بطری پلاستیکی به طور متوسط ۱۵ دقیقه استفاده میشود ولی ۲۰۰ سال طول میکشد تا تجزیه شود. در هر دقیقه حدود یک میلیون بطری پلاستیکی در جهان فروخته میشود؛ و تنها ۹% از پلاستیکهای استفاده شده بازیافت، ۱۲% سوزانده و بقیه به محلهای دفن زباله یا اقیانوس ریخته میشود. به همین دلیل در آب آشامیدنی ما و بدن ما و سایر موجودات زنده یافت میشوند؛ و این فقط یکی از انواع بیشمار آلودگی است که در زمین اتفاق میافتد. پس وقتش رسیده بیشتر به نجات سیاره مان فکر کنیم. در این مطلب پروژههای موفق زیست محیطی را مشاهده میکنید در جهت حل مشکل آلودگی ایجاد شده اند.
کفشهای ساخته شده از بطریهای پلاستیکی بازیافتی
برند کفش «روتی» کفشهایی از جنس بطریهای پلاستیکی بازیافتی تولید میکند. پرطرفدارترین مجموعه آن، کفشهای رنگی قابل شستشویی هستند که مگان مارکل هم در سفرش به استرالیا از آن استفاده کرده بود. این شرکت تا کنون ۲۵ میلیون بطری پلاستیکی را بازیافت کرده است.
مبلمان کودک ساخته شده از اسباب بازیهای پلاستیکی شکسته
یک پروژه هلندی به نام «EcoBirdy» بااستفاده از اسباب بازیهای شکسته و دورریخته شده، مبلمان کودک تولید میکند. غیر از ساخت مبلمان، این شرکت یک پروژه آموزشی درباره مضرات پلاستیک آغاز کرده و سطلهای خاصی در کودکستانها نصب کرده تا بچهها اسباببازیهای شکسته خود را در آن بریزند. این شرکت ۲۵ تن اسباب بازی پلاستیکی را بازیافت کرده است.
دوچرخههای ساخته شده از بطریهای پلاستیکی بازیافتی
یک شرکت برزیلی به نام «Muzzicycles» با استفاده از بطریهای پلاستیکی بازیافت شده اسکلت دوچرخه تولید میکند. برای تولید یک دوچرخه ۲۰۰ بطری پلاستیکی لازم است که آن را سبکتر و ارزانتر از دوچرخههای معمولی میکند. این دوچرخهها ۱۰۰ سال ضمانت دارند.
اگر داخل این ماشینهای فروش خودکار بطری پلاستیکی بیندازید، به حیوانات غذا میدهد
شرکت ترکی به نام «Pugedon» ماشینهای فروش خودکار برای جمع آوری بطریهای شیشهای و پلاستیکی تولید میکند. این دستگاه با انرژی خورشیدی کار میکند و به ازای هر بطری که دریافت میکند به سگها و گربهها غذا میدهد.
دوش آبی که ۷۰% در مصرف آب صرفه جویی میکند
یک شرکت آمریکایی سیستم دوش آب اختراع کرده که نسبت به سردوشهای معمولی تا ۷۰% در مصرف آب صرفه جویی میکند. این دوشها توسط مهندسان ناسا، تسلا و اپل طراحی شده و با استفاده از روش اسپری کردن ریزترین قطرات آب به جای جریان آب معمولی استفاده میکند. این اختراع سرمایه گذاران مشهوری مثل تیم کوک، مدیرعامل اپل دارد.
خانههای همپ
«Hempcrete» یک نوع مصالح ساختمانی اکولوژیکی است که از مخلوط تراشههای گیاه شاهدانه و آهک تشکیل شده است. این ماده سبک و عایق گرماست و رطوبت را تنظیم میکند. کار با آن آسان است و برای بیشتر شرایط آب و هوایی و محیطی مناسب است. دیوارهای این خانهها کربن دی اکسید را از جو جذب میکند که به تدریج آهک را تقویت و محکمتر میکند.
جادههای پلاستیکی
«PlasticRoad» یک شرکت هلندی است که از پلاستیکهای بازیافتی ماژولهای ساخت و ساز تولید میکند. ساخت جاده با این ماژولها ساده و ارزانتر است، زیرا سبکتر از آسفالت هستند و به راحتی به هم متصل میشوند. علاوه بر این، داخل آنها خالی است بنابراین میتوان لوله و کابل درونشان قرار دارد. این جادهها چند ده سال دوام دارند و بعد از آن قابل جمع آوری و پردازش دوباره هستند. اولین جاده دوچرخه ساخته شده از این واحدهای پلاستیکی در شهر هلندی زوله ساخته شده است.
چوب روزنامهایبلهfgi
طراح هلندی «مایک میجر» همیشه ناراحت روزنامههای فروخته نشده بود، چون درختان زیادی برای تولید آنها قطع میشدند. به همین دلیل ایده «چوب روزنامه ای» به ذهنش رسید، مادهای که از روزنامههای قدیمی دورریخته شده و چسب ارگانیک ساخته میشد و از نظر ظاهری و مقاومت مثل چوب و قابل اره، سوهان و سوراخ کردن بود. امروزه در دکوراسیونهای داخلی و مبلمان از این ماده فوق العاده استفاده میشود.
استفاده دوباره از لوازم غیرضروری
یک شرکت روسی به نام «Svalka» لوازم غیرضروری مثل مبلمان، پوشاک، کتاب، ظروف و اسباب بازیهای کهنه را از خانه مشتریانش جمع آوری میکند. سپس آنها را نوسازی کرده و در بازارهای دست دوم میفروشد و بخشی از درآمدش را به خیریه میدهد.
دامی برای پلاستیکهای اقیانوس
پلاستیکهای شناور در اقیانوس به اندازه ۱۰۰۰ برج ایفل وزن دارند و جمع آوری آن ها ۷۹۰۰۰ سال طول میکشد. خبر خوب این که یک مرد هلندی ۲۴ ساله به نام «بویان اسلات» یک دام برای آنها ایجاد کرده است. یک سیستم شناور به شکل U که پلاستیکهای شناور سطح اقیانوس را به دام میاندازد. بویان امیدوار است با کمک این دامها همه زبالههای اقیانوس را ظرف ۲۰ سال جمع آوری کند. قرار است هر چند ماه یکبار یک کشتی مخصوص جمع آوری زباله این پلاستیکها را از دامها جمع کرده و برای بازیافت بفرستد.
بطریهای پلاستیکی که شما استفاده کردید کجا هستند؟ سمت چپ یا راست؟
- 14
- 4
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۱/۶ - ۱۸:۳۰
Permalink