پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۱ - ۲۳ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۶۰۷۲
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

با خطرناک ترین فرودگاه های جهان آشنا شوید

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

فرودگاه های بسیاری در جهان وجود دارد که از مسافران میزبانی می‌کنند، اما برخی از این فرودگاه‌ها خاص هستند و شرایط بسیار بد و خطرناکی دارند. در ادامه با ترسناک‌ترین، عجیب‌ترین و خطرناک ترین فرودگاه های جهان آشنا می‌شویم.

 

از زمانی که بشر برای نخستین بار توانست رویای پرواز را محقق سازد، تحول عظیمی در سفر و جابه‌جایی به وجود آمد که به دنبال آن ساخت زیر‌ساخت‌های لازم برای نشستن و برخاستن هواپیماها در دستور کار کشورها قرار گرفت. از این رو بسیاری از کشورها برای جذب توریست و تسهیل مسافرت‌های هوایی، باند‌های پرواز و فرودگاه‌های مختلفی را طراحی کردند، اما برخی از آن‌ها به دلیل موقعیت جوی، مکانی و نبود امکانات لازم دارای ویژگی‌های خاصی هستند و از آن‌ها به عنوان خطرناک ترین فرودگاه های جهان نام برده می‌شود. در ادامه با ۱۰ فرودگاه عجیب‌ و ترسناک جهان آشنا می‌شوید.

 

معرفی خطرناک ترین فرودگاه های جهان

 

۱۰. فرودگاه لوکلا (Lukla Airport)

آدرس: نپال، روستای چوریکارکا

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

کسانی که قصد سفر به کوه اورست را دارند باید از فرودگاه لوکلا (Lukla) استفاده کنند. طول باند این فرودگاه به دلیل قرار گرفتن در میان کوه‌های بلند بسیار کم است. همچنین باند این فرودگاه فاقد چراغ‌های راهنمای فرود و فاقد سیستم تامین‌کننده‌ی انرژی الکتریسیته است. به همین دلیل حتی در شرایط آب‌وهوایی مساعد هم فرود در این فرودگاه بسیار خطرناک خواهد بود. یکی دیگر از ضعف‌های این فرودگاه نداشتن برج کنترل ترافیک هوایی است؛ یعنی خلبان هواپیما باید بر اساس شرایطی که مناسب می‌داند برای فرود تصمیم بگیرد.

 

۹. فرودگاه کورشول (Courchevel International Airport)

آدرس: فرانسه، سنت بون تارنتیز، رود لالتیپورت

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

فرودگاه کورشول (Courchevel International Airport) جزو کوتاه‌ترین و خطرناک‌ترین باندهای پرواز جهان شناخته می‌شود. باند این فرودگاه ۵۲۵ متر طول و ۱۸.۵ درصد شیب دارد که کار نشستن و برخاستن هواپیما را برای خلبان بسیار دشوار می‌کند. این فرودگاه در میان کوه‌های آلپ قرار دارد و خلبان‌ها برای فرود می‌بایست مسافت‌ زیادی را از میان دره‌های خطرناک عبور کنند.

 

۸. فرودگاه تونکنتین (Toncontin Airport)

آدرس: هندوراس، تگوسیگالپا، بزرگراه سی ای ۵

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

به طور کلی فرودگاهایی که در مناطق کوهستانی ساخته می‌شوند به دلیل نبود زمین‌های مسطح، باند‌های پرواز کوتاهی دارند و به همین دلیل در لیست خطرناک ترین فرودگاه های جهان قرار می‌گیرند. فرودگاه تونکنتین (Toncontin Airport) نیز همین شرایط را داشته و در منطقه کوهستانی قرار دارد. از این رو باند پرواز این فرودگاه کوتاه است و خلبان‌ها برای فرود با مشکل جدی مواجه می‌شوند. البته یکی دیگر از مشکل‌های فرودگاه تونکنتین این است که خلبان‌ها برای نشستن بر روی این فرودگاه می‌بایست به اندازه ۴۵ درجه مسیر هواپیما را با کاهش سریع ارتفاع تغییر دهند و به همین دلیل خطر برخورد با زمین وجود خواهد داشت.

 

۷. فرودگاه پرینسس جولیانا (Princess Juliana International Airport)

آدرس: سنت مارتن، خلیج سیمپسون، جاده فرودگاه

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

بدون شک فرودگاه پرنسس جولیانا (Princess Juliana International Airport) جزو جالب‌ترین و البته خطرناک ترین فرودگاه های جهان شناخته می‌شود. این فرودگاه در کنار ساحل عمومی دریای کارائیب قرار دارد و بسیاری از مردم روزانه برای تفریح و خوش‌گذرانی به ساحل می‌روند و و هواپیما‌ها نیز برای فرود می‌بایست از روی سر مردم عبور کنند. همچنین به دلیل کاهش ارتفاع هواپیما به هنگام فرود، شن‌ها به هوا پخش شده و سروصدای زیاد موتور هواپیما موجب آزار مردم می‌شود. از طرفی این فرودگاه فقط برای هواپیماهای کوچک ساخته شده بود، اما هواپیمای‌های بزرگ نیز به دلیل افزایش توریست در این فرودگاه فرود می‌آیند که وضعیت این فرودگاه را بیش‌ از پیش خطرناک کرده است. فرودگاه پرنسس جولیانا فقط ۲۱۷۹ متر طول دارد، در حالی که هوایپمای‌های بزرگ برای فرود امن به حداقل طول ۲۵۰۰ متر نیاز دارند.

