عصر ایران - زرادخانه تسلیحاتی کره شمالی، امروز به بمب هیدروژنی مجهز شد، بمبی به مراتب مرگبارتر از بمب های اتمی پیشین. بمب هیدروژنی نوعی بمب هستهای است که به آن بمب گرماهسته ای هم گفته می شود.
در این بمب در مرحله اول، شکافت هسته صورت می گیرد و در مرجله دوم حرارت و فشار آن، به همجوشی هسته ای منجر می شود. به همین انرژی بسیار بیشتری از بمبهای هستهای تکمرحلهای آزاد میکند؛ این همجوشی با استفاده از هیدروژن انجام میشود و به همین دلیل نامش را بمب هیدروژنی گذاشته اند.
در واقع در این نوع بمب، ترکیبی از شکاف هستهای و همجوشی هستهای به کار رفته است که همین امر، قدرت تخریبی آن را به مراتب افزایش می دهد.
دارندگان بمب هیدروژنی
اولین بمب هیدروژنی دنیا آمریکا ساخته و در سال ۱۹۵۲ میلادی در اقیانوسیه آزمایش شد.
یک سال بعد از این اتفاق شوروی آزمایشی مشابه را در سیبری انجام داد.
در سال ۱۹۵۷ میلادی، بریتانیا به این گروه پیوست و یکی از بمب های هیدروژنی خود را روی جزیره مالدن در قلب اقیانوسیه انداخت.
چین نیز نخستین بمب هیدروژنی اش را در سال ۱۹۶۷ میلادی منفجر کرد و فرانسه نیز اواخر همین سال آزمایشی مشابه را در جنوب اقیانوسیه انجام داد.
در سال ۱۹۹۸ میلادی، هند مجموعه ای از آزمایشات هسته ای خود را انجام داد که طبق اعلام نظر کارشناسان یکی از آنها از نوع هیدروژنی بوده است، البته به زعم بسیاری، آن بمب چندان قوی نبود.
و اینک کره شمالی، آزمایش موفقیت آمیز این بمب را پشت سرگذاشته است. قدرت انفجار بمب هیدروژنی جدید کره شمالی از دهها کیلو تُن تا صدها کیلو تُن قابل تنظیم است.
این بمب چند منظوره بوده و قدرت تخریبی بسیار بیشتر از دیگر انواع بمبها دارد.
بمب هیدروژنی کره شمالی از قابلیت انفجار در ارتفاع بالا با خاصیت ایجاد پالسهای الکترومغناطیسی برخوردار بوده و بسته به نوع هدف، قدرت تخریب آن را میتوان تغییر داد.
این دو عکس، فتوشاپی هستند
بزرگ ترین بمب هیدروژنی تاریخ
بزرگترین بمب هیدروژنیای که تاکنون برای آزمایش منفجر شده، معادل ۵۰ مگاتن تیانتی قدرت انفجاری داشتهاست. نام این بمب"تزار" بود که اتحاد جماهیر شوروی آن را در سال ۱۹۶۱ آزمایش کرد. این قدرت انفجاری ۲۵۰۰ برابر قدرت انفجاری بمب هیروشیماست.
بمب های نمکی
نوع دیگری از بمبها که در دست تحقیق هستند Salted Bomb یا بمبهای نمکی نام دارند. هدف اصلی از ساخت این نوع بمبها انتشار امواج رادیواکتیو به طریقی است که ناحیه ای گسترده غیرقابل سکونت شود.
با توجه به اینکه ازدیاد نمک در یک ناحیه مسکونی میتواند منجر به خالی شدن آن منطقه از سکنه شود، از اینرو نام این بمب نیز با توجه به قابلیتی که دارد، بمب نمکی گذاشته شده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده هنوز نمونهای از این بمب خطرناک ساخته و مورد آزمایش قرار نگرفته است.
- 11
- 5