جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۴۲ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۸۲۶
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

تصاویری عجیب از هنرمندان قرون وسطی!

هنر قرون وسطی در نوع خود عجیب است. خیلی از ما می‌توانیم ساعت‌ها با افتخار از هنر رنسانس و کلاسیک صحبت کنیم، اما اگر کسی درباره هنر سال‌های ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سوال کند، سرفه می‌کنیم و سعی می‌کنیم مودبانه بحث را عوض کنیم. هنرمندان در یک دوره ۵۰۰ ساله خودشان را نمی‌کشتند که نقاشی‌های شبیه عکسهای واقعی ایجاد کنند یا توضیح دهند چطور رنگی که روی بوم پاشیده اند نماد چیزی است. بسیاری از آن‌ها فقط راهبانی بودند که حوصله شان سر می‌رفت و برای گذران وقت در حاشیه کتاب‌ها نقاشی می‌کشیدند و دوره هنری ایجاد کردند که شبیه هیچ یک از ادوار نبود.

 

خرگوش‌های قاتل

راهبان قرون وسطی نسخه‌های کتاب دست نویسی ایجاد می‌کردند که هر صفحه با آثار هنری زیبا پر شده بود.گاهی اوقات آن‌ها صفحه را با طرح‌های زیبای گل و پیچک پر می‌کردند. گاهی با تصویرسازی داستان‌ها به کلمات عمق می‌دادند؛ و گاهی هم خرگوش هایی را نقاشی می‌کردند که به سر مردم آسیب می‌زنند.

 

 

خرگوش هایی که به انسان آسیب می‌زدند موضوع عجیب و مشترکی در هنر قرون وسطی بود و هیچکس واقعا دلیل آن را نمی‌داند. تصاویری از خرگوش هایی که با انسان جنگ می‌کنند، شوالیه‌ها را نقص عضو می‌کنند، زنان را به زور می‌کشند، با چماق مردم را می‌زنند و با تبر آن‌ها را تکه تکه می‌کنند و هیچ ربطی هم به نوشته‌های کتاب ندارند!

 

برخی معتقدند راهبان فقط برای سرگرم کردن خود این تصاویر را می‌کشند. راهبان قرون وسطی فکر می‌کردند خرگوش‌ها انتقام خود را از انسان هایی که برای سرگرمی شکارشان می‌کنند می‌گیرند؛ بنابراین روزهای خسته کننده خود را با کشیدن تصاویری از این قیام اجتناب ناپذیر می‌گذراندند.

 

تصاویر عجیب قرون وسطی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

شوالیه‌ها در حال جنگ با حلزون‌ها

یکی از عجیب‌ترین چیزهایی که راهبان دوست داشتند در حاشیه کتاب‌ها نقاشی کنند، تصاویر نبرد حماسی شوالیه‌ها و حلزون‌ها بود. بین قرن ۱۳ و ۱۴، تصاویری از شوالیه هایی که با زره کامل شجاعانه با حلزون‌ها می‌جنگیدند به طرز عجیبی رایج بود. شما همیشه این تصویر را در حاشیه نسخه‌های دست نویس گوتیک مشاهده می‌کنید. هیچکس واقعا نمی‌داند چرا، اما انقدر این تصاویر زیاد بود که مورخان احساس کردند باید دلیل آن را پیدا کنند.

 

هرچیزی که تصورش را بکنید به ذهن آن‌ها رسید. برخی معتقدند که آن‌ها تمثیلی از مبارزات اجتماعی، تبعیض یا ناامیدی انسان در مقابل مرگ اجتناب ناپذیر هستند. اما شاید یک توضیح ساده‌تر هم وجود داشته باشد: راهب بودن در قرن چهاردهم واقعا خسته کننده و کسالت آور بوده است. اگر شما هم مجبور بودید کل کتاب مقدس را با دست رونویسی کنید، احتمالا شروع به کشیدن تصاویر عجیب و غریب می‌کردید.

 

تصاویر عجیب قرون وسطی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

حضرت موسی با شاخ هایی روی سرش

مردم مدت‌ها عادت عجیبی داشتند که تصویر حضرت موسی را با شاخ می‌کشیدند. حتی میکلانژ هم این کار را کرد. این کار به این دلیل نبود که مردم می‌خواستند حضرت موسی را بد یا شیطانی جلوه دهند. آن‌ها واقعا فکر می‌کردند او شاخ داشته است. در بیشتر کتاب‌های مقدس آمده که حضرت موسی از کوه سینا با ده فرمان از خداوند آمد. در حالی که چهره اش «درخشان» بود. اما واژه اصلی عبری که معنای «پرتوی نور» می‌دهد به معنای «شاخ» هم هست؛ بنابراین مردم فکر کردند حضرت موسی شاخ داشته است. حتی برخی افراد هنوز هم فکر می‌کنند ترجمه درست آن همین است.

