به گزارش آنا، دانشمندان سال ها می کوشند اطلاعاتی در مورد ابرهای مریخ به دست آورند و حالا با بهره گیری از ظرفیت های مریخ نورد کنجکاوی و تصاویری که این کاوشگر از سیاره سرخ ارسال می کند میتوان ابرهای این سیاره را بطور دقیق مطالعه کرد.
در ویدئویی که به تازگی توسط مریخ نورد سازمان ناسا ثبت و به زمین ارسال شده است می توان ابرهای سیاره مریخ را در حال حرکت مشاهده کرد. زمانی که ابرهای سیاره سرخ مقابل نور خورشید قرار می گیرند سایه آن ها روی زمین می افتد. دوربینی که این تصاویر را ثبت کرده تاکنون عکس های زیادی از مناطق مختلف مریخ گرفته و از این طریق آگاهی بشر را نسبت به سیاره سرخ افزایش داده است. این ویدئو از حرکت ابرها به دو دلیل دارای اهمیت ویژه ای است زیرا دانشمندان با استفاده از آن هم سرعت و هم ارتفاع ابرها را محاسبه می کنند.
بررسی های اولیه حاکی از آن است که ابرهای مریخ در ارتفاع ۸۰ کیلومتری از سطح این سیاره قرار دارند و ارتفاع آنها نسبت به ابرهای موجود در کره زمین بسیار بیشتر است. باتوجه به ارتفاع بسیار بالایی که ابرهای مریخ (Mars) در آن قرار دارند احتمالاً دی اکسید کربن موجود در این ابرها به شکل یخ است. ابرهای مریخ نسبت به ابرهایی که در سیاره آبی مشاهده می کنیم، بسیار کم رنگ تر هستند و برای تصویربرداری از آنها باید از تجهیزات ویژه ای استفاده کرد. مریخ نورد «کنجکاوی» از زمان پرتاب به فضا تا این لحظه اطلاعات ارزشمندی را به مراکز تحقیقاتی در زمین ارسال کرده و به اذعان کارشناسان این کاوشگر یکی از تأثیرگذارترین ماشین های فضایی در سیاره سرخ است.
- 15
- 5