دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۱ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۵۸۴۴
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

جشن سال نو در فرهنگ‌های مختلف

جشن سال نو,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

یک دنیا داریم، با یک دنیا تقویم. از سرخ‌پوست‌های جنوب آفریقا گرفته تا قبیله‌های تبت، هر فرهنگی «تقویم» خودش را دارد و هر تقویمی «سال نو» خودش. هرچند که حالا دیگر برای یکپارچه کردن زمان (به‌دلیل روابط بین‌المللی) شاید کوچک‌ترین اسمی از آن‌ها نمانده باشد. چون اساس به‌وجود آمدن اکثر تقویم‌ها، اهمیت شمارش روزها برای کشاورزان بوده است، مبدأ تقویم معمولا یا شروع فصل کاشت بوده یا شروع فصل برداشت، که هر دوی آن‌ها برای کشاورزان با جشن و سرور همراه است. در نتیجه جشن «سال نو» شکل گرفته است. هرچند بعدها تحت تأثیر دین‌ها، مبدأ تقویم‌ها عوض شد، اما همچنان اکثر تقویم‌ها شروع سال نو را جشن می‌گیرند.

 

بی صاحب‌ترین سال نو!

کریسمس بزرگ‌ترین و همه‌گیرترین جشن سال نو در جهان است. تا توانسته رسوم و تقویم‌های مختلف را درنوردیده، ملت‌ها هم تا توانسته‌اند رسوم کریسمس را این‌ور و آن‌ور کرده‌اند تا یک تکه از فرهنگ خودشان را در آن بگنجانند.خلاصه این روزها دیگر نه کریسمس، کریسمس قدیم است و نه مردمی که برگزارش می‌کنند، صاحبان آن! هرچند که اساس به‌وجود آمدن تقویم میلادی و جشن‌های کریسمس کاملا مذهبی است، اما حالا دیگر مردم توجهی به این موضوع ندارند. یکم ژانویه که می‌شود، مردم اروپا، استرالیا، آمریکا و بخش‌های زیادی از آسیا و آفریقا یک درخت کریسمس در خانه‌هایشان می‌گذارند و شب سال نو را جشن می‌گیرند! هر کدام‌شان یک چیز از آن کم کرده‌اند و یک چیز به آن اضافه.

 

حالا دیگر اهمیت و شکوه کریسمس در عظمت آتش‌بازی‌های شب سال نو و وسعت جغرافیایی‌اش خلاصه می‌شود.حالا که دیگر «برف» به‌عنوان یکی از مهم‌ترین المان‌های کریسمس در یک‌جا وجود دارد و در جای دیگر نه، حتی حرف‌زدن درباره فصل وقوع کریسمس هم غیرممکن است. حالا فقط یک جمله را می‌توان با جرأت گفت: کریسمس بزرگ‌ترین و بی‌صاحب‌ترین جشن سال نو در جهان است.

 

هند؛ یک دنیا، یک فرهنگ

یک دنیا داریم، یک هند که خودش به‌تنهایی یک دنیا رسم و رسوم و آیین مختلف از فرقه‌های مذهبی کوچک و بزرگ دارد. هر نقطه‌ای را که نگاه می‌کنی، برای خودشان رسومی دارند و سخت به رسوم‌شان پای بندند. تقویم اکثر مردم در هندوستان خورشیدی است و شروع مراسم سال نو معمولا ۱۳ یا ۱۴ آوریل (بنا به کبیسه بودن یا نبودن سال) است. در کامبوج این مراسم سه روز است که هر روز آن اسم و آیین مربوط به خود را دارد.

 

روز اول «Maha Songkran»: در این روز مردم لباس نو می‌پوشند، شمع روشن می‌کنند و برای عیادت به زیارتگاه‌ها می‌روند. آن‌ها معتقدند اگر در این روز صبح‌ها صورت، ظهرها بدن و شب‌ها پاهای خود را بشویند، موجب موفقیت بیشتر در سال جدید خواهد بود.

 

روز دوم «Virak Wanabat»: کمک به نیازمندان مهم‌ترین کاری است که کامبوجی‌ها در این روز انجام می‌دهند.روز سوم «Virak Loeurng Sak»: در این روز مردم مجسمه‌ها و عکس‌های بودا را با آب معطر می‌شویند و معتقدند این کار باعث طول عمر، خوشبختی و شادی می‌شود. همچنین بچه‌های کوچک با حمام‌کردن بزرگ‌ترها فرصت استفاده از نصیحت‌های آن‌ها را پیدا می‌کنند!

 

جشن سال نو یا توبه سال نو

تورات «روش هاشانا» را به‌عنوان جشنی یکروزه از طلوع تا غروب روز ۲۹ الول در تقویم عبری معرفی می‌کند. به دلیل قمری بودن این تقویم، تعیین زمان دقیق «روش هاشانا» ممکن نیست، اما زمان وقوع آن بین پنجم سپتامبر تا پنجم اکتبر سال میلادی است. با قوانین جدیدی که برای این تقویم تعریف شده است، سال نو هرگز در روزهای یکشنبه، چهارشنبه و جمعه اتفاق نمی‌افتد! امروزه با توجه به دشواری تعیین ماه جدید یهودیان «روش هاشانا» را در دو روز جشن می‌گیرند، اما افراد مذهبی همچنان فقط روز اول را جشن می‌گیرند زیرا تورات این جشن را ی‌کروزه معرفی کرده است. روز اول این جشن در ۱۰۰ نُت مختلف، شوفار (نوعی ساز بادی) نواخته می‌شود تا شنوندگان از خواب غفلت بیدار شده و آماده شروع توبه ۱۰ روزه در مراسم سال نو شوند.

 

 

asemandaily.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش