲هزار سال پیش ارائه کردند. بحث‌های علمی زیادی درمورد این موضوع صورت گرفت، اما نتیجه مثبتی نداشت.

 

افزون بر این که هیچ دهانه برخوردی (حفره یا گودالی در خاک اجرام آسمانی که بر اثر برخورد شهابسنگ پدید می‌آید) که حول و حوش آن زمان ایجادشده باشد، در هیچ نقطه‌ای از زمین وجود ندارد، تاریخ‌گذاری رادیوکربن از لایه‌های کربن، دوده، زغال چوب، نانو الماس، ریزدانه‌های پلاستیکی و ایریدیوم که گفته می‌شود حاصل این حادثه فاجعه بار بوده‌اند، در قبل و بعد از انقراض بزرگ زیاگان ـ فاصله زمانی ۱۰هزار تا ۱۴هزار سال پیش ـ تفاوت‌های زیادی نشان می‌دهد.

 

۳۷ گونه از پستانداران در آمریکای شمالی منقرض شده‌اند (درحالی که بسیاری دیگر از گونه‌ها، باقی مانده و رشدکرده اند)، طی همین مدت، ۵۲ گونه از پستانداران در آمریکای جنوبی هم منقرض شده‌اند که انقراض آنها متاثر از برخورد جرم آسمانی نبوده است.

 

انقراض این گونه‌ها، همزمان با رسیدن پای انسان به این مناطق بوده که می‌توان فرضیه قابل قبول‌تر شکار بی رویه را در باره آن پذیرفت.

 

سوم آن که فرضیه هنکوک اساسا بر مغالطه توسل به جهل (argument from ignorance) ـ که در آن ادعا می‌شود گزارهx درست است به این دلیل که گزاره y (نقیض آن) ثابت نشده‌است؛ یا مغالطه ناباوری شخصی argument from) personal incredulity)،‌ من نمی‌توانم گزاره x را توضیح بدهم یا بفهمم، بنابراین فرضیه y درست است ـ استوار است. اما مشکل این جاست که:

 

۱: دانشمندان قطعا توضیحات خوبی برای فرضیه x هنکوک دارند (مانند اهرام ثلاثه و مجسمه ابوالهول)؛ هرچند توافق جامعی در باره آنها وجود ندارد.

 

۲: فرضیه‌ای که ارائه می‌شود، درنهایت باید به شواهد مثبتی که آن را تایید می‌کنند متکی باشد؛ نه صرفا به شواهد منفی که فرضیه‌های پذیرفته شده را نفی می‌کنند.

 

بزرگ‌ترین X هنکوک، گوبکلی تپه در ترکیه است، با کلان سنگ‌هایش و ستون‌های سنگی هفت تا ۱۰ تُنی T شکلی که از معادن سنگ آهک بریده و به محل حمل شده‌اند و تاریخشان به حدود ۱۱هزار سال قبل برمی‌گردد؛ زمانی که انسان‌ها شکارچیانی بودند بدون مهارت‌ها و مشاغلی که بتوانند این سنگ‌ها را تولید کنند.

 

هنکوک می‌گوید، بهترین توضیح این است که قبل از تولید این آثار ـ بیش از ۱۲هزار سال پیش و در اعماق آخرین عصر یخبندان ـ انسان‌هایی که تاکنون ناشناخته مانده‌اند، در جایی از جهان، به تمام هنرها و لوازم یک تمدن پیشرفته اشراف داشته‌اند و نمایندگانی را به اطراف جهان اعزام می‌کرده اند تا دانش خود را گسترش دهند.

 

اما چنین چیزی بسیار تخیلی به نظر می‌رسد و نوعی پیش‌داوری است. چه کسی می‌تواند بگوید، انسان‌های شکارچی چه نوع انسان‌هایی بوده‌اند و چه کارهایی نمی‌توانسته‌اند انجام دهند؟ علاوه بر این گوبکلی تپه، یک معبد و محل انجام رسوم مذهبی است، نه یک شهر و شواهدی از این که انسانی در آن زندگی کرده باشد، وجودندارد.

 

هیچ‌گونه استخوان حیوانات اهلی، ابزار فلزی، کتیبه و حتی هیچ گونه سفال (محصولاتی که بعدها در تمدن‌های پیشرفته تولیدشد) در این منطقه دیده نمی‌شود.

 

بعلاوه، شواهدی که بتواند محققان را درباره نیاز به بازنگری عمده در زمان آغاز تاریخ بشری قانع کند در تحقیقات چند دهه‌ای باستان شناسان پیدا نشده است.

 

گلایه‌مندی هنکوک این است که علم امروز، در یک مدل همدیسگرا که تغییراتی کند و تدریجی دارد، گیرافتاده و نمی‌تواند توضیحی غیرمترقبه و فاجعه آمیز را بپذیرد، اما این ادعای درستی نیست.

 

از پیدایش هستی (انفجار بزرگ) گرفته تا پیدایش ماه (برخورد بزرگ)، تا پیدایش چاله‌های قمری (برخورد شهابسنگ) تا انقراض دایناسورها (برخورد شهابسنگ) و سقوط ناگهانی تمدن‌های مختلف، کاتاستروفیسم (نظریه زمین‌شناسی که هر پدیده بزرگی چون آتشفشان یا دره‌های عمیق را دلیل بر وجود یک اتفاق غیرمترقبه زمین‌شناسی می‌داند) زنده است و جریان اصلی علم را تشکیل می‌دهد. معجزه‌گران واقعی، دانشمندانی هستند که به کشف این همه نایل آمده‌اند.

 

 

 

jamejamonline.ir
  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش