به گزارش فرارو به نقل از تی ار تی، آژانس فضایی آمريکا (ناسا) تاکنون دست کم ۲۴ پژوهشگر را برای شرکت در برنامه ای در مرکز تحقیقات الهیات دانشگاه پرینستون در نیوجرسی استخدام کرده است. این مرکز در سال ۲۰۱۴ میلادی با کمک ۱.۱ میلیون دلاری ناسا تأسیس شد و هدف اصلی خود را ایجاد «پل های تفاهم» بین دانشگاهیان رشته های مختلف، دانشمندان و سیاستگذاران در مورد نگرانی ها و دغدغه های جهانی توصیف کرده است.
برنامه ای در مرکز تحقیقات الهیات دانشگاه پرینستون با هدف ارزیابی چگونگی واکنش ادیان بزرگ جهان نسبت بوجود حیات فراتر از زمین در حال انجام است.
هدف این برنامه ارزیابی این موضوع است که ادیان اصلی جهان چگونه بوجود حیات در ماورای زمین واکنش نشان میدهند و چگونه چنین کشفی میتواند بطور بالقوه بر مفهوم خلقت تاثیر بگذارد.
کشیش دکتر «اندرو دیویسون» پژوهشگر دینی دانشگاه کمبریج که دارای دکترای بیوشیمی از آکسفورد است از جمله شرکت کنندگان در برنامه تحت حمایت سازمان ناسا در پرینستون بوده است. او در کتاب آتی خود تحت عنوان« اخترشناسی و دکترین مسیحیت» که در سال ۲۰۲۲ میلادی منتشر خواهد شد امکان ایجاد حیات توسط خداوند در جای دیگری از جهان را در نظر گرفته و تأکید کرده امکان یافتن حیات فرازمینی ها و موجودات بیگانه با انسان در حال تبدیل شدن به واقعیت است. او در پستی در وبلاگ سایت دانشگاه کمبریج نوشته است: «سنت های مذهبی یک ویژگی مهم در نوع عملکرد بشریت از طریق چنین تاییدی از زندگی در جایی دیگر خواهند بود».
او خاطر نشان می سازد در مورد معنای زندگی فرازمینی و درباره موجودات بیگانه تعداد زيادي از مردم به سنت های دینی خود برای کسب راهنمایی روی می آورند تا جایگاه و منزلت زندگی انسان را دریابند. او در کتاب خود نوشته است: «تشخیص حیات فرازمینی و بیگانه ممکن است در یک دهه یا تنها در قرن آینده و یا شاید اصلا هرگز میسر نشود، اما اگر کشف شود که در کجا چنین حیاتی وجود دارد تفکر در مورد پیامد های آن از پیش از زمان کشف مفید خواهد بود».
از دیگر شخصیت های مذهبی که توسط ناسا استخدام شده اند میتوان به «آلن ویلسون» اسقف باکینگهام، «جاناتان رومین» خاخام یهودی از کنیسه مین هد و امام «قاری عاصم» از مسجد مکه در لیدز اشاره کرد که می گویند آموزه های مسیحیت، یهودیت و اسلام تحتتأثیر کشف حیات بیگانه و فرازمینی قرار نخواهند گرفت.
در همین حال، «کارل پیلچر» رئیس سابق مؤسسه اختر زیست شناسی ناسا می گوید که این آژانس الهیات دانان را استخدام کرده تا درباره پیامد های استفاده از ابزار های علمی اواخر قرن بیستم و اوایل بیست و یکم به تفکر بپردازند و همچنین، پرسش هایی که در سنت های مذهبی هزاران سال است که مطرح شده اند را مورد بررسی قرار دهند.
پیلچر این ایده که حیات تنها بر روی سیاه زمین وجود دارد را رد کرده و می گوید: «زمانی که بیش از ۱۰۰ میلیارد ستاره در این کهکشان و بیش از ۱۰۰ میلیارد کهکشان در جهان وجود دارد این ایده غیر قابل تصور است».
یک کارشناس ناسا می گوید:« ما ممکن است تا ۱۰۰ سال دیگر زندگی فرازمینی و زندگی در غیر از سیاره زمین را کشف نکنیم، ولی امکان دارد هفته آینده آنرا کشف کنیم».
ناسا تنها مؤسسه ای نیست که چنین پرسش هایی را مطرح ساخته است. «دوئیلیا دی ملو» اخترشناس و استاد فیزیک در دانشگاه کاتولیک می گوید که دانشجویان اش در چندین کلاس او اغلب پرسش های نظری در مورد زندگی هوشمند در جهان را مطرح می سازند و در مورد معنای آن برای کلیسای کاتولیک بحث می کنند.
او می گوید: «اگر ما محصول خلقت هستیم چرا نمی توانیم زندگی در سیارات دیگر در حال تکامل را داشته باشیم» ؟ در سال ۲۰۰۸ میلادی اخترشناس ارشد واتیکان گفته بود هیچ تعارض دینی ای میان ایمان به خدا و احتمال وجود موجودات فرازمینی که شاید بیش از انسان تکامل یافته باشند وجود ندارد.
«خوزه گابریل فونس» کشیش یسوعی ۴۵ساله که رئیس رصدخانه واتیکان و مشاور علمی پاپ بندیکت بوده است می گوید: «بنظر من این امکان وجود دارد که زندگی در سیارات دیگر وجود داشته باشد».
پاپ فرانسیس پیش تر گفته بود اگر یک موجود فرازمینی در واتیکان حاضر شده و خواستار غسل تعمید شود او مایل به انجام این کار برایش خواهد بود.
- 18
- 6