 

۶.  فرودگاه پارو (Paro Airport)

آدرس: بوتان، پارو، جاده فرودگاه

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

فرودگاه پارو (Paro Airport) فقط ۱۹۸۱ متر طول دارد و در میان قله‌های ۵۵۰۰ متری کوه‌های هیمالیا ساخته شده است. فقط ۸ خلبان در جهان مجوز فرود در این فرودگاه را دارند؛ چرا که برای فرود باید ارتفاع هواپیما را به سرعت کاهش دهند و چنین حرکتی احتمال برخورد با زمین را افزایش می‌دهد.

 

۵. فرودگاه جبل الطارق (Gibraltar International)

آدرس: جبل الطارق، جاده بریتانیا

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

همان‌طور در تصویر مشخص است، فرودگاه بین المللی جبل الطارق (Gibraltar International Airport) از باند پرواز بسیار زیبایی بهره می‌برد و طول آن‌ نیز مناسب است، اما موقعیت مکانی آن موجب شده تا این فرودگاه در لیست خطرناک ترین فرودگاه های جهان قرار بگیرد. باند پرواز این فرودگاه از وسط خیابان اصلی شهر یا همان خیابان وینستون چرچیل (Winston Churchill Avenue) عبور می‌کند. از این رو هر زمانی که هواپیمایی قصد نشستن دارد، ابتدا باید خیابان بسته شود تا هیچ خودرویی از این خیابان عبور نکند. طراحان برای جلوگیری از برخورد هوایپما با خودروها، چراغ‌های هشدار دهنده‌ای را در این خیابان نصب کرده‌اند، اما هر از گاهی گزارش‌هایی از برخورد هواپیماها با خودروها منتشر می‌شود.

 

۴. ایستگاه ماک موردو (McMurdo Air Station)

آدرس: قطب جنوب، جزیره راس، کشور غیرمستقل راس

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

افراد کمی به مقصد قطب جنوب مسافرت می‌کنند، به همین دلیل فرودگاه پیشرفته‌ای در این مکان وجود ندارد و زیرساخت‌های مناسبی برای فرود هواپیماها در نظر گرفته نشده است. در قطب جنوب فقط یک باند فرود به نام ایستگاه ماک موردو (McMurdo Air Station) وجود دارد که تمام سطح آن از یخ پوشیده شده و چراغ‌های راهنمای فرود نیز وجود ندارد. از این رو اگر خلبان حرفه‌ای نباشد با هر اشتباه ساده‌ای، هواپیما واژگون می‌شود. در حاشیه ایستگاه ماک موردو قطعاتی از هواپیمای واژگون شده سال ۱۹۷۰ مشاهده می‌شود که به خوبی شرایط بد این ایستگاه را نشان می‌دهد.

 

۳. فرودگاه بین‌المللی کریستیانو رونالدو یا مادیرا (Madeira Airport)

آدرس: پرتغال، سانتاکروز، مادیرا

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

کریستیانو رونالدو، ستاره مشهور دنیای فوتبال در شهر مادریا به دنیا آمده و به همین دلیل فرودگاه این شهر را فرودگاه بین المللی کریستیانو رونالدو (Cristiano Ronaldo International Airport) نامیده‌اند. در گذشته این فرودگاه به دلیل همجواری با صخره‌های پرشیب و نزدیکی با اقیانوس، برای فرود بسیار خطرناک بود، از این رو طراحان برای ساخت این فرودگاه مجبور شده‌اند جزیره‌‌ای مصنوعی را در ساحل اقیانوس ایجاد کنند تا طول باند این فرودگاه افزایش یابد. همچنین زیر باند پرواز این فرودگاه بیش‌ از ۱۸۰ ستون قرار دارد تا هنگام نشستن هواپیما، فشار شدید وزن هواپیما را تحمل می‌کنند.

 

۲. پایگاه نیروی هوایی اوکیناوا (MCAS Futenma)

آدرس: ژاپن، اوکیناوا، جینووا، اویاما

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

این پایگاه محلی برای فرود هواپیماهای جنگی ساخته شده و به عنوان یک منطقه‌ی نظامی استراتژیک شناخته می‌شود. اطرف پایگاه نیروی هوایی ژاپن خانه‌های مسکونی زیاد وجود دارد که در مواقع اضطراری جان این افراد تهدید می‌شود.

 

۱. ‌ فرودگاه نارسارسواک (Narsarsuaq Airport)

آدرس: گرینلند، نارسارسواک

 

خطرناک ترین فرودگاه های جهان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

فرودگاه نارسارسواک (Narsarsuaq Airport) به دلیل داشتن باند فرود کوتاه ۱۸۰۰ متری و شرایط جوی بسیار بد، در صدر لیست خطرناک ترین فرودگاه های جهان قرار می‌گیرد. شرایط آب‌و‌هوایی گرینلند موجب شده تا بیشتر روز‌ها هوا طوفانی باشد و باد‌های ناشی از طوفان، شرایط فرود را بسیار سخت می‌کند. از سویی در کنار این فرودگاه یک قله آتشفشانی فعال وجود دارد که خاکستر‌های بیرون آمده از آن قادر است به موتورهای هواپیما‌ها آسیب جدی برساند.

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش