به گزارش ایسنا، این ویدئو تکامل یک قرص پیش سیاره ای جوان و ایزوله( یک صفحه چرخان از غبار و گاز با یک ستاره جوان در مرکز) را نشان می دهد. قرص های پیش ستاره ای توده هایی از گرد و غبار و گاز هستند و گونه ای قرص پیرا- ستاره ای به شمار میروند که اغلب حول ستارگان جوان می چرخند. این قرص ها اساس شکل گیری سیاره ها و سامانه های سیاره ای جدید( مانند منظومه شمسی ما) هستند.
یکی از اهداف علمی اصلی تلسکوپ فضایی جیمز وب این است که در مورد چگونگی شکل گیری ستاره ها و سیارات اطلاعاتی به دست آورد. دید مادون قرمز حساس وب قادر خواهد بود از میان ابرهای حاوی غبار به منظور مطالعه ستارگان کودک در مهدکودک های ستاره ای و همچنین قرص های پیش سیاره ای مانند آنچه در این انیمیشن است، گذر کرده و آنها را بررسی کند.
تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری جیمز وب در روز ۲۵ دسامبر( چهارم دی) سال گذشته بعد از سال ها تأخیر به فضا پرتاب شد و در روز دوشنبه ۲۴ ژانویه( چهارم بهمن ماه ۱۴۰۰)، به مدار موردنظر خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید. لاگرانژ ۲ نقطه ای متعادل از نظر گرانشی است که در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از سیاره ما قرار دارد. تلسکوپ فضایی" جیمز وب" به گونه ای طراحی شده که قادر به رصد اجرام در نور مادون قرمز است. ما این پرتوها را به صورت گرما حس می کنیم؛ بدین ترتیب تمامی تجهیزات به گونه ای طراحی شده اند که در دمای بسیار پائین کار کنند.
جیمز وب ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از هابل است. همچنین وب از نور فروسرخ استفاده می کند و دارای طول موج هایی است که میتواند از میان ابرهای غباری که امکان دارد از دید هابل- که به نور مرئی متکی است- جا مانده باشد نیز گذر کند. وب باید عمیق تر از پیش کیهان را رصد کند و کهکشان هایی را که بعد از بیگ بنگ شکل گرفتند، شناسایی کند. شناسایی این کهکشان ها به علت دور دست بودن و نور کم برای هابل چندان امکانپذیر نیست.
- 15
- 5