یک تیم پژوهشی در مجارستان به این نتیجه رسیده اند، خطوطی که قبایل ساکن در طبیعت آفریقا، استرالیا و برخی مناطق آسیایی روی بدن هایشان ترسیم میکنند، همان تأثیر خطوط موجود روی بدن گورخرها را دارد، این ایده برگرفته از طبیعت از بدن بومیان آفریقایی در مواجهه با حشرات گزنده حمایت میکند.
تیم پژوهش دانشگاه «اتوش لوراند» براساس پژوهشی که در نشریه Royal Society در شانزدهم ژانویه منتشر کردند، نوشتند: این یک حقیقت علمی ثابت شده است که حشرات گزنده به حیوانات دارای یک رنگ بیشتر از گورخرها تعرض میکنند.
آنها فرض را بر این میگیرند که راز چنین اتفاقی در خطوط سفید موجود در گورخر است، به همین دلیل تصمیم گرفتند تا بدانند آیا خطوط رسم شده روی انسات نیز همین تأثیر بازدارنده نسبت به مگسها و سایر حشرات را دارد یا نه؟
پژوهشگران این فرضیه را در تجربه عملی و میدانی که در مجارستان انجام داده اند در بوته آزمایش قرار دادند، به همین منظور سه مانکن (عروسک نمایش لباس)، یکی دارای رنگ تیره و سیاه، دیگری رنگ روشن و سومی رنگ تیره با خطوط سفید را انتخاب کردند و هر یک از آنها را با لایهای نازک از مادهای چسبنده پوشاندند تا حشرات پس از نشستن روی مانکنها به آنها بچسبند.
بعد از قرار دادن آنها در یک مکان واحد به مدت هشت هفته در طول تابستان گذشته و شمارش تعداد حشرات آزار دهنده که هر کدام از مانکنها جذب کردند، نتیجه شگفت آور بود؛ عروسک تیره رنگ حشرات را ۱۰ برابر بیشتر از نمونه مشابه با خطوط سفید، و دو برابر بیشتر از عروسک روشن به خود جذب میکرد.
محققان بر این باورند که خطوط سفید روی رنگ تیره در جذب نوری که روی بدن انسانها منعکس میشود، مشکل ایجاد میکند و در نتیجه اشتهای مگس اسب و سایر حشرات برای نشستن روی بدن انسانها را کاهش میدهد.
دکتر «گابور هورفاث» از بخش بیوفیزیک دانشگاه اتوش لوراند مجارستان و پژوهشگر اصلی، در گزارش منتشره در سایت دانشگاه همزمان با انتشار تحقیق گفت: حشرات مکندهی خون مانند مگس مخصوص اسب و احشام، در جستجوی حوضچهها و دریاچهها هستند تا بتوانند لاروگذاری کنند، به همین دلیل بومیانی که در جستجوی منابع آبند، بیش از دیگران در معرض این حشرات قرار میگیرند.
او افزود: ممکن است این بومیان خودشان هم ندانند رنگ آمیزی بدن هایشان این تأثیربازدارنده را دارد، اما پژوهش ما این موضوع را ثابت کرده است.
- 17
- 1