سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۳۶ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۰۶۷۹
نجوم و فضا

آیا ایستگاه فضایی بین المللی بدون همکاری روسیه سقوط می کند؟

ایستگاه فضایی بین‌المللی,روسیه
  با وجود تهدید" دیمیتری روگوزین" رئیس آژانس فضایی روسیه مبنی بر احتمال سقوط ایستگاه فضایی بین المللی در آمریکا، اروپا یا هند و چین در پی تحریم روسیه بر اثر تجاوز به خاک اوکراین و در حالیکه ماژول رانشگر نخست ایستگاه فضایی بین المللی( ISS) متعلق به روسیه است، سوالی که پیش می آید این است که آیا ایستگاه فضایی بدون پشتیبانی موتور رانشگر روسیه میتواند در مدار بماند؟

به گزارش ایسنا، ساعاتی بعد از اینکه روز پنجشنبه" ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه به ارتش خود دستور حمله به اوکراین را صادر کرد، رئیس آژانس فضایی روسیه در تهدیدی غیر مستقیم بیان کرد که امکان دارد ایستگاه فضایی بین المللی بر زمین سقوط کند.

این سناریو که" دیمیتری روگوزین" مدیرکل" روسکاسموس" در حساب کاربری توییتر خود نوشت، احتمالا به علت تحریم های جدید اعمال شده علیه روسیه توسط ایالات متحده و متحدانش در ناتو بوده است.

او در آن توییت نوشت:در صورتیکه همکاری با ما را متوقف کنید، چه کسی ایستگاه فضایی بین المللی را از یک خروج از مدار کنترل نشده و سقوط روی ایالات متحده یا اروپا نجات می دهد؟

" روگوزین" در ادامه نوشت:همچنین احتمال سقوط این سازه ۵۵۱ تنی بر روی کشورهای هند و چین وجود دارد. آیا می خواهید آن ها را با چنین چشم اندازی تهدید کنید؟

در حالی که به نظر میرسد این یک تهدید اغراق آمیز و بی پایه و اساس است، ولی غیرممکن هم نیست. ایستگاه فضایی بین المللی در مدار نزدیک زمین مستقر است که دسترسی به آنرا آسان تر می کند.

ولی همچنین کشش اتمسفر در این مدار، زیاد است که سرعت آنرا کاهش می دهد و هرچه یک جسم در این مدار، کندتر حرکت کند، به ورود مجدد به جو و سوختن در آن نزدیکتر می شود.

به همین علت است که فضاپیمای" پروگرس" متعلق به روسیه معمولاً برای تقویت دوره ای ایستگاه فضایی بین المللی به منظور حفظ ارتفاع استفاده می شود و با هر بار تکرار این کار، آنرا از ورود به جو زمین و سوختن و سقوط روی زمین نجات می دهد و در صورتیکه این فرآیند لغو شود، ایستگاه فضایی بین المللی به روش دیگری برای حفظ خود نیاز دارد.

ایستگاه فضایی بین المللی با سرعتی باورنکردنی حرکت می کند تا در بالای افق زمین در مدار باقی بماند. این فضاپیما تقریباً با سرعت بیش از ۲۸ هزار کیلومتر در ساعت، هر ۹۰ دقیقه یک دور به دور زمین می چرخد. ارتفاع متوسط ​​آن ۴۰۰ کیلومتر است، ولی حتی با وجود این ارتفاع، هنوز ذرات ریزی وجود دارند که به سطح ایستگاه فضایی بین المللی اصابت می کنند و با هر ضربه ای سرعت آنرا کاهش می دهند.

در مجموع، این ذرات باعث میشوند این ایستگاه عظیم که به اندازه یک زمین فوتبال است، به تدریج سرعت خود را از دست بدهد که این کاهش سرعت به این معنی است که مدار آن تحلیل میرود و به ورود مجدد به جو زمین نزدیک می شود. برای مقابله با این مسئله، فضاپیمای روسی موسوم به" پروگرس ام اس - ۱۹"( Progress MS- ۱۹) که به ایستگاه فضایی متصل است و بخش روسی این ایستگاه محسوب می شود ، مانورهای تقویت مجدد را برای حفظ ایستگاه فضایی بین المللی در مدار انجام می دهد.

در صورتیکه" پروگرس" خاموش یا غیرفعال شود و یا حتی به خواست روسیه از ایستگاه فضایی جدا شود، امکان دارد مانورپذیری ایستگاه فضایی را کاهش دهد که همان چیزی است که به نظر میرسد منظور رئیس" روسکاسموس" بوده است.

" روگوزین" در ادامه توییت خود افزود:ایستگاه فضایی بین المللی از فراز روسیه نمی گذرد، بدین ترتیب همه خطرات برای شماست. برای آن آماده هستید؟

این خطرات همیشه وجود دارند، زیرا ایستگاه فضایی بین المللی هر ۹۰ دقیقه بر فراز چندین قاره پرواز می کند. اما فضاپیمای" پروگرس" تنها روش برای تقویت مجدد ایستگاه فضایی نیست، چرا که سایر ماژول های این ایستگاه نیز دارای پیشرانه هایی هستند که در صورت نیاز میتوانند آنرا تقویت و تسریع کنند.

در گذشته، شاتل های فضایی ناسا این مانورها را برای ایستگاه فضایی بین المللی انجام می دادند. اما اکنون شاید یکی از وسایل نقلیه تجاری، شاید یکی از کپسول های" دراگون" متعلق به شرکت فضایی خصوصی" اسپیس ایکس" بتواند بعنوان جایگزینی بالقوه برای تقویت مجدد ایستگاه فضایی بین المللی عمل کند.

ولی این کار احتمالاً ضروری نخواهد بود، به دلیل آنکه با وجود تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه پس از تهاجم این کشور به خاک اوکراین، ناسا اعلام نموده است که همکاری در فضا میان ایالات متحده و روسیه بدون مانع ادامه خواهد یافت.

سخنگوی ناسا بیان کرد:ناسا به همکاری با همه شرکای بین المللی خود از جمله شرکت فضایی دولتی" روسکاسموس" برای عملیات ایمن مداوم ایستگاه فضایی بین المللی ادامه می دهد.

او ادامه داد:همکاری فضایی غیرنظامی آمریکا و روسیه ادامه خواهد یافت و هیچ تغییری در پشتیبانی ناسا برای عملیات مداوم در مدار و ایستگاه زمینی برنامه ریزی نشده است.

در هر حال تا زمانی که روسیه تدابیر شدیدی را برای قطع مشارکت مدنی خود با ناسا و سایر آژانس های فضایی مانند آژانس فضایی اروپا اتخاذ نکند، مأموریت های علمی و تجاری در ایستگاه فضایی بین المللی ادامه خواهد داشت.

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش