به گزارش برترینها، در این مطلب پدیدههای طبیعی شگفت انگیزی را مشاهده میکنید که فقط در این مکانهای خاص اتفاق میافتند.
آبشار دم اسب، پارک ملی یوسمیت، ایالات متحده
چند روز از ماه فوریه، آبشار دم اسب در پارک ملی یوسمیت به رنگ نارنجی روشن در میآید و شبیه گدازههای مذابی میشود که از صخرهها پایین میریزند. این اتفاق را فقط در این زمان از سال میافتد چون نور غروب آفتاب با زاویه مناسب در آبشار منعکس شده و این منظره جادویی را ایجاد میکند.
دریاچه ماراکایبو (Maracaibo)، ونزوئلا
رعد و برق کاتاتامبو یک پدیده آب و هوایی خیره کننده است. حدود ۱۴۰ تا ۱۶۰ شب در سال، ابرهای طوفانی روی رودخانه کاتاتامبو جمع میشوند و ۲۸۰ رعد و برق در ساعت ایجاد میکنند. این پدیده نتیجه وزش باد در سراسر دریاچه و دشتهای اطراف است و با نام «فانوس دریایی ماراکایبو» شناخته میشود.
دهانه دروازه، ترکمنستان
دهانه دروازه به دلیل منظره شعلههای آتشی که در تاریکی شب از آن زبانه میکشند، «دروازه جهنم» هم نامیده میشود. این دهانه گاز طبیعی در سال ۱۹۷۱ ایجاد شد، یعنی زمانی که میدان گازی بالای آن فروریخت و زمینشناسان آن را آتش زدند تا گاز متان پخش نشود. از آن زمان تاکنون این گودال میسوزد.
دریاچه آبراهام، آلبرتا، کانادا
این دریاچه مصنوعی در سال ۱۹۷۲ ایجاد شده و با حبابهای یخ زده گاز متان زیر آب شناخته شده است. این دریاچه گاز متان آزاد میکند که وقتی به سطح سردتر آب میرسد یخ میزند. زمستان که هوا سردتر است حبابهای یخ زده زیر سطح آب جمع شده و این منظره منحصر به فرد را ایجاد میکند.
غار کرم شب تاب وایتومو (Waitomo)، نیوزیلند
غار کرم شب تاب تنها با قایق قابل دسترسی است. فضای داخلی غار تنها با درخشش حشراتی که از سقف آویزان هستند روشن میشود و منظره فوق العادهای ایجاد میکند که باید ببینید تا باور کنید.
آتشفشان کاوا ایجن (Kawah Ijen)، اندونزی
دریاچه آتشفشانی کاوا ایجن در جزیره جاوا در اندونزی بزرگترین دریاچه آتشفشانی اسیدی جهان است. این دریاچه به خاطر واکنش بین آب و گاز هیدروژن کلریدی که از آتشفشان خارج میشود این قدر اسیدی است. وقتی گازهای محترق سرد میشوند گوگرد در اطراف دریاچه ته نشین میشود. شبها گاز سولفوریک محترق به رنگ آبی زیبایی درمیآید، اما دمای شعلههای آن به بیش از ۵۰۰ درجه سانتیگراد میرسد.
دریاچه هیلر (Hiller)، استرالیا
دریاچه هیلر در ساحل غربی استرالیا قرار دارد و با رنگ صورتی زیبایش شناخته میشود. برخی محققان معتقدند رنگ آن به دلیل جلبکهای میکروسکوپی ساکن در دریاچه است. جالب است بدانید شنا کردن در این دریاچه خطری ندارد.
مسیر مسابقه پلایا (Playa)، کالیفرنیا
این دریاچه خشک زیبا در پارک ملی دره مرگ به دلیل پدیده جغرافیایی عجیب سنگهای متحرک شناخته میشود. به نظر میرسد سنگها خودشان حرکت میکنند و ردی طولانی از خود به جای میگذارند. پس از سالها تحقیق کشف شد که حرکت سنگها به دلیل تشکیل صفحات یخ زیر آنها در شبهای سرد است. این صفحات چند میلیمتری با باد حرکت میکنند که موجب حرکت سنگها با سرعت ۵ متر در دقیقه میشود.
پنمون (Penmon)، ولز
ساحل روستای ولزی شبها با رنگ آبی میدرخشد که به دلیل وجود پلانکتونهای شب تابی است که در ساحل شرقی جزیره جمع میشوند. اواخر بهار و اوایل تابستان بهترین زمان برای دیدن این پدیده است.
غار آبی، ایتالیا
این غار دریایی در ساحل جزیره ایتالیایی کاپری واقع شده و با رنگ آبی میدرخشد که در اثر نور آفتابی که از حفرههای زیر آب عبور میکند ایجاد میشود.
آبفشان وایومینگ، ایالات متحده
اگرچه صدها آبفشان طبیعی در سراسر جهان وجود دارد، اما آبفشان پارک ملی یلوستون یکی از بهترین هاست که هر ۶۰ تا ۱۲۵ دقیقه به مدت ۱.۵ تا ۵ دقیقه فوران میکند و آب تا ارتفاع ۳۰ تا ۳۵ متر بالا میرود. هر فوران حاوی ۱۴ تا ۳۲ هزار لیتر آب جوش است.
الهام مظفری
- 16
- 3