به گزارش ایرنا از پایگاه اخبار علمی (Science News)، دانشمندان در دانشگاه میشیگان در آمریکا، از تلسکوپ سوبارو (یک تلسکوپ بزرگ و قوی نوری) در هاوایی استفاده کردند تا توده های کم فروغ ستاره ها را مشاهده کنند که نشان دهنده کهکشان های کوتوله در اطراف کهکشان اِم ۸۱ (M۸۱) هستند.
این کهکشان که به کهکشان راه شیری شباهت دارد، برجسته ترین عضو در گروه کهکشان هایی است که نسبتاً به آن نزدیک هستند و حدود ۱۲ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارند. این گروه پژوهشی یک کهکشان کوتوله مشخص و شش کهکشان احتمالی کم فروغ تر پیدا کردند.
این کهکشان های ماهواره ای تازه یافته شده، همگی در یک سمت ام ۸۱ قرار دارند.
شبیه سازی های رایانه ای تحول کهکشان، این مسئله را مطرح می کند که بزرگ ترین کهکشان ها، کهکشان های کوچک کم فروغی دارند که به صورت یکسان در سراسر بخش خارجی هاله ابرمانند پراکنده کهکشان بزرگ تر پاشیده شده اند.
ده ها کهکشان کوتوله که در قسمت بیرونی مدار کهکشان راه شیری حرکت می کنند، به صورت یکنواخت در اطراف کهکشان پراکنده شده اند. بیشتر کهکشان های کوتوله مشاهده شده در اطراف نزدیک ترین همسایه بزرگ ما، یعنی کهکشان آندرومدا، هم همین وضعیت را دارند.
به نظر میرسد در گروه ام۸۱، هفت خوشه ستاره ای، که به تازگی یافته شده اند، عضو کوچک تر گروه یعنی اِن جی سی ۳۰۷۷ (NGC ۳۰۷۷) را در برگرفته اند. جرم این عضو کوچک حدود یک دهم جرم ام ۸۱ است.
- 11
- 3