بررسی جدید پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا» نشان می دهد که زنان آمریکا در حال حاضر حدود شش سال بیشتر از مردان این کشور عمر می کنند. این پژوهش، دلیل اختلاف آماری را شکاف جنسیتی در امید به زندگی از سال ۱۹۹۶ می داند.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، یک پژوهش جدید، مهم ترین شکاف جنسیتی آمریکا را در امید به زندگی از سال ۱۹۹۶ نشان داده است. گروهی از دانشمندان به سرپرستی« دانشگاه کالیفرنیا» دریافتند که زنان در حال حاضر ۵.۸ سال بیشتر از مردان عمر می کنند.
مهم ترین عامل این تفاوت، بیماری همه گیر کووید- ۱۹ است که تلفات نامتناسبی را بر مردان وارد کرد و به دنبال آن، صدمات ناخواسته و مصرف بیش از حد مواد مخدر ، تصادفات و خودکشی (Suicide) رخ داد. پژوهشگران از مورد چهارم یعنی خودکشی بعنوان «مرگ ناشی از ناامیدی» یاد کرده اند زیرا با مشکلات اقتصادی، بیماری افسردگی و استرس مرتبط است.
همچنین، پژوهشگران دریافتند که این اختلاف آماری می تواند به دلیل بهبود مراقبت های پزشکی برای زنان نیز باشد که مشکلاتی مانند سرطان (cancer) و بیماری های پریناتال را کاهش داد.
پژوهشگران در مقاله این پروژه نوشتند: بدتر شدن آمار مرگ ومیر ناشی از دیابت، بیماری قلبی (heart disease)، قتل و خودکشی نشان می دهد که بیماری های متابولیک مزمن و بیماری های روانی نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشند. افزایش مرگ ومیر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر ، قتل و خودکشی، نشان دهنده بحران های ناشی از ناامیدی و خشونت با سلاح گرم است.
تحلیل ها از مارس تا ژوئیه ۲۰۲۳ روی داده های مرگ ومیر به دست آمده از «مرکز ملی آمار بهداشت آمریکا» (NCHS) انجام شدند. هدف این گروه پژوهشی، کشف کردن تغییرات رخ داده در امید به زندگی از بدو تولد بین مردان و زنان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ بود که سال های پیش و پس از همه گیری کووید- ۱۹ در آن تقسیم شدند.
« براندون یان»( Brandon Yan) پژوهشگر ارشد این پروژه گفت:تحقیقات زیادی در مورد کاهش امید به زندگی در سال های اخیر انجام شده اند ولی هیچ کس بطور سیستماتیک بررسی نکرده که چرا این شکاف بین مردان و زنان از سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است.
داده ها نشان میدهند این شکاف که در سال ۲۰۱۰ فقط ۴.۸ سال بود، افزایش یافته است.
گزارش سال ۱۹۹۸« مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا»، رکورد دو میلیون و ۳۱۴ هزار و ۶۹۰ مرگ را در سال ۱۹۹۶ نشان می دهد که ۲۵۵۸ مورد بیشتر از بالاترین رقم قبلی دو میلیون و ۳۱۲ هزار و ۱۳۲ مرگ ثبت شده در سال ۱۹۹۵ است.
در آن زمان ، ۱۵ علت قابل توجه برای مرگ وجود داشت که بیماری قلبی، سرطان و بیماری عروق مغزی در راس آنها قرار داشتند. خودکشی در رتبه نهم این فهرست قرار گرفت؛ در حالی که جراحات غیرعمد، مسمومیت و تصادفات جزو دلایل نبودند.
پژوهش جدید دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد که این فاکتورها از آن زمان ، به عوامل مرتبط با مشکلات اقتصادی، افسردگی و استرس تغییر یافته اند.
یان گفت: اگرچه میزان مرگ ومیر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر و قتل هم در مردان و هم در زنان افزایش یافته ولی واضح است که مردان سهم بیشتری را از این مرگ ومیرها دارند.
داده های «اداره سرشماری آمریکا» تلفاتی را که کووید- ۱۹ در مردان بهمراه داشته است نیز نشان می دهند. در گزارش این سازمان آمده است:بین سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، مرگ ومیر مردان تا ۲۹۶۰۶۱ نفر( ۲۰.۱ درصد) و مرگ ومیر زنان تا ۲۳۲۸۳۰ نفر (۱۶.۹ درصد) افزایش یافته است. این روند در سال ۲۰۲۱ ادامه یافت و با ۶۸۲۰۸ مورد مرگ ومیر بیشتر در مردان (۳.۹ درصد) و ۱۲۲۹۸ مورد در زنان (۰.۸ درصد) همراه بود. تفاوت فزاینده مرگ ومیر بین مردان و زنان در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ نشان می دهد که همه گیری کووید- ۱۹ تأثیر بیشتری را بر مرگ ومیر مردان نسبت به زنان داشته است.
این پژوهش در مجله «JAMA Internal Medicine» به چاپ رسید.
- 13
- 3