پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۲۰ - ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۷۲۵۰
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

جزایری که تا ۸۰ سال دیگر ناپدید می‌شوند

جزایر بسیاری در سراسر دنیا به آهستگی، اما قطعا زیر آب رفته و ناپدید خواهند شد. پس بیایید تا فرصت داریم و این جزیره‌ها به اعماق دریا نرفته اند، نگاهی به آن‌ها بیندازیم.

 

 

جزایر سلیمان

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

جزایر سلیمان، گروهی شامل حدود هزار جزیره در اقیانوس آرام هستند که به آرامی در دریا فرو می‌روند. در واقع سطح دریا از سال ۱۹۹۳، هر سال ۸ میلیمتر افزایش می‌آید. دریا آنقدر سریع بالا می‌آید که شهر چویسول تنها ۲ متر بالاتر از سطح دریاست و شهر جدیدی در حال ساخت است تا ساکنانش به آنجا منتقل شوند. طبق مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، پنج جزیره از جزایر سلیمان تاکنون ناپدید شده اند.

 

مالدیو

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

مجمع الجزایر زیبا و محبوب مالدیو در اقیانوس هند تفریحگاه‌های سرسبز و هتل‌های زیر آبی زیادی دارد، اما کم کم به طور کلی زیر آب می‌رود. ارتفاع کم جزیره آن را نسبت به بالا آمدن سطح دریا حساس‌تر کرده است. طبق پیش بینی‌های فعلی، این کشور تا سال ۲۱۰۰ کاملا زیر آب می‌رود. در سال ۲۰۰۹ رئیس جمهور این کشور برای جلب توجه به این فاجعه قریب الوقوع، جلسه‌ای را زیر آب برگزار کرد.

 

پالائو

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

سطح دریا در پالائو، واقع در اقیانوس آرام جنوبی از سال ۱۹۹۳ هر سال ۸.۸۹ میلیمتر بالا آمده است، یعنی حدود سه برابر متوسط جهانی. و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۹۰ حدود ۶۱ سانتیمتر دیگر هم بالا برود. ساکنان می‌گویند هنگام جزر و مد، خانه‌هایشان را آب می‌گیرد و باید به کشور دیگری مهاجرت کنند. حتی عروس‌های دریایی مشهور این جزیره نیز در حال ناپدید شدن هستند، که احتمالا به دلیل تغییرات آب و هوایی است.

 

میکرونزی

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

میکرونزی کشوری واقع در اقیانوس آرام است که از ۶۰۷ جزیره تشکیل شده است. مساحت ۷۰۰ کیلومتر مربعی آن با کوه ها، درختان، تالاب‌ها و سواحل پر شده است. به دلیل بالا آمدن سطح دریا، چندین جزیره از این کشور در سال‌های اخیر ناپدید شده اند و بقیه به شدت کوچک شده اند.

 

فیجی

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

جزایر فیجی واقع در اقیانوس آرام ارتفاع کمی از سطح دریا دارند و نسبت به تغییرات سطح اقیانوس حساس هستند. روستای Vunidogoloa اولین جایی بود که به دلیل افزایش سریع سطح دریا به جای جدیدی منتقل شد. در چند دهه اخیر، چند روستا ۱۵-۲۰ متر از خط ساحلی خود را از دست داده اند. پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰، سطح دریا ۴۳ سانتیمتر افزایش یابد. افزایش دمای افیانوس هم بر صخره‌های مرجانی تاثیر می‌گذارد و باعث سفید شدن مرجان‌ها می‌شود و آن‌ها را نسبت به بیماری آسیب پذیر می‌کند.

 

تووالو

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

نخست وزیر تووالو، یک کشور دور افتاده در اقیانوس آرام، اعلام کرد که افزایش سطح دریا و حوادث شدیدتر آب و هوایی، یک تهدید برای جمعیت این کشور هستند. دولت تووالو این کشور را یکی از آسیب پذیترین جا‌های زمین نسبت به افزایش سطح دریا می‌داند که می‌تواند برای ۱۰ هزار سکنه‌اش فاجعه آفرین باشد.