 

تصاویر عجیب قرون وسطی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

بدن مریم مجدلیه پر از مو بود

مریمِ مَجدَلیه یکی از پیروان مؤمن عیسی مسیح بوده و کلیساهای کاتولیک رومی، ارتدکس شرقی، لوتری و انگلیکان او را جزو قدیسه‌ها می‌دانند. هنرمندان گوتیک تصویر مردم مجدلیه را پر از مو می‌کشیدند، چون فکر می‌کردند واقعا به این شکل بوده است. در آن زمان می‌گفتند مریم مجدلیه سینه پر از مویی داشته که او را شبیه بز می‌کرده است.

 

طبق افسانه ها، مریم مجدلیه پس از عیسی همه علایق و وابستگی‌های زمینی خود را ترک کرد. او دیگر حمام نرفت و لباس هایش را عوض نکرد و در نهایت آنقدر لباس هایش کثیف و کهنه شدند که از تنش افتادند. به عنوان معجزه‌ای برای نجات مریم از برهنگی، روی بدن او مو رویید و تمام بدنش را پوشاند؛ و هنرمندان گوتیک که این را باور کرده بودند آن را نقاشی کردند.

 

تصاویر عجیب قرون وسطی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

مرگ افراد کسل

بسیاری از آثار هنری قرون وسطی خشونت آمیز بوده اند. اما مهم نیست که مرگ کسی چقدر وحشتناک بوده، او همیشه کسل و بی حوصله به نظر می‌رسد. نقاشی هایی از این دوران وجود دارد که افرادی را نشان می دهد که چاقویی در سرشان فرو رفته یا تبری به بدنشان خورده یا با روش‌های دیگر کشته می شوند. با این حال در همه تصاویر به نظر می‌رسد قربانی سعی می‌کند خمیازه خود را نگه دارد.

 

یک نظریه آن را با مفهوم قرون وسطایی هنر خوب مردن مرتبط می داند. آن‌ها عقیده داشتند که مرگ یک آزمون اخلاقی است. مرگ زمانی است که شما با داوری الهی مواجه می‌شوید و واکنش شما نسبت به آن درباره شخصیتتان می‌گوید. اگر گریه می کردید، جیغ می کشیدید و درباره از دست دادن چیزهای فانی شکایت می کردید به این معنی بود که جهنم می‌روید. اما اگر لحظه آخر را با لبخند و رضایت می گذراندید به بهشت می‌روید.

 

با این حال این یک نظریه است. قطعا نقاشی‌های قرون وسطایی بسیاری هم وجود دارد که شیاطینی را نشان می‌دهد که سعی دارند با افراد در حال مرگ با طلا، زنان و سایر وابستگی‌های زمینی وسوسه کنند. همه این افراد فقط تمایل خود را به سعادت بهشتی نشان می‌دهند. در هر صورت هنرمندان قرون وسطی واقعا در کشیدن حالت‌های صورت استعدادی نداشتند.

 

تصاویر عجیب قرون وسطی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

انسان در سفینه فضایی

به دلایلی، تعداد زیادی از آثار هنری قرون وسطی افراد را سوار بر ماشین‌های کوچک پرنده‌ای نشان می‌دهد که به طرز عجیبی شبیه اسپوتنیک است. این چیزی است که بیشتر در تصاویر حضرت عیسی نشان داده می‌شود.

 

نقاشی‌های قرون وسطی لحظات بزرگ زندگی مسیح را نشان می‌دهند، مانند لحظه‌ای که حضرت مریم برای اولین بار او را در آغوش گرفت یا وقتی به صلیب کشیده شد؛ و سپس در گوشه‌ای از آسمان مردی که در یک کابین سفید کوچک نشسته و در فضا سفر می‌کند. نظریاتی وجود دارد که این تصاویر چه چیزی ممکن است باشند، نظریه آکادمیک «حضور فضایی خداوند» است. شاید هم نشان دهنده آدم فضایی‌های باستانی باشد.

 

تصاویر عجیب قرون وسطی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

الهام مظفری

 

 

bartarinha.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش