سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۰۷ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۰۷۳۴
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

تب عجیبی که جویندگان طلا را مبتلا کرده بود!

جویندگان طلا در قرن نوزدهم,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها
حتماً درباره تب طلا که در دهه پنجاه قرن نوزدهم در کالیفرنیا حاصل شده بود شنیده اید؛ اما اگر نشنیده اید باید بگوییم که روزی از روز‌ها مردی به نام «جیمز مارشال» ادعا کرد که در مصبّ برخی رود‌های کالیفرنیا طلا پیدا کرده است. مارشال ایمان داشت که این کشف او را در زمره ثروتمندترین مردان دنیا قرار خواهد داد، او منتظر فرصت مناسبی بود تا به یک سرمایه گذار موفق در زمینه طلا تبدیل شود. اما از بخت بد، خبر کشف طلا در همه جا پیچید و هزاران تن از مردم در جستجوی طلا به کالیفرنیا شتافتند.

برخی از افراد پولدار شدند، اما طولی نکشید که میزان طلا به دلیل افزایش جویندگان طلا به شدت کاهش یافت و پیدا کردن آن به کار سختی تبدیل شد و کشمکش‌ها و جنگ‌ها از همین نقطه آغاز شد و به دنبال خود چپاول و غارت به همراه آوردند. نکته غم انگیز ماجرا این بود که مارشال در فقر و تنگدستی از دنیا رفت و طلا‌هایی که خبرش را منتشر کرده بود، هیچ سودی برای خود او نداشت.

اما این گزارش درباره تب دیگری است که چندان به آن پرداخته نشده، تب «تخم پرندگان» که همزمان با تب طلا شیوع یافت و جنگ‌های بسیاری بر سر آن به راه افتاد.

این که آدم‌ها به خاطر پول و طلا یکدیگر را بکشند برایمان تعجب برانگیز نیست چرا که خبر‌های تلخ آن را گاهی می‌شنویم، اما اینکه افراد بر سر تخم پرنده همدیگر را بکشند و زخمی کنند، موضوع عجیب و غافلگیر کننده‌ای است.

همراه با آغاز تب طلا و مهاجرت ۳۰۰ هزار تن به کالیفرنیا، تعداد ساکنان این منطقه رو به افزایش نهاد، برای مثال تعداد ساکنان شهر سانفرانسیسکو از ۲۰۰ نفر به ۳۶ هزار تن رسید و افزایش ناگهانی جمعیت باعث کمبود مواد غذایی شد. زمان زیادی نگذشت تا اینکه ساکنان جدید همه مرغ و تخم مرغ‌ها را مصرف کردند، و کمبود تخم مرغ در کالیفرنیا به یک بحران تبدیل شد. جویندگان طلا مجبور بودند منبع دیگری را تأمین برای پروتئین بدنشان جایگزین کنند و از این جا ماجرا‌های جزیره «فارالون» آغاز می‌شود.

جویندگان طلا در قرن نوزدهم,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

فارالون با سواحل سان فرانسیسکو سی دقیقه فاصله دارد و یکی از بزرگترین نقطه‌های تجمع مرغان دریایی در ایالات متحده آمریکا صرف نظر از آلاسکا و هاوایی به شمار می‌رود. روس‌ها نخستین کسانی بودند که از این جزیره و مواهبش بهره بردند. آن‌ها «فک فیلی» را به خاطر چربی هایش شکار می‌کردند. همینطور «فک خزپوش» و شیر‌های دریایی کالیفرنیا و شیر‌های دریایی «اشتلر» را تا از پوست و متعلقات دیگر آن‌ها استفاده کنند و همچنین تخم پرندگان از موارد مورد علاقه آن‌ها بود.

یکی از پرندگانی که در این جزایر ساکن است مور (گیله مات) نام دارد؛ گونه‌ای از پرندگان نوک قلمی که در کلنی‌های بزرگ زندگی می‌کنند، اندازه این پرنده کمی بزرگتر از مرغ است و بیشتر وقت خود را در دریا می‌گذراند و فقط برای تخم گذاری و تکثیر به جزیره می‌آید.

جویندگان طلا در قرن نوزدهم,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

تخم مور سفید با خال‌های سیاه رنگ است و بسیار بزرگتر از تخم مرغ است، پوست آن خیلی سفت است و به خاطر همین سخت می‌شکند و تاجران با استفاده از این ویژگی خیلی راحت می‌توانستند آن را جا به جا کنند.