 

جزیره سیشل

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

جزیره سیشل در ساحل شرقی آفریقا، در مقایسه با ۶۰۰۰ سال گذشته، افزایش بی سابقه‌ای در سطح دریا را تجربه می‌کند. با توجه به اینکه ۸۵ درصد از توسعه این کشور در خط ساحلی آن قرار دارد، بالا آمدن سطح دریا می‌تواند یک تهدید بزرگ باشد. تنها یک متر افزایش سطح دریا می‌تواند بسیاری از جزایر کم ارتفاع و مناطق ساحلی مسکونی آن را بپوشاند و ۷۰ درصد از مساحت این جزیره را کاهش دهد. 

 

کیریباتی

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

قرار است همه کسانی که در این جزیره واقع در اقیانوس آرام زندگی می‌کنند، آن را تخلیه کنند. رئیس جمهوری کریباتی در سال ۲۰۱۲ به دنبال خرید زمین در فیجی به عنوان «بیمه تغییرات آب و هوایی» برای ساکنان این جزیره بود. او گفته که کشورش تا سال ۲۰۵۰ غیرقابل سکونت خواهد شد.

 

جزایر کوک

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

جزایر کوک در نزدیکی نیوزیلند یکی دیگر از مجموعه جزایری است که تحت تاثیر بالا آمدن سطح آب دریاست. پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۹۰ سطح دریا ۵۵ سانتیمتر افزایش یابد و به جاده ها، پل ها، بنادر و ... آسیب بزند و ساکنان و گردشگری این منطقه را تحت تاثیر قرار دهد.

 

پلینزی فرانسه

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

پلینزی فرانسه یکی از مقاصد گردشگری محبوب است. اما در صد سال آینده، احتمالا ناپدید خواهد شد. پیش بینی می‌شود که ۳۰ درصد از جزایر آن تا پایان قرن زیر آب خواهند رفت. دولت تصمیم دارد به جای رفتن به یک کشور دیگر، برای ساکنان، جزایر شناور در نزدیکی تاهیتی بسازد.

 

جزیره تانگیر، ویرجینیا

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

حتی ایالات متحده هم تحت تاثیر افزایش سطح دریاهاست. جزیره تانگیر در فاصله ۲۰ کیلومتری ساحل شرقی ویرجینیا، تنها با قایق و هواپیما قابل دسترسی است. این جزیره از خیابان‌های باریک، سواحل طبیعی، فروشگاه‌های جذاب تشکیل شده است. با این حال، بیش از ۶۰ درصد از این جزیره از سال ۱۸۵۰ از دست رفته و انتظار می‌رود تا ۲۵ و ۵۰ سال آینده زیر آب برود.

 

جزایر مارشال

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

جزایر مارشال، گروهی از جزایر بین هاوایی و استرالیا هستند که با صخره‌های مرجانی و مردم خونگرم شناخته می‌شوند. سطح آب در جزایر مارشال ۷ میلیمتر در سال بالا می‌رود که تقریبا دو برابر متوسط جهانی است. پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، سطح آب ۱۹ سانتیمتر بالاتر برود و موجب جریان‌های طوفانی و سیل شود.

 

شیشمارف، آلاسکا

جزایر ناپدید شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این جزیره کوچک با تنها ۶۵۰ نفر جمعیت در ۵۰ سال اخیر به تدریج زیر آب رفته و از سال ۱۹۹۷، ۳۰ متر کوچک شده است. پیش بینی می‌شود این جزیره در ۲۰ سال آینده کاملا ناپدید شود. یکی از ساکنان جزیره می‌گوید به دلیل زیر آب رفتن زمین‌ها، مجبور شده ۱۳ بار خانه خود را عوض کند.

 

 

bartarinha.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش