محمد حسن آصفری در گفتگو با انتخاب اظهار داشت: «کسی مخالف مذاکره و توافق نیست. ما خالف مذاکرهی بدون تضمین هستیم. مجلس حرفش این است که اگر قرار است مذاکرهای شود، این مذاکره باید به صورت برد برد و در راستای تعهدات طرف مقابل به برجام باشد.»
وی در ادامه افزود: «وقتی امروز طرف مقابل حاضر نیست به تعهدات خودش در برجام عمل کند، این حاکی از آن است که دیپلماسی ما در گذشته ضعف مذاکره داشته و اصول و قواعد مذاکره را بلد نبوده است چرا که اگر بر این مهم را آگاهی و تسلط داشت، امروز طرف غربی قاشق خالی به جمهوری اسلامی نمیداد، دبه نمیکرد، برجام را پاره نمیکرد و دور نمیانداخت. بله، موضوع اقتصاد ما بی ارتباط به تحریمها نیست بلکه بخشی از مشکلات اقتصادی که امروز در کشور وجود دارد به دلیل تحریمهایی است که علیه جمهوری اسلامی تصویب کردند و نیاز به این است که نسبت به رفع و بیاثر کردن تحریمها مجلس، دولت و نظام گام بردارد و اقدامات لازم در این راستا را انجام دهد.»
آصفری با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی که روز به روز شاهد پایین آمدن ارزش پول ملی هستیم دلیلش به این برمیگردد که چرخ اقتصاد کشور خوب نمیچرخد، گفت: «اگر چرخ اقتصاد خوب بچرخد، اگر ما روابطمان را با کشورها گسترده کنیم، به تولید داخلی اهمیت دهیم، برای موضوع صادرات سیاستهای تشویقی را مد نظر قرار دهیم و اگر دیپلماسی سیاسیمان فعال و اصول و قواعد مذاکره را بلد باشد و در زمین برد برد بازی کند، مطمئنا میتواند تاثیری بر ارزش پول ملی کشور هم داشته باشد.»
این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، اضافه کرد: «اینکه امروز ارزش پول ملی کشور پایین آمده و دلار به بالاترین نرخ خودش رسیده، به دلیل این است که ما نتوانستیم سطح روابطمان را با کشورهای دیگر توسعه دهیم، به تولید داخلی و صادرات آنقدر که باید توجه نکردهایم از آن سو اما به موضوع واردات کالاهای بنجل بیش از همه توجه کردهایم. این سه عامل مهمترین عواملی است که باعث شده امروز ارزش ملی پول کشور کم شود.»
آصفری تصریح کرد: « سیاست اشتباهی که دولت قبل انجام داد، اگر درست عمل کرده بود امروز ارزش ملی پول کشور بالا رفته بود. اگر ما در مذاکراتی که توسط دولت قبل انجام شد، روش و اصول مذاکره را درست عمل کرده بود و بیش از حد به طرف مقابل اعتماد نکرده بود و ضمانتهای لازم را گرفته بود، مطمئنا ارزش ملی پول کشور بالا رفته بود. بنابراین این مهم باید تجربهای باشد برای مذاکرات آتی چرا که اگر روند گذشته مجددا دنبال شود، خروجی نخواهد داشت. اما اگر به این مسائل در مذاکرات جدید توجه شود، هم ارزش پولی ملی کشور بالا میرود و هم گشایشهایی در اقتصاد کشور ایجاد میشود.»
- 17
- 6