تب جمع آوری تخم این پرندگان زمانی شدت گرفت که یک پزشک ماجراجو به نام (رابنسون) همراه شوهر خواهرش با قایقی به جزیره فارالون رفت. او در آنجا قایقش را پر از تخم پرندگان مور کرد. آن دو در راه بازگشت بر اثر توفان نیمی از محموله خود را از دست دادند، اما با این حال سه هزار دلار سود کردند، زیرا هر تخم را در آن زمان معادل ۳۰ دلار امروز فروختند.

جویندگان طلا در قرن نوزدهم,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

شکل نیمروی تخم مور، اشتها برانگیز نبود، چون سفیده آن انگار خام مانده و شفاف بود و حتی بعد از پخت کامل حالت لزج و ژلاتینی داشت و رنگ زرده آن نارنجی پر رنگ بود و بوی غلیظ و زُخم ماهی خام از آن بلند می‌شد. با این اوصاف، تنها منبع پروتئین جویندگان طلا بود، و آن‌ها مجبور بودند برای خرید این ماده غذایی پول زیادی پرداخت کنند. از این جا به بعد فروش تخم مور به تجارت پر سود تبدیل شد و فارالون پر از آدم‌های طمّاعی شد که تخم پرندگان را جمع آوری می‌کردند. آن‌ها جان خود را به خطر می‌انداختند، از صخره‌های تیز و پستی و بلندی‌های خطرناک جزیره عبور می‌کردند و هر لحظه احتمال سقوط آن‌ها وجود داشت و پس از رسیدن به تخم پرندگان مور باید پرنده‌ها را می‌تاراندند.

جویندگان طلا در قرن نوزدهم,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

فصل جمع کردن بین ماه می و ژوئن بود و موسم جمع کردن خیلی کوتاه و اگر تخم مور تازه نبود، کسی آن‌ها را نمی‌خرید، پس گِردآورندگان آن دسته از محموله را که نمی‌توانستند با خود ببرند می‌شکستند و از بین می‌بردند تا اگر فردا برگشتند بدانند که تخم‌هایی که دارند جمع می‌کنند تازه است. در پایان موسم تخم گذاری نزدیک ۵۰۰ هزار تخم جمع می‌کردند.

جویندگان طلا در قرن نوزدهم,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

همچنین آنا شرکت‌ها افرادی را اجیر کردند تا به آن‌ها در جمع آوری کمک کنند و رقابت بین شرکت‌ها بسیار شدید بود. دعوا‌ها و مشاجرات کلامی و فیزیکی بین کارگران رخ می داد تا جایی که چاقوکشی به یک پدیده معمول در فالوران تبدیل شده بود و گهگاهی صدای شلیک گلوله شنیده می‌شد.

جویندگان طلا در قرن نوزدهم,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در یکی از شب‌های ماه ژوئیه سال ۱۸۶۳ میلادی، گروهی از صیادان ایتالیایی با افراد مسلح از سوی شرکت The Pacific EggCompany درگیر شدند. در طول شب تهدید‌ها و الفاظ زشت و رکیکی را رد و بدل کردند. در هنگام صبح وقتی صیادان می‌خواستند در ساحل لنگر بیندازند مأموران شرکت «پاسیفیک اِگ» کورکورانه یه طرف آن‌ها آتش گشودند و جنگی بین آن‌ها درگرفت و چند تن کشته و تعدادی هم زخمی شدند.

جویندگان طلا در قرن نوزدهم,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

پس از این جنجال‌ها دولت، صلاحیت کامل جمع آوری تخم پرندگان جزیره فالوران را به پاسیفیک اگ بخشید. این شرکت تا جایی که توانست از جزیره بهره برد و در طول دو سال تعداد پرندگان از ۵۰۰ هزار به ۶ هزار رسید. خوشبختانه جمع آوری تخم این پرندگان دریایی در سال ۱۸۸۱ میلادی ممنوع شد، و پرنده‌ها نجات پیدا کردند و امروز ۱۶۰ هزار جفت پرنده مور در جزیره فارالون زندگی می‌کنند.

tabnakbato.ir
  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
من بیسواد می توانم به جرات حدس بزنم که فردا سه شنبه دوازدهم شهریور قبمت طلا را رئیس اتحادیه طلا در ایران بین ۴۱۰الی ۴۱۲۷۰۰نگه میداره. خخخخخخخخخخ.به قول معروف ولوم قیمت طلا را روی همین رنج بالا که اشاره کردم نگه میداره. خخخخخخخخ
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش